• Jag är bara jag

    Sambo vill plötsligt adoptera - och snabbt ska det gå

    I nuläget får ni inte adoptera så det är bara att lägga ner. Om det blir aktuellt i framtiden måste ni vara gifta, lämnat IVF:andet bakom er och bli godkända i en adoptionsutredning. Sen får ni ev. adoptera. Barnet som "hittats" kommer aldrig bli ert- det funkar inte så.

  • Jag är bara jag
    ArtificialLifeform skrev 2020-06-17 14:42:30 följande:

    Tack.


    Det var detta jag misstänkte.


    Jag visste ingenting om adoption förrens väldigt nyligen, och jag kollade upp det lite snabbt och det verkar vara en väldigt lång process. Ska diskutera detta med min sambo och förklara att om adoption nu blir något för oss så måste det göras på korrekt sätt.


    Det kan ta åratal att adoptera så ja, det är en lång process. Är man godkänd och har lite lägre krav på vilken sorts barn man kan tänka sig ( handikappade barn, barn med särskilda behov eller äldre barn ) kan det gå lite fortare, men processen innan kommer man inte undan. Nu är ni mitt i IVF:andet och ska satsa på det först och främst. Sen får ni fatta andra beslut om det inte skulle gå vägen.
  • Jag är bara jag

    Förresten. jag missade en din sambo är 39 år gammal. Det kan i realiteten redan vara försent att adoptera. Åldersgränsen är oftast runt 42. Ni måste ta ett rejält snack runt det här så hon inte går runt och fantiserar om nåt som är helt omöjligt.

Svar på tråden Sambo vill plötsligt adoptera - och snabbt ska det gå