Inlägg från: Anonym (Barajag) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barajag)

    Hur ser ni på detta? Normalt eller psyksjuk?

    Anonym (Icke livsduglig) skrev 2020-05-30 14:27:39 följande:

    Hej, vet att jag inte kan få nån slags psykiatriska utlåtanden här, men undrar mest bara rent allmänt vad folk får för uppfattning om detta, alltså om det verkar normalt eller ett tecken på att man verkligen inte mår bra. Alltså vill kolla lite vad folk får för personlig uppfattning och intryck av detta, snarare än få nån slags professionellt medicinskt utlåtande.

    Nämligen ifall man tänker att man vill dö i princip varje dag, och har gjort i många års tid, verkar det normalt eller allvarligt illa? Samt om man funderar en massa på självmord, och på möjliga sätta att ta sitt liv osv och har gjort sedan man var liten, låter det normalt/okej då eller låter det som att man mår allvarligt dåligt?

    Har typ haft det så här i åratal, så detta känns liksom helt normalt/naturligt för mig, så skulle därför vilja ta del av andras tankar om detta utifrån deras perspektiv.


    Hej ts. Att du tänker ofta på att ta livet av dig tyder på att du behöver hjälp och stöd för att reda ut varför du gör det. Hur ditt liv ser ut t.e.x och hur du gör för att förändra det så att du mår bra. Om du gogglar på Mind så har de både en chatt och tel.nummer dit du kan vända dig och prata med någon av volontärerna. De är mycket vana att stötta människor med dina tankar och du får vara helt anonym. Ingen är värd att behöva må som du gör och det finns bra hjälp och stöd att få. Volontärerna kan berätta för dig hur du ska göra för att få hjälpen. Jag vet inte hur gammal du är men kanske mycket ung?

    Det blir allt vanligare att unga mår psykiskt dåligt så du är inte ensam.

    Du tog första steget nu i och med tråden vilket var jättebra av dig så snart tar du nästa steg och ringer eller chattar med Minds självmordslinje.

    Jag håller tummarna för dig och hoppas att du gör det så du kommer ur detta.

    Bry dig inte om okunniga empatilösa människor som svarar dig här.
Svar på tråden Hur ser ni på detta? Normalt eller psyksjuk?