Inlägg från: pyssel |Visa alla inlägg
  • pyssel

    Vad är det för fel på Alexander Bard

    StevenDiese skrev 2020-06-16 23:08:58 följande:

    Fast det är ju den typen av hora han pratar om så det är oväsentligt.


    Nej, han ger det extra "tyngd", samtidigt försöker köpa sig ett alibi, eftersom han horat själv.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-16 23:15:15 följande:

    Det är synd att han använde ordet hora eftersom många har Så svårt att förstå vad han menar.

    Sen är han nog nöjd med att lyckas röra om i grytan igen så det är väl därför han väljer de ord han gör. En sån här tråd måste mata hans ego ordentligt.


    Nej, ingen har svårt att förstå den bildliga betydelsen av att "hora". Du har missförstått det som varande problemet. Han ger igen med ordet "hora" till en kvinna han är besviken och arg på, och nästan alla vet varför han använder just det ordet och inte det fula "opportunist" istället. En 60-årig gubbe som inte kan hålla sig från att väsa "hora"
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    XDFDG skrev 2020-06-16 23:23:24 följande:

    Jag ställde en fråga. Varför inte svara på den istället för att ifrågasätta mig. Jag fattar utmärkt vettu.


    Det är ännu värre - i detta sammanhang - som nya moderaternas borttagna slagord, vilket hade legat ännu knöligare till om ett antal invandrare, eller ännu värre vilken folkgrupp kan du ju gissa dig till själv, hade dött i ett antal arbetsplatsolyckor samma vecka.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    XDFDG skrev 2020-06-16 22:17:08 följande:

    Kan du se någon sanning i det som Bard skriver? Att hårt arbete har en tendens att löna sig? Alldeles oavsett hudfärg. Sen är det orättvist att svarta kan behöva jobba hårdare för att nå samma status och tyvärr är det lite så att vara i minoritet.


    Vem har ifrågasatt att arbeta är bra, "oavsett hudfärg"? Jag har då inte gjort det. Vilken konstig fråga och diskussionen rör inte det alls.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    XDFDG skrev 2020-06-17 01:11:51 följande:

    Så du kan alltså se en sanning i att det är bättre att arbeta än att idka skadegörelse. Bra. Hur når vi då dit? Knappast genom att hetsa mot poliser som inte har någonting att göra med det som hände i USA. Eller hur?

    Ju fler som arbetar, ju fler kommer lyckas. En del kommer starta egna företag och anställa folk som liknar dem själva. Det är ganska enkelt.


    Nyttan av arbete har inget med reaktionerna mot Bard att göra. Bra att du förstått det nu. Men starta gärna en egen tråd om upplopp, arbete, företagande eller vad du vill. Det är ganska enkelt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-17 06:29:44 följande:

    Din ilska är bensinen på hans eld.


    Förakt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-17 14:50:49 följande:

    Jag har fortfarande inte sagt att han inte var nedlåtande. Det enda jag har sagt är att han inte tyckte Bianca var en prostituerad.


    Givetvis använder han sig av den dubbla effekten när en man säger ordet "hora" till just en kvinna. Märkligt att du är så omedveten om det.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-17 16:45:39 följande:

    Som jag skrivit flera ggr så var det puckat gjort att skriva ?Whore?.

    Märkligt att ni går på mig för att jag försöker tolka vad han menar. Ni är precis likadana som Bard, flyger på folk så fort ni ser en öppning.

    Försök läsa utan kränktglasögonen! Världen blir en så mycket bättre plats!


    Det är ju du som inte förstår de dubbla bottnarna, så det är helt enkelt du som behöver förklaringar.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-17 17:37:23 följande:

    Ok. Ja jag tror det är en grej vi män gör, tar saker bokstavligen. Men det var ju iofs en man som skrev det så han kanske menade det han skrev.

    Oj oj nu trampade jag i klaveret som gjorde skillnad på manligt och kvinnligt. Winter is coming prepare yourself!


    Du får väl helt enkelt se om du får de reaktioner du hoppas på från någon annan.

    :)
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-17 19:33:52 följande:

    Hoppas är fel ord. Jag hoppas snarare att jag duckar den diskussionen genom att skriva det.


    Ironi blir lätt ett trubbigt verktyg i ovana händer. För respons på just det, behöver du nog spetsa till det lite. Det var ju inte så edgy som Alexanders diverse brandtal, så du behöver nog inte oroa dig!
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tecum skrev 2020-06-17 22:05:15 följande:

    Även om devisen fanns på andra ställen är den starkt förknippad med EN viss plats. Så pass att en nynazist stal skylten.

    Jag tycker att det är du som väger alla dessa ständigt förekommande och genom historien återkommande övergrepp mot varandra Det är ganska meningslöst att försöka hitta vem eller vilka som drabbats värst. Det jag menade och som jag trodde framgick är att tyskarnas tekniska och industriella verksamhet var gäller folkmord och etnisk rensning gör att de intar en särställning när det gäller flest antal mord på kort tid, inget annat. Ska man se genom hela historien finns det så många fall av övergrepp att det är meningslös att gradera. 

