Inlägg från: StevenDiese |Visa alla inlägg
  • StevenDiese

    Ska alla medborgare ha rösträtt?

    Jag svarade JA men som vanligt så räknas inte mina röster på det här undermåliga Forumet. Nej jag tryckte inte visa resultat först.

    Jag anser att alla ska ha rösträtt för det är helt enkelt det lättaste och mest rättvisa sättet. Det bidrar även till mindre konflikter om alla har en röst.

    Sen kan ju röstningssystemet förbättras. T.ex är det helt galet att vinnarna inte får majoritet och måste ingå en massa oheliga koalitioner för att få fram halvdana lösningar på problem.

  • StevenDiese
    Lallaren skrev 2020-06-16 09:56:06 följande:

    Tänk er följande i framtiden:

    Man röstar digitalt via dator. Man besvarar exempelvis 200-300 frågor.

    Baserat på ens svar på dessa frågor så placerar datorn din röst på det parti vars valprogram mest stämmer överens med dina svar.

    När du lämnat svar på samtliga frågor så kommer det upp på datorskärmen vilket parti du mest sympatiserar med och således vilket parti som din röst har lagts på.

    Kan tänka mig många förvånade ansikten framför den där datorskärmen när resultatet visas för dem!

    Således slipper vi människor som röstar på partier för att "partiledaren ser så trevlig ut", "jag har ju alltid röstat på det partiet", "mina föräldrar röstade alltid på det partiet när jag växte upp och då gör jag det också" osv osv...

    Skulle vara mycket intressant att göra detta som ett test på en del av befolkningen för att se resultatet.


    Då får ju systemet ta hänsyn till tidigare förd politik och inte vallöften. Det vet vi ju alla hur det blir med vallöften i koalitionsläget vi är i nu.
Svar på tråden Ska alla medborgare ha rösträtt?