• Yona123

    Tre missfall på rad och "inga fel"

    Anonymsju skrev 2020-06-10 10:41:49 följande:
    Absolut du får fråga vad du vill, allt jag kan "hjälpa" med gör mig glad då jag vet hur det är.

    Om jag minns rätt så bokade jag tid hos henne efter mitt andra missfall. Jag var både hos henne och vanliga kvinnokliniken några vändor för att ta blodprov för att kolla om hcg stegrade och ultraljud. När jag fick utomkvedshavandeskap så hade jag en tid bokad på vanliga kvinnokliniken sedan innan för att undersöka så att allt från missfallet var ute, eftersom jag hade trott att jag fick ett fjärde missfall då. Då blev jag ju inlagd på usö för operation. Jawad bokade en tid ett tag efter på kvinnokliniken för att undersöka min kvarvarande äggledare, det såg bra ut och hon lovade att jag skulle ha ett barn innan jag fyllde 25 (vilket jag fick)

    Ett tag senare fick jag problem med smärta och blödningar, bokade en tid privat och då hade jag fått en cysta. Fick komma tillbaka senare för att se så den minskade, vilken den gjort. Då tog jag upp trombyl och hon skrev ut det och progesteron till mig att hämta ut till nästa graviditet. 4 månader efter utomkvedshavandeskap blev jag gravid med min son.
    Tack snälla för att du kan svara uppskattar det.  Vilken resa du har gjort men som slutade med att du fick ett barn, det ger en motivationen att inte ge upp och att ha hopp. Men började du med trombyl och progesteron direkt när du fick ett plus eller började du med de innan? Hur länge tog du de? Fick du några biverkningar av dessa mediciner samt hur tas de i tabletter eller sprutor?
    Supertack för dina svar det hjälper! =)
  • Yona123
    Tessaloniki skrev 2020-06-10 15:05:50 följande:
    Tack för tipset!! Ska man fortsätta med dessa även efter plussat alltså? Hur länge då?
    Ok tack ska läsa! 
  • Yona123
    nnnnnnnn skrev 2020-06-10 13:16:44 följande:
    Det är inte min idé, det står i trådarna jag länkat till att det är en överläkare på KK som satt ihop det, trots att det inte är vetenskapligt bevisat (eftersom ingen finansierar forskning på kosttillskott) att den fungerar.

    Läs i tråden!
    Ok tack ska läsa!
  • Yona123
    Ellendellen skrev 2020-06-10 21:19:03 följande:

    Hej!

    Jag hade tre MA i rad och gjorde också en utredning som inte visade några fel. Jag fick, som några i tråden, progresteron och trombyl utskrivet. Började med medicinen vid plus vilket resulterade i en lyckad graviditet, min dotter är nu ett halvår. 

    Jag fick det utskrivet genom läkare inom landstinget. Han sa att ingen av medicinerna skadar att ta men som sagt proverna visade inga fel.

    Jag tog också massa vitaminer i början av graviditeten ex omega 3, d-vitamin osv. 

    lycka till!


    Skönt att höra solskenshistorier. Grattis till din dotter 
  • Yona123
    Anonymsju skrev 2020-06-10 09:21:56 följande:
    Ja precis, den ligger på stortorget. Tycker absolut du ska kontakta henne.
    Tack! Jag har bokat tid redan så blir om ca 1,5 månader. :)
  • Yona123
    Anonymsju skrev 2020-06-10 09:21:56 följande:
    Ja precis, den ligger på stortorget. Tycker absolut du ska kontakta henne.
    Tack! Jag har bokat tid redan så blir om ca 1,5 månader. :)
  • Yona123
    Anonymsju skrev 2020-06-10 09:21:56 följande:
    Ja precis, den ligger på stortorget. Tycker absolut du ska kontakta henne.
    Tack! Jag har bokat tid redan så blir om ca 1,5 månader. :)
  • Yona123
    Anonymsju skrev 2020-06-10 11:46:11 följande:
    Jag började med trombyl och progesteron så fort jag plussade. Progesteron (lutinus) tog jag t.o.m v. 13. Minskade dosen på slutet har jag för mig. Progesteron (lutinus) var en ganska stor tablett jag förde upp i slidan, en på morgonen och en på kvällen. Tabletten löstes upp under dagen och ut rann det massa klet, fick gå med binda konstant. Jag fick biverkningar utav progesteronet. Förstoppad. Svårt att veta vad som hade med graviditeten eller lutinuset att göra, men det är ju hormoner man tillsätter kroppen, så jag var väldigt svajjig i mitt humör (Kan ju bero på graviditeten eller att jag var konstant orolig för ännu ett missfall att göra också) mådde extremt illa (vilket ju också kan ha med graviditeten att göra, då jag mådde illa t.o.m v 22 typ.)

    Trombyl var en liten tablett jag tog 1 gång/dag fram till v. 37.

    Anledningen till att jag orkade kämpa var väl dels för att det är enda sättet för att få det man vill, men att läsa/höra om andra med flera missfall i bagaget hjälpte mig jättemycket. Jag hoppas min resa kan ge dig hopp! :)
    Tack för utförlig info om vad man kan ha att förvänta sig med dessa tabletter trombyl och progesteron. Jag ska absolut försöka få det utskrivet till nästa graviditet. Jag håller med dig, vill man ha något får man kämpa vi alla har någon utmaning i livet och och vissa måste tyvärr bara kämpa lite mer och ha en längre och svårare väg till att få barn men allt det blir ju värt när man sedan får sin guldklimp så det e väl det som håller en igång samt att höra andras resor som din ger ju absolut hopp och motivation! =)
  • Yona123

    Håller tummarna med att det ska gå bra för oss alla till slut och att vi får våra efterlängtade barn. {#emotions_dlg.flower}

  • Yona123

    Hej på er alla, var ett tag sen tråden hölls igång men tänkte se hur det går för er? Jag är graviditet för fjärde gången efter 3 tidigare missfall men har så svårt att glädjas för denna graviditet då jag är så ärrad från de 3 tidigare missfallen. Jag är ungefär i vecka 5 och denna gång har jag fått lutinus och trombyl till hjälp så jag hoppas verkligen att det inte ska bli ett fjärde missfall. Har inte så mycket symtom än förutom att brösten vuxit mycket och ömmar. Hur har det sett ut för er, någon som blivit gravid igen eller gått på mer utredningar?

  • Yona123

    Hej!

    Det har gått bra än så länge sedan jag plussade, mådde väldigt, väldigt dåligt från vecka 7-14 men runt vecka 15 började det bli bättre och nu mår jag bra förutom väldigt trött och börjar få foglossning, men tar det alla dagar i veckan än illamåendet i första trimetern. Är nu i vecka 25 och allt har sett bra ut än så länge och känner hennes sparkar och rörelser varje dag =). Hon är beräknad att komma i aug så inte så långt kvar nu. 


    Jag hoppas det går/gått bra för er andra!

Svar på tråden Tre missfall på rad och "inga fel"