Inlägg från: pyssel |Visa alla inlägg
  • pyssel

    Vad är det för fel på Alexander Bard

    Robert 832 skrev 2020-06-16 19:20:58 följande:

    Nej, jag tror inte att det finns en strukturell rasism i USA men inser att där står jag i lä i fråga om erfarenhet.

    Och nej, jag anser inte att det uttalandet är rasistiskt. Skillnad hade varit om Bard sagt "svarta liv saknar värde". Det han säger är dock att man måste göra sig förtjänt av sitt värde o det gäller alla.


    Förhåller du dig lika kontextlöst till "Arbeit macht frei" (för det låter ju rätt bra) som A.B:s senaste groda? Eller, nu är den ju inte den senaste längre.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FamiljeLisa skrev 2020-06-16 20:00:34 följande:

    Jag gissar på narcissistisk personlighetsstörning. Grandios självbild, tror sig vara viktig, speciell och unik för omvärlden, saknar empatisk förmåga, tror sig stå över lagar och regler, vill kontrollera och diktera över andras åsikter, söker uppmärksamhet, tror på överlägsenhet, verbalt aggressiv, brist på gränser etc.


    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tecum skrev 2020-06-16 21:27:12 följande:

    Din liknelse är långtifrån klockren då den sentensen är så extremt kopplad till en plats där historiens värsta massmord begåtts.

    Sen har jag inget till övers för Bard, men det är en annan historia.


    Parallellen är framför allt att resonera kontextlöst, inte det att polismakt står med knä på någons nacke idag tills den dör skulle skörda samma antal offer som under förintelsen. F.ö tycker jag svartas historia under kolonialmakter är fullt jämförbar med historisk judeförföljelse, och även hur bådas historia avspeglar sig i nutida händelser. Konstigt att DU inte kopplade nutid-dåtid och de underförstådda sammanhangen i det jag skrev, det trodde jag faktiskt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    mari123 skrev 2020-06-16 21:36:08 följande:

    FAST Bard sitter ju inte och grinar och ångrar att han liksom "gick för långt"! Han vet EXAKT vad han gjorde och han kommer finnas kvar i framtiden.


    Det verkar inte så, om man ser till de desperata och patetiska uttalandena som följde strax därpå.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    mari123 skrev 2020-06-16 21:52:19 följande:

    Jag har inte en susning MEN jag vägrar tro att Bard grinar och ber om ursäkt för något. Han vet sitt värde och han finns kvar.


    Läs hans desperata sprattlande. Har inte sagt att han ber om ursäkt - han gör istället bort sig rätt så mkt mer när han t.ex försöker använda olika alibin för det han sagt. Att han minsann hyllat någon tidigare som är svart är några av de mest patetiska försvarstal man kan hålla. Eller bete sig som ett barn som ramlar på löparbanan - "Jomen jag hittade visst då en diamant där i gruset, jag ville inte alls springa i mål". Han gick precis om Paolo i att vara försommarens största tönt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    felix le chat skrev 2020-06-16 22:06:38 följande:

    Du bör nog läsa på om slavhandel i afrika. Bara 5 % av slavar i afrika skeppades över tilll amerika. Resten 95 % var handel med arabiska slavmarknader,

    Skall du kritisera kolonialmakterna så bör du först rikta kritik mot araberna och islam och inte europeiska kristna.....


    Bekymra dig inte, jag är påläst. Vem skrev om bara slavskepp? Eller Amerika för den delen? Du såg väl att jag skrev om svartas historia under kolonialmakter och historisk judeförföljelse. Konsten med det underförstådda är att läsa in rätt saker vid rätt tillfälle.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Tecum skrev 2020-06-16 22:10:05 följande:

    Det är inte att resonera kontextlöst när du använder en mening som är så kontanimerad av det som hände på just den platsen. Men jag förstår givetvis vad du menar och du har rätt i sak, även om exemplet blev lite fel. Inget att bråka om.

    Men det är bra att du skrev "historisk judeförföljelse" och jag håller med om att den kan jämföras med svartas historia under kolonialmakter. Men det som hände med judarna under andra världskriget är unikt genom dess närmast industriella utrotningsstrategi. Så illa har det aldrig varit för de svarta.


    Bara en rättelse: Det är inte EN plats. Det är flera läger med den frasen. Det är fortfarande kontextlösheten som var poängen.

    Vill du prata systematik och arbetsläger/plantager, så kan vi dra många paralleller till flera historiska skeenden och olika folkgrupper. Systematisk utrotning har skett flera gånger i historien. Stympningar och tortyr likaså: Skärper man sig och jobbar på bra hugger belgarna inte av en armen, eller ens barn. För dig blir det tyska systematiska kallsinnet och folkmordet till att "så illa har det aldrig varit för svarta". I beg to differ. Jag kan personligen inte väga mångfaldiga bestialiska mord mot varandra som du gör. Framställd som ett djur, avhumaniserad, packad som ett djur, dö under transporten eller arbeta som ett djur, tortyr, förnedring, förlust av barn, dö i fångenskap av misären i din fångenskap, eller avrättas, låter som lidande på individplan som är fullt jämförbara. Sedan att de övergripande syftena har skilt sig åt beroende på tyrann gör inte det mänskliga lidandet mindre för svarta.

    Den som försvarar rasisten A.B är antingen kontextlös eller fullfjädrad rasist: Att svarta ska skärpa till sig - i skuggan av ett nyss begånget dåd av en polis mot en svart person. Då är man lika kontextlös som "Nya moderaterna" var.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    felix le chat skrev 2020-06-16 22:33:34 följande:

    oj sorry jag saknar den kunskapen, jag gick inte på södertörn som du

    jag gick på college i usa med 15 % av studenterna som afroamericans

    ungefär som befolkningen i usa.

    tur att vi har er som vet bäst, vi borde lyssna bättre på er Upplysta inte på oss

    som har levt i landet i fråga.


    Du saknar kunskapen att förstå självklarheter och tolkar gärna in egna felaktigheter? Okej. Vad det nu har med am college att göra, men det låter som du la en fin grund på Trump college. Du låter mest som Livets ord. Vilka jag f.ö har lika långt till som till Södertörn och världsfrånvända MP på Söder som går på afrodans.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    StevenDiese skrev 2020-06-16 23:00:20 följande:

    Jag har förklarat detta tidigare i tråden. Man kan inte bara ta det ur sitt sammanhang.

    Sen var det förvisso ett jävligt dumt ord att använda. Han är lite elefant i porslinsbutiken men det är väl så han vill framstå antar jag.


    Du hade ju inte koll på att Alexander horat själv, bokstavligen, när du skulle "förklara". Han var prostituerad.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    XDFDG skrev 2020-06-16 22:17:08 följande:

    Kan du se någon sanning i det som Bard skriver? Att hårt arbete har en tendens att löna sig? Alldeles oavsett hudfärg. Sen är det orättvist att svarta kan behöva jobba hårdare för att nå samma status och tyvärr är det lite så att vara i minoritet.


    I sammanhanget blir det rasistiskt istället för att det givetvis är "bra att jobba". Ser du inte skillnaden på det och vad jag skriver?
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vad är det för fel på Alexander Bard