• Undrandee

    Tre missfall på rad och "inga fel"

    Första missfallet kom i februari 2019 via en blödning. Sedan gravida igen i september 2019 som slutade i uteblivet missfall med tvillingar i vecka 6+0. Sedan gravida igen i juni 2020, även det slutade i uteblivet missfall i vecka 6+6.

    Nu är det snart 1 år sedan vi fick abortera vårt senaste missfall och vi har inte blivit gravida trots försök. Inte gjort utredning då dom trott min diabetes typ 1 kan ha orsakat missfallen. Har nu stenkoll på min sjukdom, men vi blir inte gravida som sagt. Har halvt om halvt gett upp.

  • Undrandee
    Tessaloniki skrev 2021-07-06 15:03:52 följande:

    Usch vad jobbigt  Försöker ni "naturligt" eller med någon slags medicinsk hjälp? 


    Nej vi har alltid försökt naturligt. Men jag får välsigt många positiva ÄL tester och har oregelbundna och ibland långa cyklar (allt från 27-44 dagar!) Så jag misstänker något är fel.
  • Undrandee
    Tessaloniki skrev 2021-07-06 15:16:12 följande:

    Oj, ja, det låter lite som mig med cyklerna. Mina cykler varierade rejält också, faktiskt nästan exakt som dina! Letrozole och ägglossningsspruta är det som har gett mig två plus (av fyra omgångar), men sen har det blivit MA eller tidigt missfall. I mitt fall så har jag nu fått blodförtunnande och progesteron (lutinus) utskrivet som jag ska ta när jag får plus igen, som förhoppningsvis kan hjälpa graviditeten att stanna.


    Ja jag tänker att jag ger det några månader till, sen kommer jag ta kontakt med vården (lutar åt det privata, då jag har blivit så illa bemött av sjukhuset här i stan vid mina missfall). Samtidigt som folk säger att 1 år är normalt att det tar att bli gravid och missfall är vanligt, men något säger mig att 3 stycken i rad är inte normaöt :/

    Men just nu vet jag inte om vi sk ha en paus i detta, för jag har tappat lust till sex överhuvudtaget nu och känner mig lite deppad över detta, samtidigt som jag inte vill ge upp egentligen.
  • Undrandee
    Tessaloniki skrev 2021-07-06 15:56:57 följande:

    Det är statistiskt normalt att det tar upp till ett år att plussa, absolut. Men att få tre missfall på raken är inte normalt så jag skulle nog absolut kontakta vården ändå, men gör det när du känner att du orkar. Ibland behöver man en paus också.  

    Passa på att ta sommaren som den kommer, njut av fint väder och mysiga stunder. Det är hemskt att känna att man "måste" ha sex. Tyvärr trillar man dit ganska snabbt ändå, när man väl aktivt börjar försöka. Jag jobbar med det varje månad känner jag nu, att hålla mig från att bli besatt igen. 


    Ja visst är det så! Man går efter vad alla säger att "ta det lugnt så kommer plusset när du väl slappnar av!" Så har det inte varit i mitt fall i alla fall. Visst, nu är jag lugnare än för några månader sedan. Då var jag TVUNGEN att ha sex under flera dagar i rad när det var äl dags, blev det inget vart jag så besviken, och jag skämdes för att jag kände så... nu bryr jag mig knappt. Lite läskigt ändå att man kan bli så avtrubbad av sin stress att man helt plötsligt knappt vill ha sex! Men för mig känns det ttp lönlöst för jag blir ju inte gravid ändå och så läser/hör man om alla andra som ligger och det tar sig på första försöket :/
  • Undrandee
    Tessaloniki skrev 2021-07-07 00:29:26 följande:

    Ja, att man ska ta det lugnt och slappna av är det sista man vill höra när man försöker bli gravid. Om det vore så skulle ju knappast kvinnor i krigsområden bli gravida liksom.... Det är ju så sjukt kort fertilt fönster som man har på sig vid ägglossning också. Vi blev rekommenderade varannan dag vid ägglossning, vilket faktiskt funkade. Så ni behöver inte känna att det måste ske varje dag runt äl <3 simmarna mår bättre av att hinna återhämta sig mellan ;)

    Ja du, jag har t.o.m en kompis som blev gravid när hon glömde ta sitt minipiller en gång... den ungen är nu två bast och hon är höggravid med nummer två.


    Ja jag har en granne som har 7 barn, varav 3 var planerade och resten funderade hon på att abortera, då känns det lite extra jobbigt att sitta i den här sitsen som du och jag gör nu :/

    Det är hemskt att vara den som har svårt att bli gravid/får många missfall!
Svar på tråden Tre missfall på rad och "inga fel"