Forum Barnlängtan - Planerar barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

  Tis 18 aug 2020 09:08 Läst 0 gånger Totalt 624 svar
  Visar endast inlägg av Bebis2021 - Visa alla inlägg
 • Tis 18 aug 2020 09:08 #148

  Hej, skulle vilja fråga er som är/varit i liknande situation. Jag har nu precis genomgått mitt andra MA i rad (gjorde ul i vwcka 16+5 där man såg att fostret dött i vecka 12+3), hade även MA i mars där de avstannat i vecka 16 (sågs på rul). Blev alltså gravid efter första mensen enligt rekommendation från läkaren att vänta en mens. Nu sa läkaren till mig att jag bör vänta åtminstone två menstruationer innan vi försöker, som jag förstod henne för att kroppen ska återhämta sig och för att ja ska se att jag får igång normala menstruationer.. men de känns så jobbigt även om de bara handlar om en mens mer att vänta men de ända man vill är att bli gravid... har ni fått höra liknande? Jag kände att läkaren inte riktigt hade tid med mina frågor så frågade dessvärre inge mer gällande det, hon sa dock att blir vi gravida efter en mens så är de ju så.. vet som inte hur ja ska tolka de hela?? Tror ni de är någon ökad risk för nytt MA om vi bara väntar en mens?.. å alla dessa tankar å funderingar

 • Tis 18 aug 2020 09:25 #150
  Nykär15 skrev 2020-08-18 09:16:22 följande:

  Har pratat lite med läkarna på mitt jobb om detta (jobbar på gyn) och det är för att hormonerna ska komma i balans. Kroppen sätts lite ur spel med graviditet och missfall och det kan ta lite tid få rätt balans igen. Hormonerna behövs för att slemhinnan ska vara och hålla sig bra, fostret få nödvändig näring osv. Vissa kommer fort i balans och andra behöver mer tid. Eftersom du fått två sena ma på raken så tycker jag deras råd om att vänta känns rimliga. Ge kroppen chans att läka, ägna tiden åt bra kost, vitaminer och sköna promenader så den är redo för en ny graviditet sen.

  Blir man gravid så blir man förstås, men jag hade nog väntat lite för att ha en bättre utgångspunkt för att få behålla en graviditet.


  Tack så mkt för ditt svar, ja jo kan ju förstå att de kanske är precis som du beskriver.. man vill ju givetvis ha bästa förutsättningarna för ny graviditet också.. får nog stå ut att vänta två menstruationer, hoppas de är tillräckligt, hon sa helst två.. är bara såå jobbigt, längtan efter en stor kula å de mysiga med fosterrörelser å sen bebis i sin famn, känns som man nu så länge gått och längtat och väntat men hela tiden slungas man tillbaks till ruta 1.. å sen såklart all sorg över bebis man förlorar och allt man planerat för.. tomheten att inte vara gravid hux flux är så jobbig..

  Önskar iaf stort lycka till till er som nu är uppe i försök för nytt plus
 • Tis 18 aug 2020 10:09 #153
  Nykär15 skrev 2020-08-18 10:00:40 följande:

  Jag vet känslan! :/ Det är ledsamt och jobbigt. Efter mitt första MA fick vi förbud att försöka i 3 månader då slemhinnan var skadad och tunn, fick äta extra östrogen i flera veckor för att läka den. Sen blöda ut och gå på kontroll av livmodern där de fyller den med vatten och ser med ultraljud att den är läkt utan sammanväxningar, och att den är jämntjock (hydrosonografi). Det kändes som en evighet men försökte fokusera på annat i livet. Men hade inte velat bli gravid på en tunn slemhinna då det inte går bra..då kan det även växa in i livmoderväggen och skapa ännu större problem. Så även om det är jobbigt så är det för din skull.


  Okej, beklagar ditt MA, men låter ju klokt att avvakta då kanske.. som du skriver så får man försöka fokusera på annat ett tag är så lätt man snöar in i "planerar barn träsket" men blir nog total paus för kropp å knopp med fokus på att bli starkare för ny grav helt enkelt.
 • Tis 18 aug 2020 10:56 #155
  Nykär15 skrev 2020-08-18 10:47:55 följande:

  Ja är man för ivrig och det händer igen så skuldbelägger man sig bara...bättre veta att man gjort vad man kan! Kanske gå privat och ta en koll på alla hormonerna? Det hjälpte mig att fokusera på lite annat och utesluta om något var fel på mig. Det var så vi upptäckte att jag har hypotyreos! Kostar en liten slant men såååå värt det!


  Okej gick du då till någon allmänläkare eller till en gynekolog? Har funderat i dom banorna men eftersom att mitt första MA var sent plus att man hittade infektion i moderkakan inbillar jag mig att de inte borde vara något med mig hormonellt som orsakar? Känns som att de är större risk för de när de sker tidigare men man är ju ingen expert dock.

  De jag dock inte kan släppa är att jag denna grav å även förra som sluta i MA, haft gröna rikliga flytningar, dock ingen lukt, har nämnt de för både läkare å bm men ingen menar att de är något va ja förstod å bry sig om?.. men just grönt känns ju inte helt bra, blev dock lovad nu att få komma tillbaks i nästa tidig graviditet för gynkontroll av något slag å nå bakterieprovtagning typ.
 • Tis 18 aug 2020 11:01 #156

  Undrar även hur de varit för er andra som genomgått missfallsbehandling med cytotec, jag fick 4 tbl igår vaginalt (inlagd på avd), allt med foster m, hinnor å moderkaka kom ut efter 1 timma helt komplett, det var samma sak gången innan de när jag gick igenom samma procedur, har tagit Alvedon å bara känt lite svag molande värk å sen har de kommit, efteråt knappt någon värk å idag ingen värk alls, blöder sparsamt likt förra gången också, jag är ju givetvis tacksam att de gått så pass smidigt fysiskt men blir som förvånad då man läser å hör så mkt skräckhistorier av andra som genomgått detta, dessutom var ju de ena ganska långt gånget. Så hur har ni andra haft det och har ni också fått medicinsk behandling?

