Inlägg från: Vanillaextract |Visa alla inlägg
  • Vanillaextract

    Vad är det för fel på Alexander Bard

    Shoegal81 skrev 2020-06-15 23:18:40 följande:
    "If black lives want to matter, then black lives get their fucking shit together, study hard, go to work, make their own money instead of depend on welfare, stop lying, get out of prison, and become heroes instead of self-appointed victims for the world to laugh at. That matters!"

    Bara meningen "if black lives want to matter" ger mig rysningar, har aldrig sett något liknande. Tycker du Robert 832 att svarta människor bara är värda något om de jobbar hårt. En bidragstagande svart människa har inget värde?
    Ja det är riktigt sjukt. Ännu sjukare att folk sitter och försvarar honom och helt spolar över vad han faktiskt sa och bara hävdar att ha sa åt folk att ta sig i kragen och göra rätt för sig. 

    Han pratade om hur svarta liv inte spelar roll och om de vill spela roll måste de sluta vara alla stereotypiska rasistiska fördomar som vita(och speciellt han) har om svarta. Han skrev i princip att svarta går på bidrag, inte jobbar, inte pluggar hårt, ljuger, är brottslingar och bara spelar offer. Han skrev att svarta borde sluta bete sig och vara så om de vill att deras liv ska vara värda lika mycket som vitas(vilket sloganen Black Lives Matter handlar om som han inte tål). Det är vad han skrev. 

    Jag håller inte med dig heller med ditt SD hat då jag röstat både på SD och Moderaterna men människorna i tråden som sitter helt blinda för denna extremt uppenbara rasism av Bard är mycket farligare. 

    Samma sak med att folk försvarar att han kallat en kvinna, och sin egna jäkla kollega, för hora. Förstår folk inte hur allvarligt det är att kalla en kvinna för hora? Hur mycket kvinnoförtryck och kvinnohat som ligger under det ordet? Det spelar ingen roll att han sa att han också brukade vara en hora som gjorde allt för pengar. Det är för det första en helt annan grej med självförnedrande humor och att förolämpa någon annan så där. För det andra är han en man och ordet hora är bara en meningslös historielös "rolig" förolämpning för honom. Det är något väldigt annat när det används som en förolämpning mot en kvinna. För det tredje är det en vidrig kommentar även bortsett från ordet hora, att prata så nedsättande om en människa som inte gjort dig något är så jäkla äckligt beteende. 

    Jag känner mig så besviken på många svenskar när jag ser hur de sätter skygglapparna på och förminskar och försvarar detta beteende. 
  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-16 10:37:08 följande:
    Han jämförde Bianca med sig själv när han var unge då han också var en hora. Och med hora menade han att han vände kappan efter vinden för att tjäna pengar.

    Syftet är nog inte att förolämpa nån, vilket han heller inte gör om man läser noga. Men jag förstår att folk bli upprörda för han använder vissa triggande ord som retar upp folk, och det är väl syftet.
    Du tror på allvar att han inte försökte förolämpa någon? Du tänkte att det kanske var en komplimang att kallas en hora som är villig att göra allt för pengar? 

    Han utvecklar sin fina komplimang och definitivt inte förolämpning mot Bianca med detta: "I guess if you're willing to sell your soul, your integrity, your values, your opinions, and even backstab your friends, for money, then the label #whore is appropriate."

    Ja vi kan nog alla se att stackars rika kända Bard inte menade något illa det är bara alla känsliga kränkta sjw som tror det... Obestämd
  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-18 08:30:49 följande:
    Kan inte du ta och förklara hur Bard självklart inte menade något illa eller ville förolämpa någon genom att kalla en kvinna, sin kollega, för en hora som är villig att offra sin integritet, själ, värderingar, åsikter och vänner för pengar? Jag är genuint intresserad av hur man kan vara SÅ uppe i någons röv att man försöker vrida en så oerhört elak sak till något harmlöst där han inte menade något illa. Det är som när man ser Trump supporters försöka försvara de mest bisarra sakerna och gå till extrema längder för att försöka förvränga och förändra vad Trump "egentligen" sa/menade. 
  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-18 11:34:00 följande:
    Kan du citera igen så jag vet vad jag svarar på? Försöker du förstärka vad jag sagt genom att inte ta med det?
    Ska jag, IGEN, behöva leta upp och citera ditt egna citat för att av någon anledning bevisa för dig att du sa dina egna ord? Jag citerade exakt vad du sa sist och då gav du helt enkelt inget svar. Nu frågar jag igen och du svarar ännu igen inte på frågan utan hittar en ny ursäkt till varför du inte kan svara. Du visade genom ditt inlägg direkt efter detta att du är fullt kapabel att kolla upp vad du själv skrivit men valde intressant nog att inte bemöda dig med det. Enklare att börja prata runt frågan istället för att svara när du nu kanske insett att du hade fel? 

    "Han jämförde Bianca med sig själv när han var unge då han också var en hora. Och med hora menade han att han vände kappan efter vinden för att tjäna pengar.

    Syftet är nog inte att förolämpa nån, vilket han heller inte gör om man läser noga. Men jag förstår att folk bli upprörda för han använder vissa triggande ord som retar upp folk, och det är väl syftet."#21

    Du vet, ibland måste man inte försöka försvara något bara för försvarandets skull. 
  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-18 18:05:38 följande:
    Som du ser på bilden nedan så saknades citat, därav min fråga. Jag misstänkte ju att det var det, du nu klippt in, du menade men kan omöjligen veta när texten saknas.

    Som jag skrivit innan så tror jag inte syftet är att förolämpa Bianca. Men det kanske beror på vilken jargong man är van vid?

    Jag har ju sagt ett par ggr innan att jag tycker han uttrycker sig idiotiskt men kärnbudskapet är väl att han förstår han Bianca måste ta ställning på det sättet hon gör och drar liknelser till sig själv när han var ung.

    Jag förstår inte varför du tycker jag är uppe i röven på Alexander? Och varför är ditt språkbruk ok när hans inte är det? Jag gör ingen skillnad på dig och han i fråga om sättet ni kommunicerar. Ser du likheten?

    Jag har ju fördömt hans sätt att uttrycka sig flera ggr i tråden. Precis som jag fördömer ditt sätt att uttrycka sig nu.

    Men vi ser berörs olika av hans inlägg som sagt. Jag antar att du reagerar känslomässigt medan jag ser pragmatiskt På det. Vi är väl varsin ytterlighet och kanske ska Alexander tolkas mittemellan din och min syn för den rättvisaste bedömningen?

    Jag är inte ute efter att ha en beef med dig och respekterar både Bianca och Bard för deras olika framgångsrika karriärer. Jag har bara svårt att förstå den mediastorm det lett till.

    Jag vill även tillägga att jag respekterar att du känner annorlunda än mig och har aldrig velat provocera i den här tråden. Jag ångrar att jag ens kommenterade eftersom mina inlägg upprört många och för att jag inte lyckats förmedla saker och ting som jag ville eftersom många missförstått. Jag har nog lättare för det irl. Ha en trevlig kväll nu!

    I vilket universum är det inte en förolämpning att kalla någon en hora som är villig att offra sin integritet, själ, värderingar, åsikter och vänner för pengar? På vilket jävla plan är det inte en enorm förolämpning? Jag skulle haft svårt för att komma på ett sätt att prata mer nedsättande, vidrigt och förolämpande om en annan människa än vad han sa om henne. Är man en människa som offrar sin integritet, sin person och även sina vänner för något så ytligt som pengar är man ju en hemsk äcklig människa. Att hävda något sådant om en annan människa är då en självklar förolämpning. Sedan problematiseras det ytterligare av ordet hora, som riktat mot en kvinna erhåller ett oerhört stark kulturellt och historisk negativ betydelse. Tror jag att han förstår vad han gör när han kallar en kvinna för hora? Tror jag att han menade den bokstavliga meningen med en hora? Nej. Men det ursäktar honom inte på något sätt. Han använde det ordet med all betydelse som ligger bakom mot en kvinna och för det förtjänar han allt hat han får. 


    Jag anser att du är uppe i Bards röv eftersom du anstränger dig åt det grövsta att försöka bortförklara uppenbara förolämpningar och ett vidrigt sätt att prata om både kvinnor, svarta och människor i allmänhet. Man måste verkligen anstränga sig för att inte bara kunna erkänna hur äckligt han betett sig. Det handlar inte om hårt språk så nej jag ser inte jämförelsen. Att ha en hård jargong är något helt annat. Jag finner det du säger vara mycket äckligare och hårdare än något språkbruk jag använder. 

    Kärnbudskapet var ingenstans i närheten av att "han förstår Bianca". Kärnbudskapet var att hon var en hora villig att göra allt för pengar. En så äcklig och omoralisk människa att hon är villig att offra både sin själ och sina vänner för pengar. 

  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-18 20:47:30 följande:
    Ser du inte att du uttrycker dig precis som han?
    Det är seriöst allt du tänker komma med av det långa inlägget? Du är uppenbart bara här för att gräla och saknar en riktig ståndpunkt. Du har inte erbjudit ett enda argument. Du sätter dig på tvären för sakens skull och det är bara tråkigt. 
  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-18 21:05:04 följande:
    Vi har diskuterat resten så många ggr så det kändes onödigt då vi pratar om varandra. Om man jämför mina inlägg med dina så anser jag snarare att det är du som grälar. Jag, till skillnad från dig, har hållit god ton.
    Fast det har vi inte. Jag har diskuterat och gett argument och du har upprepad dig utan förklaringar eller argument och satt dig på tvären för sakens skull. Är du intresserad av att föra en faktiskt diskussion och försöka backa ditt uttalande kan vi fortsätta. Annars är jag uttråkad av detta. 