    Du låter som New Dawn när du bara letar fel och tolkar att jag skriver till det värsta   Jag har inte försvarat Bards käftglappande eller någon annan rasism. Jag tyckte bara att din liknelse inte var den bästa.


    Det fanns vid flera LÄGER, det var det jag avsåg med "platser". Så pass förknippat med nazism är det, vilket jag är medveten om.

    Det var inte jag som graderade, det var faktiskt du. Och tolkar till det värsta gör jag inte heller när det gäller dig, jag anser bara att du har fel.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-18 18:05:38 följande:

    Som jag skrivit innan så tror jag inte syftet är att förolämpa Bianca. Men det kanske beror på vilken jargong man är van vid?

    Jag har ju sagt ett par ggr innan att jag tycker han uttrycker sig idiotiskt men kärnbudskapet är väl att han förstår han Bianca måste ta ställning på det sättet hon gör och drar liknelser till sig själv när han var ung.

    Men vi ser berörs olika av hans inlägg som sagt. Jag antar att du reagerar känslomässigt medan jag ser pragmatiskt På det. Vi är väl varsin ytterlighet och kanske ska Alexander tolkas mittemellan din och min syn för den rättvisaste bedömningen?


    Parallellen till när han var ung får givetvis extra krut genom att referera till sitt eget sexsäljande. Det var inte någon "kappa efter vinden", som du så naivt tror. Han passar på med den dubbla betydelsen, även om den bildliga hade räckt och blivit över som förolämpning, bara för att han själv blev så oerhört kränkt och förnärmad av avståndstagandet.

    Det är ingen "känslomässig" tolkning att förstå innebörden korrekt. Märklig omskrivning för något du själv inte alls förstod essensen av.

    Vad i hela friden tror du syftet var om inte att förolämpa någon han blev arg på? I sin narcissistiska värld tar han kritik eller avstånd från någon han skrattat ihop med som en dolk i ryggen. Han fullkomligt dryper av ilska och sarkasm.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-18 21:15:22 följande:

    Jag tror fortfarande inte att han menar det som en förolämpning. Men som JAG sagt innan så är det jävligt dumt av honom, eftersom det upplevs som kränkande.

    Att göra saker för att främja vår karriär gör vi väl alla? Bianca hade inget annat val än att ta avstånd från Bard för då hade det varit hon som stod i rampljuset på det dåliga sättet. Vilket Bard har respekt för iom att han säger ?which is ok?.

    Så slutsatsen, återigen, Bard uttrycker sig klumpigt och förolämpar Bianca, fast det är inte syftet!


    Nä, så här korkad är bara inte möjligt att vara för någon som klarar av att både läsa och skriva svenska rakt fram.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-18 21:21:00 följande:

    Ska du inte kalla mig hora med så du blir precis som Bard?


    Nä, för det är ord vissa män kan ta till när de känner sig kränkta av kvinnor, och vissa kvinnor tar till mot andra kvinnor. Det räcker gott med att du envist har uppenbart fel. Har du ofta svårt att tolka när just Alexander B dryper av sarkasm och illa dold ilska?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-18 21:21:00 följande:

    Ska du inte kalla mig hora med så du blir precis som Bard?


    Jo men just det... Det betydde ju bara att man var ung och vände kappan efter vinden för att främja karriären, och att kompisarna förstår det. Gulligt umgänge det låter som om ni kallar varandra hora (på jobbet?) när ni gör ett lite egoistiskt val i karriären.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    XDFDG skrev 2020-06-21 19:30:06 följande:

    Om du låter debatten driva iväg mot att det är så synd om någon som inte får jobb, så får du ta att någon svarar.


    Jag har inte låtit någon "debatt driva iväg" mot det du påstår. Har inte debatterat det öht. Rikta dina salvor åt rätt håll, tack.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    KlantSmurfen skrev 2020-09-18 14:37:22 följande:

    Har ingen koll på bard.

    Jag tyckte det verkade som att det var två som betedde sig som drama queens.

    Ska man dra ett rasistiskt skämt för att bryta isen gör man det på sin egen bekostnad så det var ju rätt korkat men taskig social kompetens är å andra sidan inte synonymt med att vara empatilös rasist och med det har man markerat ganska tydligt att man inte vill ha en diskussion.


    Bard har helt klart visat på uppenbara problem med mentalisering mer än en gång och har hittills och hårdnackat använt väldigt banala och pinsamma skolgårdsförklaringar i frågan, IMO. En mkt barnslig och lättkränkt person med inte alltför imponerande analyser. "Jag kallar mig bööög, alltså får jag säga n****". En sådan korttänkt, empatilös och rasistisk tönt.

    Jag orkade inte länkarna i förra inlägget men förklara gärna.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel

    Herregud... Han har ingen mörkhyad bror. Det skulle i så fall vara historiens mest överåriga adoption Skrattande Kanske hemskt gärna vill ha en "bro", däremot. 

Svar på tråden Vad är det för fel på Alexander Bard