 • Tis 18 aug 2020 11:57 #158
  Nykär15 skrev 2020-08-18 11:22:11 följande:

  Fick medicinsk behandling nu i juli vid ma v 10, allt kom ut och blödde sparsamt i 3 dagar.


  Okej så skönt att de gick smidigt för dig med. Tycker de är så jobbigt med vetskapen att man gått så länge å trott sig vara gravid, känner mig så lurad av min egen kropp å förstår inte varför de inte stöts ut...
 • Tis 29 dec 2020 10:38 #432

  Hej på er, har följt er och läst lite i tråden. Jag har nu haft fyra menstruationer sen mitt andra MA i augusti, vi har inte direkt försökt bli gravida och undvek det dom två första ägglossningarna, men jag har alltid blivit otroligt lätt gravid, och vid förra äl hade vi sex kring själva äl men tog sig onekligen inte då. Så blir ju nu direkt orolig att det ska bli svårare nu, har haft regelbundna menscykler på 31 dagar och har haft klassiska symtom på äl osv dessa månader. Nu hade jag senaste mens som slutade för två dagar sedan och har efter det haft en svag molande värk i "tjejmagen" samt hade molvärk mellan äl och fram till mens så började tro att jag kanske var gravid men icke, kom en rejäl mens samt neg gravtest. Har någon här erfarenhet av detta? Mensvärk efter mens?

 • Ons 20 jan 08:22 #480

  Här är en till med två sena MA i bagaget, minns inte om jag skrivit tidigare i denna tråd men har läst iallafall litegrann. Fick senaste MA i augusti, blev uppmanad av läkarna att vänta minst två menstruationer innan vi börjar försöka igen (hade varit gravid precis innan det också så totalt ca 9 månader graviditet med endast en månads uppehåll mellan mina två MA.) Men har känt att jag velat låta kroppen vila så vi har inte gjort några försök förrens nu senaste äl, eller vi gjorde inget aktivt försök då heller men vi hade mys ca 3 dagar innan äl. Så nu hoppas man såklart på ett plus, är dock inställd på att de inte tagit sig, kanske mest för att inte bli besviken men känner faktisk ingen stress (än) utan tänker att de blir när de är menat. Men har nu 4 dagar till bim, tycker inte jag haft några direkt tecken på graviditet men har senaste Dagarna haft ilningar/slit i livmodern samt att jag drömt ovanligt mkt och märkliga saker senaste nätterna, sååå då börjar man ju undra om de möjligtvis kan bli ett plus. Tänker vänta minst till bim innan jag testar, tar hellre en mens än ett negativt test

 • Sön 24 jan 09:01 #483

  Hej, här har det gått fem månader sen senaste MA och fick mens idag på bim nu var de inget aktivt försök denna månad men vi hade mys 2-3 dagar innan äl och de har alltid funkat innan.. blir så orolig att något inte är som de ska, men har haft koll på kroppen för att se så man är i balans så med tempning, ältest och sekret är jag väldigt säker på att äl skedde.. men men.

  Jag gjorde en undersökning efter mitt MA i aug som visade lite rester så jag fick en tid gör skrapning samt fick med mig cytotec att ta hemma i hopp om att jag skulle blöda lite mer för att få ut det, väl tillbaks på gyn för skrapning gör dom en kontroll och ser att det minskat och menar att detta behöver nog inte skrapas, jag fick välja och hon tyckte iaf att de var väldigt lite rester kvar, valde att ta cytotec och skippa skrapning. Sen kom mensen och sen har mens och troligtvis äl kommit regelbundet, såå frågan är kan kan man ha rester kvar ändå som ställer till det eller bör man räkna med att allt är ute om mens och äl kommer? Ska ringa gyn till veckan å hoppas på att man får komma på en koll...

  Nu blev de långt de här hoppss någon orkar läsa

  Hur går det för er andra?

 • Tor 28 jan 23:09 #497
  Rosahimmel86 skrev 2021-01-24 14:54:36 följande:

  Jag vet att HCG måste ner till noll för att du ska kunna bli gravid igen

  För mig tog det tre månader innan HCG försvann efter mitt MA förra året.

  Själv är jag på BIM -7 nu och jag hoppas hoppas på ett plus nu om ett par dagar.


  Okej men kan man ha ägglossning utan att hcg gått ner tillräckligt vet du något om de? Ringde gyn och jag skulle få komma och lämna prov för koll av HCG, dom tyckte ej gynundersökning behövdes så om HCG är förhöjt gör dom en undersökning.. så vi får väl se men tvivlar på att ja har något förhöjt värde,

  Såg längre ner i tråden att de inte blev något plus för dig heller denna månad, trist men håller tumsmrnsför att februari blir vår månad istället
 • Tor 28 jan 23:12 #498

  Jag pratade med gyn i veckan som tyckte att jag kunde komma och ta ett blodprov för att kontrollera HCG, dom menade att om HCG är 0 så finns inga rester kvar, men då undrar jag om de är så enkelt? Jag bara tänker att de kanske kan vara 0 men att man ändå har rester, nåja förhoppningsvis kan man väl lita på att dom kan sin sak då iaf

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll