• saraama

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Hej! Jag ansluter mig gärna till er då jag haft ett MA. Skulle ha varit i vecka 10 men graviditeten hade avstannat i vecka 8. Fick en liten blödning i söndags som stressade upp mig massor. Hade haft lite brun flytning under veckan som jag inte reflekterade så mycket över. Alla jag pratade med sa att en liten blödning utan smärta säkert inte är någon fara. Att det är vanligt. Jag kände annorlunda och kunde inte slappna av alls. Fick ingen hjälp på en söndag men ringde direkt på måndagmorgon och fick en tid. Två veckor tidigare hade vi sett hjärtslag men nu var det stilla. Vad hade gått fel? Detta händer inte mig!

    Vi har en son som är drygt 2 år. När jag fysiskt återhämtat mig från detta kör vi igen. Känns som enda vägen och enda plåstret på såret för oss. Avbrytandet hemma igår tog lång tid men var fysiskt smärtfritt och gick bra. Försöker hitta saker att vara tacksam över mitt i eländet...

    Kram på er alla och <3

  • saraama
    Zia29 skrev 2020-10-15 08:54:03 följande:

    Tack! Hoppas hoppas! Nej, hade bara 1 sticka kvar till digitala så använde den på torsdagen. Det hade det säkert blivit, men har aldrig fått en fast smiley tillsammans med ett svagare streck på ÄL-testet. Vanligtvis brukar dom vara mellan 28-31 dagar, men nu vet jag inte längre. Har inte fått koll på kroppen efter mitt MA i augusti :/ Har inte haft någon mens heller sen jag blödde då.


    Jag hade litat på att ägglossning sker 24-48 timmar efter den fasta smileyn. Tänker att de digitala känner av bättre än de tunna remsorna? Du tempar inte för att kunna se om tempen ökar? Det är ju enda beviset på att ett ägg släppt. Annars kanske du får en ny omgång med positiva ägglossningstest i samma cykel
  • saraama
    Lilja3389 skrev 2020-10-15 10:48:54 följande:

    Uppdatering efter förra veckan. Fick en läkartid dagen därpå där missfallet konstaterades igen. Fick någon tablett där och sen några för dagen efter(cytotec) så blödningen kom igång på torsdagen.

    Slutat blöda nu och ska tillbaka för koll på måndag. Ska vänta en mens innan vi får försöka igen. Tappat lusten till att försöka. Så får se om de blir en paus i mellan. Min man vill inget hellre än att försöka igen, han är den av oss som velat ha barn längst.

    Jag har mest ångest över allt ens kropp får gå igenom. Jobbat som vanligt för att inte behöva känna efter smärtan.

    Hur har ni andra känt att livet rullat på efteråt?

    Känt länge att folk väntat på att vi ska berätta att vi väntar familj, känner mig ofta iakttagen på magen osv. Vi har varit ihop i många och och gifte oss förra året. När folk frågat har jag sagt ifrån, men nu känns de tungt att behöva säga ifrån, svärmor är värst. Min man har pratat med henne om de också..

    Hur har ni andra känt? Försöka direkt eller vänta ett par månader?


    Vi har ett barn som är drygt 2 och ingen har någonsin frågat varken innan honom eller nu om syskon. Jag känner väl att mitt enda plåster på såret nu är att få försöka igen och förhoppningsvis bli gravid relativt fort. Det tunga blir om det inte vill sig och beräknat datum i maj passerar då vi skulle fått detta syskon som inte ville stanna. Om folk i min närhet börjar få stora magar och föder innan jag får plus igen. Usch orkar inte ens tänka dessa tankar. Nu är detta nytt för mig då mitt ma bekräftades i måndags. Känner redan att den värsta sorgen lagt sig. Den som sköljer över och kväver. Så kände jag i ovissheten, dagen det bekräftades och dagen jag fick ta tabletter och avsluta hemma. Nu är jag på andra sidan och ska för min egen och min familjs skull försöka återgå till det normala från och med imorgon. Första dagen på jobbet kommer kännas tung men sedan är man förhoppningsvis igång och slipper tänka på detta hela dagarna. Då kanske det räcker att tänka på det emellanåt hoppas jag.

    Ursäkta värsta novellen här. Det är tungt...
  • saraama

    Nu har jag börjat tempa med Natural Cycles igen. Slutade tempa vid plussat i augusti. Nu är tempen fortfarande hög 5 dagar efter allting och gravtest är svagt positivt. Tempen ligger som den brukar göra mellan ägglossning och mens på 36,77.

    Behöver jag forsätta ta gravtest för att veta att hcg försvinner? Kan jag utgå från att kroppen hittar tillbaka och får ägglossning om tempen går ner till en låg nivå? När förstår kroppen att den ska släppa ägg igen? Vanligtvis är ju tempen låg under mensen gram till ägglossning men nu är ju denna blödningen inte mens och tempen är fortsatt hög.

    Hur har det varit för er?

Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet