Inlägg från: Anonym (Minna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Minna)

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    KarlssonA skrev 2020-06-20 22:10:00 följande:

    S+Mp+C+L pratar hela tiden om deras överlägsna värderingar. Det är bara de som har hjärtat på rätt sida, medan alla andra partier är onda. Trots det ignorerar dem coronaviruset. Genom att inte försöka begränsa virusets spridning har 5000 människor dött i Sverige och fler kommer det att bli. Bevisar inte det här att det tvärtom är dessa partier som helt saknar moral och goda värderingar?

    Ni som stödde regeringen och stödpartierna till den för att ni ville att goda värderingar ska prägla samhället - har ni ändrat nu? Om inte - varför?


    Nej. De ignorerar inte coronaviruset, Sverige har infört flera restriktioner angående smittspridningen. Hur kan du ha missat det?

    Regeringen har inte själva den expertis som krävs för att ta fram dessa restriktioner, utan har lämnat över mycket till folkhälsomyndigheten. Vi i Sverige följer experternas råd, inte regeringens.
  • Anonym (Minna)
    KarlssonA skrev 2020-06-20 23:43:33 följande:

    Jämfört med de restriktioner som andra länder införde har vår regering knappt gjort någonting. Hur kan du ha missat det?


    I jämförelse med andra länder har Sverige infört färre restriktioner, ja. Det var inte vad du skrev i din trådstart. Du skrev att regeringen ignorerat coronaviruset, vilket inte stämmer.
  • Anonym (Minna)
    KarlssonA skrev 2020-06-21 00:24:08 följande:

    Det är inte alls skattesänkningar som är orsaken till dödsfallen. Det är den höga smittspridningen och att man inte stängde ner samhället. Privatiseringar är inte orsaken bakom de stora dödstalen


    Hur vet du det? Vilka områden har du forskat på? Du tycks uppenbarligen sitta på fakta som kunnat rädda det svenska samhället från smitta. Hur kommer det sig att du inte fått gehör för dina forskningsstudier om de är så relevanta för samhället?
  • Anonym (Minna)
    Johannus skrev 2020-06-21 02:13:35 följande:

    Sverige har misslyckats i allt du skrev om.

    Sittande regering vill bli av med alla gamla för att slippa betala pensioner. Pengarna räcker inte till både dem som byggt upplandet och till dem som dränerar landet.


    Ja, det är ju en konspirationsteori man kan välja att tro på...
  • Anonym (Minna)
    mega bitch skrev 2020-06-21 14:06:36 följande:

    Man räknar med 14000 döda fram till november/december.

     Det låter rimligt.


    Källa?
  • Anonym (Minna)
    mega bitch skrev 2020-06-21 14:06:36 följande:

    Man räknar med 14000 döda fram till november/december.

     Det låter rimligt.


    Källa?
  • Anonym (Minna)
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-21 21:01:03 följande:

    Sverige har ju testat bara personer med svåra symptom på covid-19. Hur är det då möjligt att en person som har avlidit utan covid-19 symptom skulle ha kunnat hamna med i statistiken över covid-19 dödsfall?


    Nej, i alla fall sjukhusen i region Stockholm har screenat samtliga inlagda patienter sedan mars. Antar att man gjort likadant i övriga Sverige.

    Personer som är i slutskedet av livet är oftast inlagda och om de då drabbas av covid-19, varesig de får symptom eller inte, så räknas de in i statistiken.
  • Anonym (Minna)
    Anonym (Nej) skrev 2020-06-22 19:47:09 följande:

    Vi är inte där ännu. Jag trodde det var underförstått att detta inte är något som uppstår direkt efter ett par månader.  Kolla vad Kerstin Hessius har att säga, detta gäller även Sverige. Om detta fortgår kan det bli så allvarligt att det tar en hel generation att bygga upp igen.

    Det handlar om framtidstron för våra barn och ungdomar. Ingen vill ha tillbaka fattigdomen som rådde i början av förra seklet.

     


    I april hade 270 000 norrmän blivit av med jobbet på grund av corona i jämförelse med 57 000 svenskar. Sedan får vi se hur den utvecklingen fortskrider...
  • Anonym (Minna)
    KarlssonA skrev 2020-06-23 18:02:55 följande:

    Varför kallar du saker för påhittade, populism och väderkvarnar?

    Det är sorgligt att det har blivit så här i Sverige. All form av seriös diskussion avfärdas för att den är för jobbig att bemöta. Den här inställningen är farlig för samhället.


    Nej. Personer som du, som inte kan skilja mellan fakta och åsikter eller forskning och populism, är farliga för samhället.

    Du sprider vidare osanningar/egna tolkningar och skapar en misstro mot demokratin. Det var så Hitler arbetade, och det är då Trump gör idag och många diktatorer i Världen.
  • Anonym (Minna)
    KarlssonA skrev 2020-06-23 18:31:43 följande:

    Men Sverige har ju inte gjort någonting för att stoppa viruset från att sprida sig. Vi har bara stoppat konserter och fotbollsmatcher.

    Att alla svenskar inte har blivit smittade än har med viruset i sig att göra, inte med att Sverige har begränsat smittspridningen.


    Så du tror inte att inställda evenemang har minskat smittspridningen? Att folk tar bilen/cykeln istället för att åka kommunalt? Att folk jobbar hemifrån? Att friska barn med minsta symptom hålls hemma från förskola/skola? Att folk handlar på webben istället för butik? Att mataffärerna har köer med två meters mellanrum?

    Menar du att dessa saker inte minskat smittspridningen?
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?