Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (N) skrev 2020-07-31 15:04:19 följande:
    Man ska alltså inte lita på det som statsministern säger att han vill genomföra?

    Bevisar inte det jag har framfört flera gånger att Löfven far med osanning?
    Det ser ut som att det är SD som velar fram ock tillbaks med vad de vill... 

    SL bestämmer inte själv vad som ska eller inte ska genomföras, det gör riksdagspartierna genom votering.

    Det är som jag sagt tidigare inte ledarprincipen som gäller i Sverige  - trots att SDs svans verkar tro detta

    Det enda som bevisas är att du saknar kunskaper om hur styret i Sverige fungerar genom dessa grundlösa påståenden.  
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-07-31 15:38:32 följande:

    Löfven bestämmer över regeringens politik och hur Socialdemokraterna ska rösta i riksdagen. Utan Löfvens regeringsprogram hade vi aldrig fått marknadshyror i Sverige. Det är fakta.


    DU misstar dig. SL bestämmer inte, det finns en del partier som är toppstyrs av partiledaren, men vad jag vet så funkar inte S på det sättet. Sen är regeringen fler partier, ännu fler partier samarbetar med regeringen och riksdagen röstar om förslagen regeringen presenterar.

    Du verkar inte ha satt dig in i hur de olika partierna fungerar, hur riksdagen fungerar.

    Marknads hyror har vi väl inte fått, men kanske kommer att få. Du verkar blanda ihop det som har hänt med det som kan hända...
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-07-31 15:41:49 följande:

    Varför ska jag inte tro på det som statsministern säger?

    Jag vill leva i ett land där man kan lita på att politiker talar sanning, men det verkar tydligen för mycket begärt.


    DU vill leva i ett land där en statsminister bestämmer att själv utan att regering deltar och riksdag får fatta besluten?

    Dessa länder finns, men det är inte så i Sverige.
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-07-31 18:41:32 följande:
    Nej, det är fel. SD ingår inte i ett block eller en regering och kan inte tvingas gå med på till exempel marknadshyror. Det stämmer att Oscar Sjöstedt verkar vara mer högerorienterad, med SD har flera gånger tydliggjort partiets ståndpunkt.

    Den ledare som svek sina vallöften är däremot Stefan Löfven. Han var emot marknadshyror före valet och sedan för marknadshyror efter valet. Hur menar du att man ska lita på en sån ledare? Hur försvarar du Löfvens brutna vallöften?
    Det agerande du beskriver SDs agerande i riksdagen, de säger att de för för/mot någonting sen röstar de tvärt om. Det har hänt flera gånger.

    Men bara för att SD gör så betyder det inte att andra partier gör så. Skillnaden kan vara att SD gör så för att de vill vinna stöd för att få inflytande genom att rösta ned någonting de kunde gett stöd för till ett annat parti- i förhoppningen att det andra partiet ska gå med på SDs kultur- och invandrar-politik. Detta har SD sagt i klartext till och med.

    De andra partierna förhandlar med varandra genom att ge lite till en och ta lite från den andra.  Ofta tillsätts utredningar, i andra fall är det utskotten som samtalar och förhandlar fram en väg som tillräckligt många kan gå med på i riksdagen.

    under 1900-talet präglades Svenska regeringar av minoritetsstyre,  för att få långsiktighet i politiska lösningar tillsattes parlamentariska utredningar där alla (eller alla utom VPK och kanske ny demokrati) var med och alla partier fick med en del av sina hjärtepunkter.

    Vallöften, vad är det? Ja, kanske är det någonting som kan genomföras om ett parti får majoritet i riksdagen, men annars kan troligen inga vallöften anses vara bindande utan förhandlingsmål. Det begriper vem som helt. Men m du inte hålle rmed så kan vi ju börja räkna på hur mycket SD har lovat men inte genomfört - noll och intet... är de lögnare menar du?

    Ok, kanske menar du att det är statsministerns parti som lovat och inte hållit sitt läfte, men då visar du med all genans att du inte begriper hur Sverige styrs, vilken roll statsministern har, regering,  riksdag och de olika partiernas exekutiva och styrgrupper. 

    Noll koll alltså.. Inget av det du säger är sant? Betyder det att du är en lögnare? Hur menar du?
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-07-31 18:46:26 följande:
    Det går nedåt, men alldeles för långsamt och det beror på regeringens politik. Med oppositionen vid makten hade 5000 svenskar varit vid liv idag.
    Som andra sagt redan - fler än 5000 svenskar är vid liv idag

    Jag undrar om du inte ljuger lite?
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-07-31 18:43:34 följande:
    Kan vi inte bara enas om att Stefan Löfven vill införa markandshyror. Om det går igenom riksdagen är en annan sak. Men det är Löfven som driver frågan.


    Det enda jag sett i tråden är att SDs Oscar Sjöstedt driver på för att införa marknadshyror...

    Vi kan väl vara överens om att du inte vet hur det fungerar i riksdagen eller med statsministern eller med politiska partier överhuvudtaget. 
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-08-01 00:59:41 följande:

    Vill man inte prata om 5000 döda pratar man alltså om Jimmie Åkesson. Bra taktik.

    Jimmie Åkesson som ville stänga skolorna i början av mars. Det hade räddat tusentals liv.

    En fråga. Är flyktingars liv värda mer än svenska liv enligt din mening? För det verkar nästan så.


    Jimmie ville åka till Turkiet och posera med papperslappar.

    Turkiska myndigheter ville inte det, då han är inte välkommen tillbaks dit.

    Skolstängningarna har haft marginell påverkan på smittspridning enligt kunniga i såväl Danmark, norge, Finland och Sverige. Om Jimmie tror att detta skull ha sparat tusentals liv så borde Jimmie gå till skolan för att lära sig hur det förhåller sig utanför låtsasvärlden på papperslappar han poserar med.
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-08-01 01:08:05 följande:

    Socialdemokraterna har regerat i 80 år och aldrig tidigare skrivit under ett regeringsprogram om att införa marknadshyror eller ta bort arbetsrätten. Det är Löfvens eget val att genomföra de punkterna

    Löfven försöker lura folk genom att säga att han inte hade något val. Han valde att samarbeta med Centern när han hade kunnat samarbeta med M, KD eller SD istället. Löfven blåser hela befolkningen om allt från corona till marknadshyror.

    De mest lojala supportrarna tycker tydligen att det är värt det. Jag vet inte varför ni tycker att eländet är värt priset. Har det någonting att göra med att ni vill att Sverige ska ha öppna hjärtan till världens alla migranter? Utlänningar framför allt annat, med andra ord. Märkligt är det i alla fall.


    Känner du dig blåst?

    Vad gör du för att det ska kännas bättre?

    Jag tror nog att Sveriges vuxna befolkning vet att ingen annan statsministerkandidat och regeringsunderlag fick tillräckligt stöd efter valet 2018. Du vet, riksdagsledamöterna röstade om det, flera gånger till och med. Alla andra förslag röstades ned, för de byggde på SDs stöd som har ett trackrecord av opålitlighet och utpressningsförsök.

    Jag tror du lurar dig själv, men ingen annan. Men sura inte utan läs på om hur det fungerar i riksdagen med voteringar, arbete i utskott och regeringens roll.

    Utredningar och införande av marknadshyror på nybyggda bostäder och förändringar i LAS är eftergifter till c och L I januariöverenskommelsen. Förhandlingar och kompromiss som det alltid är i svenska minoritetsregeringar.

    SL har sagt att han tyckte det var bättre med JÖ än att allianspartierna eller M,KD regerade med stöd av SD. Riksdagen höll med.
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-08-01 00:54:15 följande:

    Stefan Löfven då? Vill han införa marknadshyror?

    Fast ni vill ju alltid skylla allt på SD. Regeringen är inte ansvarig i något läge.


    Regeringen är verkligen inte ansvarig för vad SD och JÅ hittar på. Men det är ju inte JÅ heller... Väntar på vitboken...
  • Padirac
    Anonym (N) skrev 2020-08-01 02:36:35 följande:
    Du säger det ju perfekt själv. Det var bättre att införa marknadshyror och ta bort anställningsskyddet än att ta stöd av SD (eller M-KD). Löfven väljer alltså att avveckla den svenska modellen framför att prata med SD. Det var inte ett tvång att ingå januariavtalet. Det var ett aktivt val för att utestänga SD. Men vad är motståndet mot SD värt?

    Är det värt att kasta arbetsrätten och hyresregleringen i soptunnan? Är det värt att straffen inte höjs för gängkriminella? Är det värt att kommuner går i konkurs? Är det värt att 5000 dör i coronaviruset?

    För mig är gränsen för vad är SD-motståndet är värt att betala passerad med flera mil. En regering kan inte säga att den "står upp för demokratin" och sen behandla sina egna medborgare och väljare som skräp. Sverige är på väg åt ett mycket farligt håll eftersom många av er tillåter vilket elände att hända som helst bara det inte kommer från SD.
    https://thinkibility.com/2019/09/17/post-truth/



    Vad du tror om JÅ och SD har mycket lite med verkligheten att göra.

    SDs post truth narrativ om svenska samhällsproblem har ingen relevans för en pandemi, marknadshyror, LAS eller ens för verkligheten.


Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?