• Tusse89

    Försök med första barnet - BIM juli

    Åh, jag vill också vara med i tråden. Jag är 30 och min sambo är 31. Vi är på försök nummer tre, BIM 21/7. Oskyldig

    Har använt temp/sekret-metoden för att undvika graviditet sedan september 2019 och sen började vi försöka lite smått i maj och mer dedikerat nu i juni. Har 26-28 dagars cycler och oftast ägglossning CD12 eller CD13. Använder ÄL-tester och sekret för att hitta mina fertila dagar samt temp för att bekräfta ÄL. 

    Nytt för denna cykel är att jag börjat med prenatal vitaminer + fiskleverolja och magnesium varje dag och kommer att köra en hög-dos d-vitamin någon dag innan ÄL. Sambon äter multivitamin, zink, magnesium, fiskleverolja och maca-root. Samt att vi försöker äta mer hälsosamt: mycket fisk, grönsaker, frukt, bär, potatis, etc.

    Lycka till allihopa, håller tummarna för våra plus!!

  • Tusse89
    Jenzia skrev 2020-06-29 17:33:16 följande:
    Välkommen! Fyll gärna på i BIM listan

    Vad är hög dos d-vitamin bra för? Nyfiken i en strut
    Tack!! Oskyldig Det ska jag göra.
    Har plöjt en del webbinarium och instagram-inlägg hos vulverine / Jenny Koos som hjälpt en hel del med att boosta fertiiteten och folk med fertilitetsproblem. Nu har jag inte något fertilitetsproblem men efter att ha tempat i 10 cykler så är mina temperaturer väldigt låga både i follikulärfasen och lutealfasen, vilket troligtvis är östrogendominans och därför för lite progesteron. Så genom att d-vitamin boosta precis innan ägglossning så boostar man ägglossningen och gullkroppshormonet för att få en bättre lutealfas. Rekommenderat att kolla hennes webbinarium om fertilitet eller kolla på instagram om man är nyfiken.
  • Tusse89
    Honungsvatten skrev 2020-06-29 20:41:41 följande:
    Välkommen! Och vilket seriöst försök, nu känner jag mig nästan lite dålig... Men bra tips tills nästa månad om det inte blir nåt denna ;) Men jag blev också riktigt nyfiken varför det är bra att boosta D-vitamin? Visserligen äter jag det redan, men inte i syfte att bli gravid lättare... Men om så är fallet så blir ingen gladare än jag :)
    Tack snälla!! :) Nej känn dig inte dålig alls. Det är bara jag som säkerligen har en liten släng av kontrollbehov och gärna vill optimera alla mina chanser och så har jag haft lite för mycket tid nu under corona att läsa på! Skäms

    Kolla in Vulverine / Jenny Koos på Instagram och hennes webbinarier. För att få igenom en bra ägglossning och därmed en bra lutealfas med tillräckligt höga värden av progesteron så krävs d-vitamin, genom att ta en hög dos d-vitamin innan ägglossning kan man hjälpa det på traven då äggen har receptorer för d-vitamin och gullkroppen boostas av det också som i sin tur stimulerar progesteronet.  Så jättebra att du redan äter d-vitamin det är viktigt för fertiliteten över lag, även om man inte tar hög-doser. All lycka till till dig, hoppas på ett plus denna månad!! {#emotions_dlg.flower}
  • Tusse89
    Tusse89 skrev 2020-07-19 12:58:10 följande:
    Oj min text kom inte med! Detta är bim-3/4! Vågar man tro det?? Det syns tydligt på cb och lite mindre tydligt men fortfarande synligt på de andra två!
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM juli