    Och försök inte ens komma med någon låtsasbullshit om god ton när du spenderat hela tråden med att försöka trycka ned andra, provocera och inlägg fulla av ad hominem och argumentationsfel. Vilket jag inte bryr mig om. Så länge du fortfarande kommer med information/diskussion/argument som för samtalet framåt, vilket är var du misslyckats. Men lek kränkt du.
  • Vanillaextract
    StevenDiese skrev 2020-06-18 21:22:36 följande:
    Du och jag har kommunikationsproblem.
    Du verkar ha kommunikationsproblem med alla. Undra var problemet ligger..
  • Vanillaextract
    Tow2Mater skrev 2020-06-21 22:48:40 följande:

    Ytterligare en incident som irriterar, och som Bards inlägg passar som hand i handske till; Efter att ha kört full, somnat i bilen, och blåst långt över tillåten promille slår han till polisen, stjäl polisen vapen (stun gun), springer iväg och skjuter av den mot polisen  - vilken i sin tur avfyrar sitt tjänstevapen. Brottslingen var tidigare dömd för en massa brott, och ute pa "probation". Och nu belönas den döda brottslingens familj med $600,000 för de 4 barnen att gå på College helt gratis. Black crime matters. En vit mans barn hade fått jobba på McDonalds resten av sina liv.

    https://www.yc.news/2020/06/15/rayshard-brooks-own-family-accused-him-of-cruelty-to-children-family-battery-beatings/

    www.cnn.com/2020/06/21/us/rayshard-brooks-children-scholarships-trnd/index.html


    En man har blivit mördad av polisen. Fyra barn har förlorat sin pappa för alltid och allt du kan se är hudfärg och vilken tur de har som får college betalt. Herregud. 
  • Vanillaextract
    Tow2Mater skrev 2020-06-21 23:48:30 följande:
    Svart kriminalitet belönas. Det är vad jag ser ytterligare ett exempel på.
    Ja, det "belönas" med att bli mördad av polisen. Han är säkert jättetacksam över att hans fru och barn tvingas växa upp utan honom men hey barnen fick lite pengar till utbildning så det är lugnt.
  • Vanillaextract
    Tow2Mater skrev 2020-06-22 00:47:17 följande:
    (Det var självforsvar, vet inte varfor du fortsätter prata om mord.
    "Defense attorney Noah H. Pines, who represents Rolfe, said Friday the law justified his client's actions.
    "When Mr. Brooks chose to attack two officers, to disarm one of them, and to point and fire a deadly weapon at Officer Rolfe, he took their lives, and his own, into his hands. He took the risk that their justified response might be a deadly one," Pines said Friday referring to the scuffle prior to Rolfe shooting Brooks.
    "Although we can all understand the grief of Mr. Brooks' family, Officer Rolfe's actions were justified by the law."" (ref CNN 20 Juni) }
    Använde du just en försvarsadvokats uttalande som källa och fakta? På allvar? Sorgligaste jag sett. 

    Jag fortsätter prata om mord eftersom det är vad denna polis är anmäld för. Han sköt en man, som enbart hade en taser, som var påväg bort från honom, i ryggen två gånger och mördade honom. En man kommer aldrig vakna igen. En kvinna kommer aldrig få se kärleken i sitt liv igen. En mamma kommer aldrig få se sin son igen. Fyra barn kommer aldrig få se sin pappa igen. Och här sitter du och uttrycker dig föraktfullt om hudfärg och pratar som om det vore någon jäkla lyx att dessa stackars barn får hjälp med college. Hur kan en svensk låta sig själv falla så långt in i rasism och stolt paradera med den framför andra? Har vi inte kommit längre än så?
  • Vanillaextract
    XDFDG skrev 2020-06-22 21:54:21 följande:
    Är det rasism även när en svart dödar en vit?

    I sakfrågan håller jag såklart med om att detta var mord.
    Det är inte rasism i sak när en svart dödar en vit eller en vit dödar en svart. Men ser man till realiteten i USA och deras statistik verkar ras och fientlighet mot svarta vara en av faktorerna. Personligen tycker jag det största problemet med deras polisstyrka är övervåldet i sig även om ras spelar en roll i hur det används. För övervåldet och den extrema aggressiviteten, rädslan och fientligheten hos polisen skadar vita mycket där också. 

    När det gäller enstaka fall är det mycket svårt att avgöra om ras hade något med saken att göra, men du kan se det som en del av ett mönster. Ännu en svart man mördad av polisen. 

    Jag kallade det inte rasism att denna polis mördat denna svarta man, jag kallade Tow2Mater för rasist för att han uppenbart är det med tanke på hur han pratar om svarta och fokuserar på hudfärg. 
Svar på tråden Vad är det för fel på Alexander Bard