• Lallaren

    Trött på att göra allt och sambo som bara sitter

    Är så trött!

    Vi har två barn, 10 och 14. Vi arbetar båda två 100%

    När jag kommer hem ifrån jobbet så är jag slutkörd och ska då laga mat åt barn eller skjutsa någon av dem på aktivitet.

    Sambon sitter i stort sett bara framför tv eller med telefon i handen efter jobbet.

    Jag har försökt förklara att vi är två föräldrar som behöver ta ett gemensamt ansvar kring hem och familj men får ingen respons.

    Hjälp mig, hur kan jag nå fram?

  • Svar på tråden Trött på att göra allt och sambo som bara sitter
  • Lallaren
    Anonym (x) skrev 2020-06-13 14:43:04 följande:

    Gör ett schema där ni delar upp sysslorna. Jag lagade i princip all man här hemma själv innan jag delade upp så vi har ansvar varannan vecka för maten.


    Schema hade vi faktiskt för några år sedan och då fungerade det ju i alla fall bättre än det gör nu. Tar med det tipset, tack!

    Är dock rädd för att om jag och sambon ska köra fullt eget ansvar fast varannan vecka så blir det kaos den veckan jag inte har ansvaret.
  • Lallaren
    Tow2Mater skrev 2020-06-13 15:15:34 följande:

    14-åringen kan väl hjälpa dig med mat o tvätt o sånt. Att tvinga sambon göra det efter 14 års tid på soffan är inhumant. Fick sambon vara fl-ledig nåt eller hur kom det sig att ni inte började dela ansvaret för barn och hem när ni skaffade dem?


    14-åringen är faktiskt mogen och hjälper till efter bästa förmåga tycker jag.

    Jag var lite otydlig i min trådstart. Det har ju inte varit så här illa i 14 år. Det har vuxit fram och blivit ett problem med tiden. Nu de senaste 3-4 åren så har det spårat ur känner jag.
  • Lallaren
    Mimosa86 skrev 2020-06-13 14:52:26 följande:

    Vad säger hen om den ojämna fördelningen?

    Dags att dela upp uppgifterna eller köra varannan dag med mat och skjuts.

    Aldrig ok att den ena smiter sitt ansvar och kör slut på den man älskar. Det är inte kärlek.


    Nä det är just det där med att jag känner mig slutkörd och på ett sätt utnyttjad. Det är inte kärlek, precis som du skriver.

    Och när våran 14-åring tar mer ansvar för hemmet än sambon så känns det bara helt galet. Även 14-åringen har ju börjat undra över situationen.
  • Lallaren
    Anonym (L) skrev 2020-06-13 14:43:16 följande:

    Bli förbannad!! Skriv och gapa på den värdelösa jättebebisen!!

    Skit i att laga mat. Ta med kidsen ut och ät så kan han vara hungrig. Eller laga bara till er tre. Och tvätta absolut inte hans kläder.


    Jag har bestämt mig!

    Jag kommer att säga åt henne på skarpen nu! Jag är trött på att hon bara sitter och slappar medan jag drar allt här hemma.

    Nu när även vår 14-åriga son har börjat prata om hur snedfördelat det är mellan mig och hans mamma så inser jag ju att jag måste sätta stopp för detta.

    Hon får ta mig sjutton laga sin egen mat, tvätta sina egna kläder osv. från och med nu. Samt ta sitt ansvar för våra barn som hon nästan helt negligerar. Jag som pappa försöker vara så stark jag kan men även mamman måste ju göra sitt!
  • Lallaren

    Stort tack för alla svar i tråden! Jag förstår att jag har dragit ett för stort lass här hemma. Men nu är det slut med det. Nu kommer även barnens mamma att få ta sitt ansvar.

    Tack!!!

  • Lallaren

    Den här tråden började leva sitt eget liv ser jag. Någon skrev att jag och någon anonym i tråden skulle vara samma person dessutom. Det stämmer inte.

    Nu blev det någon typ av genus-diskussion av allting, det var inte det trådstarten handlade om. Det hela handlade om att barnens mamma inte tar sitt ansvar som förälder och sambo.

    Samtidigt är det ju intressant att en hel del utgick ifrån att jag är kvinna utifrån vad jag skrev.

Svar på tråden Trött på att göra allt och sambo som bara sitter