• Lilja3389

    Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet

    Hoppar in här, va på vul idag V10+2. Avstannat i V5-6, inväntar blödning annars ska jag åka till gynakuten, för vanliga hade inte tid att ta emot. Jobbigt att inte kroppen släppt de, läst flera av era texter där ni varit med om samma. Har en sen abort i bagaget för 10 år sedan (då var jag inte redo 18år) har rätt mycket ångest över att gå igenom likande igen. Fast denna gång vill vi och har försökt.

    Hade en bild av att de inte skulle vara så svårt, för var och varannan postar graviditetsbilder på sociala medier. Vi bor i ett nybyggt område med bara barnfamiljer (vi och ett par till som inte har) vilket gör de så påtagligt.

    Tagit ledigt från jobbet idag och försöker smälta detta. Känner mig så tom :(

  • Lilja3389
    Nykär15 skrev 2020-10-06 15:24:34 följande:

    Usch beklagar :/ det är inte kul gå igenom...vet hur det känns. Dock är det vanligare än man tror men tyvärr pratar man ju inte om det. Jag är rätt öppen om de vi haft, men inte om det sista eftersom jag inte vill att alla ska veta att vi försöker, bara mina allra närmsta vänner vet. Tror faktiskt det är bra dela det med några och många gånger har även andra berättat att de med haft missfall osv...

    Synd du inte fick Cytotec med tanke på att det var längesen det avstannat. Var med i v 10 och vår hade avstannat i v 7/8 nu sist i juni, men fick Cytotec direkt.


    Barnmorskan sa att de måste vara två som gjort samma bedömning om man ska få de, plus att en måste vara läkare.

    Har en vän som vet, känns jätte skönt att ha någon. Hon är dock själv långt ifrån familjeliv men alltid varit min närmsta vän. Berättade för henne direkt om graviditeten också.

    Va du hos läkare då eller barnmorska? Var på privat klink för min sambo skulle kunna följa med, vi ville göra första ultraljudet tillsammans. Vilket känns ännu skönare nu när de sluta såhär.
  • Lilja3389
    Nykär15 skrev 2020-10-06 17:02:32 följande:

    Jag träffade en läkare (på mitt jobb), det stämmer att en till behöver kolla. Jag hade ringt gyn och bett om tid, din privata borde ha skickat dig på remiss! Du ska få komma in och få hjälp, helst när det gått så många veckor från att det avstannat, då måste kroppen få hjälp.

    Skönt du hade din sambo med dig och skönt du har en vän att prata med <3


    Hon försökte men de tog inte emot, så därför behöver jag vända mig till gynakuten eller privata. Tänker jag avvaktar någon dag å hoppas de kommer ut naturligt. Känns tungt att behöva ringa runt och försöka boka tid..
  • Lilja3389

    Uppdatering efter förra veckan. Fick en läkartid dagen därpå där missfallet konstaterades igen. Fick någon tablett där och sen några för dagen efter(cytotec) så blödningen kom igång på torsdagen.

    Slutat blöda nu och ska tillbaka för koll på måndag. Ska vänta en mens innan vi får försöka igen. Tappat lusten till att försöka. Så får se om de blir en paus i mellan. Min man vill inget hellre än att försöka igen, han är den av oss som velat ha barn längst.

    Jag har mest ångest över allt ens kropp får gå igenom. Jobbat som vanligt för att inte behöva känna efter smärtan.

    Hur har ni andra känt att livet rullat på efteråt?

    Känt länge att folk väntat på att vi ska berätta att vi väntar familj, känner mig ofta iakttagen på magen osv. Vi har varit ihop i många och och gifte oss förra året. När folk frågat har jag sagt ifrån, men nu känns de tungt att behöva säga ifrån, svärmor är värst. Min man har pratat med henne om de också..

    Hur har ni andra känt? Försöka direkt eller vänta ett par månader?

  • Lilja3389
    saraama skrev 2020-10-15 14:59:27 följande:

    Vi har ett barn som är drygt 2 och ingen har någonsin frågat varken innan honom eller nu om syskon. Jag känner väl att mitt enda plåster på såret nu är att få försöka igen och förhoppningsvis bli gravid relativt fort. Det tunga blir om det inte vill sig och beräknat datum i maj passerar då vi skulle fått detta syskon som inte ville stanna. Om folk i min närhet börjar få stora magar och föder innan jag får plus igen. Usch orkar inte ens tänka dessa tankar. Nu är detta nytt för mig då mitt ma bekräftades i måndags. Känner redan att den värsta sorgen lagt sig. Den som sköljer över och kväver. Så kände jag i ovissheten, dagen det bekräftades och dagen jag fick ta tabletter och avsluta hemma. Nu är jag på andra sidan och ska för min egen och min familjs skull försöka återgå till det normala från och med imorgon. Första dagen på jobbet kommer kännas tung men sedan är man förhoppningsvis igång och slipper tänka på detta hela dagarna. Då kanske det räcker att tänka på det emellanåt hoppas jag.

    Ursäkta värsta novellen här. Det är tungt...


    Bamse kram till dig <3

    Gått lite mer än 1 vecka sen mitt. Känns sorgligt, tror också jag kommer vara ledsen kring när bf skulle varit. Min syster ska ha barn en månad innan, inte orkat berätta för henne. Hon är jätte besviken över att jag har förhinder från att komma på hennes tillställning där de berättar könet på deras barn. Känner bara jag orkar inte och jag orkar definitivt inte säga varför.

    Jag har jobbat på hela tiden, för att inte behöva tänka. BM va inte jätte nöjd över att jag jobba hela tiden, men klarar inte av att inte göra något. Har väldigt självständigt jobb där jag sköter mitt behöver inte prata med folk heller. Vilket gjorde de väldigt skönt att jobba. Berättade för min chef i fredags om vad som hade hänt. Men inte någon mer på jobbet.

    Ja tiden läker alla sår säger dom, så försöker jag tänka <3
  • Lilja3389

    Varit på återbesök idag, träffa en inte så trevlig läkare. Förra jag träffade va väldigt lätt att prata med och förklarade bra. Denna ville nog mest bara bli klar. Gjorde gyn undersökning och ultraljud. Va någon hinna som skulle gå tillbaka min hade gått tillbaka långt under men ändå skulle hon mäta fram och tillbaka när hon gjorde ultraljud. Är ju inte den trevligaste positionen, när hon kikade frågade hon om jag hade fler frågor. Blev rätt ställd för jag har en del funderingar. Men hon va inte speciellt intresserad. Funderar om man kan ringa sin barnmorska om några dagar? Har lite funderingar inför nästa gång man blir gravid kommer man vilja göra ultraljud tidigare, får man det? Kommer ha svårt att tro de funkat innan man sett de på ultraljud.

    Hur snart efter missfall försökte ni? De rekommenderar vänta en mens men sen? Har ni andra avvaktat en mens och då haft skyddat sex? Hade sex första gången sen missfallet i helgen med kondom. Inte använt kondom på 9 år, va ju lite konstig att använda de. Hur länge har ni andra haft kondom? Känner inte för att skaffa preventivmedel för en kortare tid.

  • Lilja3389

    Har gått två och en halv vecka sen missfallet, inatt började jag blöda? Kom ut lite klumpar? Blev så förvånad, blödde första veckan. Sen på efter kontrollen såg allt bra ut? Gjorde bara för de ett gravtest som visa negativt.

    Ska ringa gyn sen och fråga, för detta känns väldigt märkligt? Har ni andra varit med om liknande?

  • Lilja3389
    bananmilkshake skrev 2020-11-11 16:55:37 följande:

    Hej kära ni. Nu är jag tillbaka, nån kanske minns mig, jag hade ett MA i juni, blev gravid i oktober - och nu är jag tillbaka. Det blev alltså ett till MA, fick veta idag. 

    Jag känner mig bara så TRÖTT. Nu börjar hela jävla cirkusen om igen. Orkar inte med all denna väntan. Vänta på nästa undersökning och tabletter, blöda i flera veckor, vänta på mensen, vänta på ägglossning... vänta, vänta, vänta. 


    Styrkekramar <3
  • Lilja3389
    bananmilkshake skrev 2020-11-11 16:55:37 följande:

    Hej kära ni. Nu är jag tillbaka, nån kanske minns mig, jag hade ett MA i juni, blev gravid i oktober - och nu är jag tillbaka. Det blev alltså ett till MA, fick veta idag. 

    Jag känner mig bara så TRÖTT. Nu börjar hela jävla cirkusen om igen. Orkar inte med all denna väntan. Vänta på nästa undersökning och tabletter, blöda i flera veckor, vänta på mensen, vänta på ägglossning... vänta, vänta, vänta. 


    Styrkekramar <3
  • Lilja3389
    fruitloop skrev 2020-11-19 10:39:15 följande:

    ÄL+2 idag. Första ägglossningen sen första mensen efter mitt MA.

    Kunde inte tro att så många känslor kan få rum i en samtidigt. Att man slungas mellan att hoppas på graviditet, att tänka att det inte alls tagit, till att redan se sig som gravid och nojja över missfall.... 

    Nån annan som är runt ägglossning nu?


    Har förväntad ägglossning på måndag efter mitt missfall. Känner precis som du.

    Samtidigt känns kroppen lite i obalans ännu, min mens efter missfallet va väldigt liten. Hade efter undersökningen att jag blödde vid ett par tillfällen, då hade de kollat med ultraljud. Så känner mig tveksam på att de går. Men vi ska försöka aktivt denna gång och hoppas de tar sig. Upplever att var och varann blir gravida, på första försöket och att allt går bra. Tog tre försök innan de tog sig .. tycker de gör en deprimerad:( men är nog att folk inte pratar öppet om de. Vi har bara berättat för allra närmaste om missfallet
  • Lilja3389
    NiMi12 skrev 2021-01-07 14:07:03 följande:

    Jag fick nytt MF igår. Så ledsen och så arg på samma gång.


    Åh nej, tänker på dig <3
    Undrandee skrev 2021-01-07 13:24:35 följande:

    Fan! Mens idag... 3 försöket sedan senaste MA:t! Så jävla arg och ledsen :( :(


    Åh vet precis hur de är :(
  • Lilja3389

    Fler som har att kroppen inte riktigt funkar sen missfall?

    Hade missfall i oktober, mens isch nov sen i december hade jag bara en pytte blödning flera dagar senare än när mensen skulle komma. Ringde barnmorskan och frågade hon sa att skulle ta grav test om någon vecka. Negativt.

    Denna månad körde vi ägglossningstest fick smiley passerat bim, ingen mens inget plus. I förra veckan mådde jag sjukt illa på morgonen också. Blir inte klok på detta :( tänkte ge de helgen och sen ringa barnmorskan igen, någon som varit med om liknande?

    Har tidigare alltid haft väldigt regelbunden cykel, men inte sen oktober.

Svar på tråden Följas åt till ny graviditet efter MA/Missfall/Avbruten graviditet