Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet
 • Lör 4 jul 2020 11:03
  1988 visningar
  637 svar
  Inlägg från Nykär15 Visa alla inlägg
  637
  1988

  Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

  Var gravid i v 10 men det hade avstannat v 7...fick hjälp i måndags att starta upp och det mesta kom ut i tisdags, igår på kontroll var ytterst lite kvar. Blöder knappt men såklart starkt test än...hoppas det går ur snart och att kroppen kommer igång. Jag är 43, så det stressar lite. Var så glad, fick positivt på första försöket! Lite för bra för att vara sant...kämpade två år för vår minsting...

  Hade för högt TSH när jag blev gravid nu, tror tyvärr att det var det som förstörde. Nu är det nere lågt igen, ny kontroll om 6 veckor.

  Har bara en äggledare kvar efter att jag fick X med spiral i november :/

  Så vi har många odds emot oss. Men tänker hoppfullt försöka så fort det går igen!

  Har haft missfall v 5 och MA som stannade v 13 innan minsta, det var 2016.

  Känns som det gick ok nu med detta..,

  Har laddat upp med ÄL-test och ska ta nytt grav.test om en vecka och se om det gått ner.

 • Lör 4 jul 2020 22:01
  #49
  Fruffe skrev 2020-07-04 20:38:25 följande:

  Hej!

  Jag hoppar gärna in i tråden.

  Fick ett MA i slutet på oktober förra året.

  Vi fick reda på att hjärtat inte slog på första ultraljudet i vecka 12 och att graviditeten stannat av efter vecka 7 redan men jag hade inte fått några komplikationer/ blödningar från kroppen. Jobbigt som satan. Fick dessutom efter två doser med tabletter som inte satte igång något opereras/ skrapas. Nu börjar vi bli redo för att köra igång igen. Tog lite tid att bearbeta för oss båda men nu är vi mer redo än någonsin. Skönt att dela denna tråd med er som också gått genom liknande och stötta varandra.

  Jag ska ha mens om några dagar, enligt appen 6/7. Sen kör vi igång med ägglossningstester och hoppas det går vägen för ett plus i augusti..

  Kram på er alla!!


  Man känner sig så lurad...jag visste i kroppen redan 1,5 vecka innan jag tog tag i att kolla det, symtomen minskade och sen kom små spottings sista dagarna. Men känns såklart ändå skit, helst som vi gått igenom det innan, men då blev det komplikationer med, två operationer och lång sjukskrivning :/

  Hoppas vi snart är igång igen! Hoppas ni får en fin äl snart :)
 • Sön 5 jul 2020 13:13
  #50

  Blöder inget längre, hoppas det är tomt därinne och läker. Vet dock att det kan komma och gå. Tycker det är jobbigt vänta på negativt test, längtar till cykeln är igång igen. Just nu kan man ju liksom inte fokusera på något, varken mens eller äl. Planen är att ta nytt grav.test framåt helgen och se om det minskat.

  Sist, när jag hade rester så fick jag aldrig negativa tester förrän efter sista operationen, det var 7 veckor efter vi startade igång det på sjukhuset. Tog 3 månader innan vi fick/kunde försöka igen och det var väldigt jobbigt. Så hoppas det går smidigare nu.

 • Sön 5 jul 2020 20:37
  #52
  Rosahimmel86 skrev 2020-07-05 20:23:25 följande:

  Jag har ägglossning i dag - och det känns lite jobbigt eftersom vi ännu inte får försöka.

  Men jag ska ringa gyn i morgon för att få göra ett ultraljud igen och se hur det ser ut.

  Jag skulle ha blivit kallad för länge sedan, men sen kom Corona och allt blev försenat.

  Så jag håller tummarna för att det blir ett OK till nästa ägglossning i början av Augusti :)


  Ja usch vad jobbigt! Hade 3 månader förbud efter vårt förra MA pga skador efter skrapning och var tvungen medicinera för att försöka laga slemhinnan. Sen fick jag höra en hydrosonografi med ultraljud för att se hur den läkt, lyckligtvis läkte den ihop utan sammanväxningar och vi kunde börja igen en månad efter den undersökning när slemhinnan blött ut med en mens. Det var sååå jobbigt ha äl utan att ens få göra nåt så förstår dig precis.

  Hoppas du får en koll fort och klartecken att köra på igen!
 • Mån 6 jul 2020 09:57
  #54
  Nässelfjäril skrev 2020-07-06 09:33:40 följande:

  Så många ledsamma historier, håller tummarna för många glada besked här framöver!

  Jag trodde inte att jag någonsin skulle tillhöra den där skaran människor som helt plötsligt blir besatt av att bli gravid. Nu sitter jag här, väntar in äl i sällskap med en hjärna som levererar den ena katastroftanken efter den andra och kan inte tänka på något annat.


  Mmm det är så frustrerande och inget som går att tänka bort, otåligheten kryper liksom i kroppen.

  Just nu kan jag inte göra ett skit, måste ju bli av med hcg så jag ser det lite som semester från allt.

  Känns som jag vaknat från en dröm, att jag aldrig var gravid i 10 veckor...
 • Lör 11 jul 2020 19:44
  #57

  Här tror jag äl är på intågande redan, starka känningar och äl-sekret, gissar sen kommer om 2-4 dagar, hade ju vart fantastiskt om cykeln kickar igång direkt. Är på cd 11 från första blödningen på missfallet, så det stämmer isf helt med när jag brukar ha äl.

 • Lör 11 jul 2020 23:41
  #60
  Steeph skrev 2020-07-11 21:40:55 följande:

  För mig verkar ÄL komma senare än innan ma vilket gör mig helt tokig. Är så jobbigt att alltid behöva vänta och vänta... är på cd 14 utan nå utslag. Cb digitalt visar låg fertilitet. Hade innan ma ÄL på dag 15-16 och nu hoppar den mellan dag 16-22. Har ändå gått 5 månader sen jag tog cytotec...


  Åhhh vad jobbigt...jag vet ju inte än hur exakt det blir med äl, vet bara hur det känns och kan inte se på test denna cykel hur det faktiskt ligger till...eller ja ska kolla grav.test i morgon, om det är blankt kan jag ältesta, men har nog lite hcg kvar.... så får mer gå på känsla denna gången, notera i appen och se om mensen kommer i relation till vad jag noterat.

  Har du provat rosenrot? Med den får jag starkare äl-känningar, mer älflytningar och äl på cd 12-13.
 • Sön 12 jul 2020 12:10
  #65
  Steeph skrev 2020-07-12 11:44:05 följande:

  Ja man blir frustrerad. Fick blinkande gubbe idag så hoppas på ÄL cd 18-19. Det är ändå okej tänker jag hah. När jag tog rosenrot för 2 cykler sen fick jag ÄL på cd 16. Ska nog ta rosenrot igen nästa cykel om det inte tar sig denna gång.


  Nu är grav.test nästan blankt, bara ett svagt streck nu, det är skönt och stämmer nog bra med hur det känns i kroppen. Dock går det ju inte ältesta då, men känslan får räcka. Känns som fel sida ska ägglossa, vilket jag hoppades på. Självklart testar vi ändå, men chansen är ju minimal. Kör nog nästa cykel utan rosenrot, kan inte bestämma mig...
 • Mån 13 jul 2020 22:50
  #68
  Steeph skrev 2020-07-13 20:50:10 följande:

  En fråga, så här efter ma får jag i princip ALDRIG äggvitesekret längre vid ägglossning. Får ni andra det?

  Innan ma hade jag alltid 1-2 dagar innan ÄL. Nu är det ingenting


  Jag har redan äl-sekret, på dag 13 från missfallet...har ofta mycket, blir ännu mer när jag tar rosenrot. Kanske kan hjälpa er?
 • Fre 17 jul 2020 12:57
  #76
  Rosahimmel86 skrev 2020-07-16 23:17:42 följande:

  Jag gick dåliga besked i dag på ultraljudet.

  Mina blodkärl i livmodern var oförändrade så jag får inte bli gravid i varken augusti eller september.

  Läkaren ville skicka mig på MR röntgen nu.

  Det börjar kännas så hopplöst.

  Tänk vad ett missfall i Januari kan ställa till med


  Fy vad ledsamt! Vet hur det är, hade massor med strul efter ett MA 2016...operationer, utredningar och väntan på att läka... hoppas MR kan hjälpa att hitta felet och kunna hjälpa kroppen.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.
Svara i tråden...