Inlägg från: Anonym (Opas) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Opas)

    Hur ska vi kunna stärka arbetet med kroppsintegritet och flickors rätt till sin Egon kropp och sexualitet när papporna handlar kvinnokroppar?

    Är det inte bättre att arbeta från andra ändan, dvs uppfostra flickor att respektera sina kroppar, att ha sexuell integritet och en moralisk kompass som gör det motbjudande för dem att gå med på att sälja sex. Förlåt, men det finns även en kvinna i andra ändan som går med på detta. Därav finner jag faktiskt sexköp som ett av de mildare brotten, kvinnan har ju nånstans gett sitt samtycke. Därav inte sagt att jag inte fördömer sexköp, tycker helt enkelt det inte anstår en gentleman att köpa sex. Lär flickor att ha en sund självkänsla så kommer det inte finnas något sex att köpa.

  • Anonym (Opas)

    "pappor som handlar kvinnokroppar". Bara den formuleringen i sig vittnar om att man skuldbelägger alla män för något som en liten andel gör. Hur skulle det låta om vi istället sa "invandrare som våldtar"? Skillnaden är endast att man byter ut en demografisk grupp mot en annan. Låt alla individer ta ansvar för sina handlingar men lägg ner med detta kollektiva skuldbeläggande som syftar till att tillskriva alla män ansvar för något som en liten minoritet begår.

  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 22:45:52 följande:

    Dessutom kan du inte jämföra män med invandrare då det skulle klassas som hets mot folkgrupp. Män är ingen folkgrupp så lägg ner!

    Självklart kan alla män ta ansvar.


    Nä, tycker inte man ska behöva ta ansvar för andra mäns beteende, lika lite som att jag som kvinna ska behöva ta ansvar för om andra kvinnor beter sig illa. Det kallas personligt ansvar för ens eget beteende. Tänker absolut inte ta på mig skuld för andras dåliga ageranden och anser därav inte heller att män ska behöva göra det. Det finns och har alltid funnits människor, både kvinnor och män, som beter sig illa på olika sätt.
  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 22:45:52 följande:

    Dessutom kan du inte jämföra män med invandrare då det skulle klassas som hets mot folkgrupp. Män är ingen folkgrupp så lägg ner!

    Självklart kan alla män ta ansvar.


    Nej men likväl en grupp av heterogena människor som är väldigt olika sinsemellan. Det de har gemensamt är att de är av samma kön! Fatta poängen.
  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 22:52:22 följande:

    Självklart kan man ta ett ansvar genom att se till att inte själv bli som dom. Vad är problemet?


    Problemet är att man adresserar män som grupp som ansvariga för ett minoritetsproblem som en liten grupp män utför.
  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 22:47:25 följande:

    På vilket sätt menar du att de prostituerade gett samtycke? Har du hört talas om trafficking?


    I så fall snackar vi ju om våldtäkt, vilket är en helt annan sak. Men saken gällde sexköp, där det finns en säljare och en köpare som kommer överens om ett utbyte. I annat fall får man ju i så fall benämna det som våldtäkt. Långt ifrån alla prostituerade är tvingade.
  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 22:58:50 följande:

    Trafficking definieras väl inte som våldtäkt?


    Nä men att tvinga någon som inte vill till samlag är det.
  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 23:15:09 följande:

    Eh, nej? Män är ingen folkgrupp som sagt. Det går utmärkt att prata om män (eller alla män) som ni lättkränkta påstår.


    Kön, folkgrupp, sexuell läggning etc. Det handlar om att uttala sig om grupper av människor baserat på enskilda individer i respektive grupp, dvs göra grova generaliseringar. Så jo, det är samma princip oavsett vad du säger.
  • Anonym (Opas)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-05-27 23:48:37 följande:

    Fel! Kön ingår inte i brottet hets mot folkgrupp. Självklart får man göra generaliseringar om kön.


    Jag utgår inte från perspektivet hets mot folkgrupp, dah. Utan om principen om att kunna eller inte kunna göra generaliseringar av stora grupper, där ser jag ingen skillnad baserad på kön och etnicitet, man kan lika lite göra det om män som om invandrare.
Svar på tråden Hur ska vi kunna stärka arbetet med kroppsintegritet och flickors rätt till sin Egon kropp och sexualitet när papporna handlar kvinnokroppar?