Inlägg från: Summerstriker |Visa alla inlägg
  • Summerstriker

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Hej, jag Hoppar gärna in i tråden efter ett missfall.. började med bruna flytningar förra måndagen, och sedan på fredagen kom blödningen i vecka 6+5.

    På måndag ska jag åka på VUL för att se så allting kommit ut som de ska. Jag blöder dock fortfarande.

    Är helt förstörd.

    Har en dotter på 16 månader och var så lycklig över att vi skulle få ge henne ett syskon relativt tätt.

    Jag försöker såklart tänka positivt och att vi har en underbar dotter.

    Men nu vill jag bara börja försöka igen.

    Dottern och missfallet blev till på första försöken, så jag hoppas att jag blir gravid snart igen.

    Men jag vet att man aldrig ska ta en graviditet förgivet. Hoppas att kroppen ställer tillbaka sig snabbt igen och att ägglossningen kommer igång direkt efter missfallet.

    Lycka till, till er andra också!

  • Summerstriker
    saraama skrev 2020-10-15 14:59:27 följande:

    Vi har ett barn som är drygt 2 och ingen har någonsin frågat varken innan honom eller nu om syskon. Jag känner väl att mitt enda plåster på såret nu är att få försöka igen och förhoppningsvis bli gravid relativt fort. Det tunga blir om det inte vill sig och beräknat datum i maj passerar då vi skulle fått detta syskon som inte ville stanna. Om folk i min närhet börjar få stora magar och föder innan jag får plus igen. Usch orkar inte ens tänka dessa tankar. Nu är detta nytt för mig då mitt ma bekräftades i måndags. Känner redan att den värsta sorgen lagt sig. Den som sköljer över och kväver. Så kände jag i ovissheten, dagen det bekräftades och dagen jag fick ta tabletter och avsluta hemma. Nu är jag på andra sidan och ska för min egen och min familjs skull försöka återgå till det normala från och med imorgon. Första dagen på jobbet kommer kännas tung men sedan är man förhoppningsvis igång och slipper tänka på detta hela dagarna. Då kanske det räcker att tänka på det emellanåt hoppas jag.

    Ursäkta värsta novellen här. Det är tungt...


    Det är tungt när folk i ens närhet plussar.. samtidigt som jag fick mitt missfall så berättade en av mina bästa vänner att hon är gravid, och en annan mamma som var i vår Mammagrupp med våra tidigare barn Är också gravid nu igen. Dom är beräknade med 2 dagars mellanrum och jag var beräknad 2 veckor innan dom.

    Samtidigt som jag försöker glädjas för deras skull så är de så tungt att man själv precis fick missfall..
  • Summerstriker
    Nykär15 skrev 2020-10-15 20:40:06 följande:

    Ja det är jobbigt..fick för ett tag sen veta att en kompis ska ha 4 veckor efter vi var beräknade :/ och nu närmar sig januari fort när vi var beräknade :(

    Man önskar ju så att åtminstone få vara gravid när man ska passera den...med förra barnet fick jag passera två bf som inte blev innan jag blev gravid med honom...det var riktigt tungt.


    Jag förstår att de är tungt.. jag önskar också vara gravid igen innan BF kommer.. nu har jag ju några månader på mig, men man vet ju aldrig!

    Håller tummarna för dig att de ska ta sig snart igen och att lilla fröt vill stanna
  • Summerstriker
    Lilja3389 skrev 2020-10-19 13:25:52 följande:

    Varit på återbesök idag, träffa en inte så trevlig läkare. Förra jag träffade va väldigt lätt att prata med och förklarade bra. Denna ville nog mest bara bli klar. Gjorde gyn undersökning och ultraljud. Va någon hinna som skulle gå tillbaka min hade gått tillbaka långt under men ändå skulle hon mäta fram och tillbaka när hon gjorde ultraljud. Är ju inte den trevligaste positionen, när hon kikade frågade hon om jag hade fler frågor. Blev rätt ställd för jag har en del funderingar. Men hon va inte speciellt intresserad. Funderar om man kan ringa sin barnmorska om några dagar? Har lite funderingar inför nästa gång man blir gravid kommer man vilja göra ultraljud tidigare, får man det? Kommer ha svårt att tro de funkat innan man sett de på ultraljud.

    Hur snart efter missfall försökte ni? De rekommenderar vänta en mens men sen? Har ni andra avvaktat en mens och då haft skyddat sex? Hade sex första gången sen missfallet i helgen med kondom. Inte använt kondom på 9 år, va ju lite konstig att använda de. Hur länge har ni andra haft kondom? Känner inte för att skaffa preventivmedel för en kortare tid.


    Jag var också på en Gyn undersökning i måndags, fick göra ett vaginalt ultraljud för att konstatera att min blödning var ett missfall och se så att allting hade kommit ut. Och allting såg bra ut, och hon förklarade som att de var ny ägglossning var på G.

    Jag frågade även om när de var okej att ha oskyddat sex igen (tänkte typ om de fanns någon infektions risk) och om man får börja försöka på en gång.

    Hon sa att de bara var att ha oskyddat sex och börja försöka när jag själv kände att de känns rätt. Hon menar att kroppen är redo för nya försök. hon tyckte mer man skulle ta hänsyn till hur psyket var, om man var i skick för att försöka, främst för att man inte ska bli besviken ifall det inte skulle bli på en gång.
Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet