Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?

    Anonym (Expats) skrev 2020-06-21 22:29:33 följande:
    I Portugal räknar man alla som dött med corona oavsett dödsorsak. Således inte bara Sverige och Belgien. Har du belägg för att bara Sverige och Belgien för en nitisk statistik över dödsfall? För vi har förmedlats från start att alla räknas med här.
    Kan hända att det är något mer land. Det har inte pratats mycket om just Portugal. Man har haft mer fokus på länder som haft många döda. 
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 22:30:32 följande:
    De flesta av oss har inte jobbat hemifrån eller stannat hemma. Framförallt har Sverige stängt ner mycket mindre än andra länder. Tar du in den informationen?
    Är du säker på det? Väldigt många har jobbat hemma, i alla fall så ofta som möjligt. Min man och min äldste son jobbar hemifrån, mina andra två barn har studerat hemifrån. Jag har inte kunnat göra det, som lärare, men det har varit LÅNGT ifrån som vanligt. Vi har gått och spritat av det mesta, jag har börjat åka bil till jobbet (arbetsgivaren betalar parkeringen). Desinfektion och speciella Corona-regler och att lära ut det till barnen också är numera del av jobbet.
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-21 22:41:29 följande:
    I Danmark stängde man ner skolor, restauranger, barer, caféer, frisörer, psykologer, gym, simhallar, köpcentrum och skickade hem alla offentliganställda. Dessutom satte man en gräns på 10 personer istället för 50.

    Det är väl ganska stor skillnad.
    Det behöver ändå inte vara skillnad när det gäller smitta. Om man får till det att vara tillräckligt försiktig, så kanske det inte gör någon större skillnad. 

    Dessutom - vad kommer de andra länderna att göra EFTER sin lockdown? Då sprids viruset igen och det dröjer tills vi får nåt vaccin. De kommer att hinna ikapp i antal döda.

    I Tyskland har man nu haft en jättespridning i en köttfabrik, som har över tusen anställda. Det hade iofs också kunnat hända under lockdown, för man har ju aldrig stängt ner matproducerande arbete. 
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-21 22:41:46 följande:
    Ja precis, hur skulle man annars räkna. Har man sjukdomen covid-19 och dör så har man rimligtvis dött på grund av covid-19.
    Inte alls! Det finns jättemånga fall där det inte är så. Så många att det förfalskar statistiken ordentligt. De allra, allra flesta som dog hade underliggande sjukdomar. Det behöver inte bara vara högt blodtryck eller diabetes. Det kan också vara cancer i slutstadium. Antagligen är de flesta av dem som dött såna som var svårt sjuka, många var döende, och självklart har några dött av annat än viruset.
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-21 23:09:14 följande:
    De har haft fel i sina uttalanden från dag ett. Säger inte det dig nåt?
    Det enda som jag tänker där är: De borde inte ens ha försökt att spå vad som händer, eftersom de ju omöjligt kunde veta det. Ser du inte det? Man kan inte veta, med ett nytt virus. 
  • AndreaBD
    Anonym (bastu) skrev 2020-06-21 22:57:15 följande:
    Man behöver inte ha medicinsk kunskap för att greppa det. Eller tror du alla som bor på äldreboenden dör inom några veckor bara av andra sjukdomar? Runt 3 år är medeltiden någon bor på äldreboende har jag läst. 
    Där tänker du fel. Visst, nu har det dött många på bara några veckor. Men när det är över, så kommer det att jämna ut sig, eftersom alla som var ganska dåliga redan har dött. Logiskt? 
  • AndreaBD
    farman skrev 2020-06-22 09:28:29 följande:

    Jag ville göra som Finland gjorde.
    Finns inget parti i Sverige som vill stänga ner hela landet i ungefär en månad.
    Så nu är det för sent och vaccin eller annat kan vi hoppas på.


    En nedstängning i en månad gör ingen nytta. Två månader måste man ha i så fall. Och om man skulle stänga ner i två månader, så dröjer det minst ytterligare 10 månader tills vi får en vaccin, antagligen längre. Det hinner sprida sig igen, och mer än två månader har inget land råd med. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-22 12:08:33 följande:
    Om man dör MED covid-19 men inte AV covid-19, så har man knappast haft svåra symptom.

    Var har man hittat fallen som var smittade, men som inte hade så svåra symptom att de bidrog till dödsfallet?
    Det kan bidra, det kan det ju. Det kan påskynda. En person som är döende i cancer dör kanske några dagar tidigare, och kanske har hen tydliga, svåra symptom, så att man testar. Och viruset kan ju påskynda att t.ex. olika organ slutar fungera, men det är ju då ändå en följd av cancern, även om viruset gör att det går snabbare. 

    Jag är förstås ingen läkare, men jag tycker det låter rimligt att folk som redan kollas upp regelbundet, som är kroniskt/svårt sjuka, som kanske ligger på sjukhus - där upptäcker man ju ändå förändringar lättare. Man tar tempen och man märker om de hostar eller har svårare att få luft. Och då testar man, även om det är relativt lindriga symptom. Dvs. de skulle vara lindriga för en frisk människa.
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2020-06-22 12:41:22 följande:

    I detta fördjupande reportage från Vetenskapsradion  på djupet utesluter inte epidemiologen Jonas Ludwigsson fortsatt smittspridning under hösten. P.g.a. att så många som blir smittade inte får symtom är sjukdomen rätt svår att stoppa. Han bedömer samtidigt att den svenska befolkningen har ett något bättre utgångsläge givet att fler hos oss varit smittade. 


    https://sverigesradio.se/avsnitt/1519382


    Väldigt bra! Det är precis det intrycket jag har fått av läget också. Lite oense är experterna, och de som är realistiska säger att man helt enkelt inte kan veta säkert. Just därför har jag alltid undrat också varför en del folk förväntar sig att experter ska veta. Helt och hållet kan de inte veta. 

    Sedan kan ju han, vad hette han Eriksson, ha rätt med att man borde släcka brandhärdarna.
  • AndreaBD
    KarlssonA skrev 2020-06-22 13:36:55 följande:
    Nej, det är inte den statistik som presenteras till allmänheten. Du har fel, men du vill inte erkänna det.
    I så fall har vi alla fel och du har rätt? Det finns bara EN version av siffror som publiceras. De rapporterar helt enkelt vidare. 
Svar på tråden Har 5000 döda i corona fått er att sluta stödja regeringen?