• Puddi

    Hur mycket pratar era 2-åringar?

    Jag är bara jag skrev 2020-06-23 20:36:07 följande:

    Du påstår att jag ljuger?!


    Nej, jag skrev att det inte låter så vanligt.
  • Puddi
    Körsbärsdalen skrev 2020-06-23 11:14:42 följande:

    Redan runt 1,5 sa hon faktiskt 4-5-ordsmeningar, så det var nog faktiskt ännu mer vid 2.


    Det låter faktiskt väldigt tidigt. Handlade det verkligen om 4-5 ord som ni kunde förstå?
  • Puddi
    Poppy 2012 skrev 2020-06-24 19:31:46 följande:

    Min började prata först vid 2 år och tre månader, innan dess hade hen ett eget språk. :) 

    Hen förstod dock långt tidigare. 

    Idag får vi inte tyst på hen, som kunde läsa och skriva vid 5 år. 


    Tack för inlägget. Då vet vi att det inte tillhör vanligheterna att de flesta 2-åringar pratar flytande med minst 5 ord. Det här är en mycket mer rimlig beskrivning.
  • Puddi
    Poppy 2012 skrev 2020-06-24 19:31:46 följande:

    Min började prata först vid 2 år och tre månader, innan dess hade hen ett eget språk. :) 

    Hen förstod dock långt tidigare. 

    Idag får vi inte tyst på hen, som kunde läsa och skriva vid 5 år. 


    Tack för inlägget. Då vet vi att det inte tillhör vanligheterna att de flesta 2-åringar pratar flytande med minst 5 ord. Det här är en mycket mer rimlig beskrivning.
  • Puddi
    annabellelee skrev 2020-06-24 20:28:43 följande:

    Min dotter pratar också typ 4-5 ords meningar, och började med det för flera månader sedan. Hon har inte haft problem med vare sig verbformer (kan böja både dåtid och nutid) och pronomen (kan skilja mellan jag och mig). Hon har talat begripligt och tex frågat främlingar "vad heter du?" sedan ca 1.5 år.

    Hennes storasyskon var mycket senare, och lärde sig inte använda "jag" korrekt förrän närmare tre.


    Nej, det här tror jag inte på. De gramatiska kunskaperna du beskriver kan inte ett så litet barn ha. Det här ger en skev bild och är inte korrekt.
  • Puddi

    Återigen uppmanar jag folk att bara beskriva hur mycket era 2-åringar pratar om det inte är överdrivet. Vill helst undvika att ge en skev bild. Om nu ett barn skulle prata väldigt mycket så finns det andra trådar för det.

  • Puddi

    Min 2-åring pratade 4 ord och det är ovanligt mycket. Sen att det finns så många som vill förstöra den här tråden med överdrifter och påhitt känns verkligen trist.

  • Puddi
    Catnap skrev 2020-06-26 20:04:20 följande:

    Okej, så du ville skryta lite för främlingar och det failade? Vad spelar det för till om andra barn pratar lika mycket eller mer än ditt?


    Jag ville ha en representativ bild av hur mycket tvååringar pratar, men istället fick jag en massa överdrifter. Tråden ger en falsk bild och det vill jag inte bidra till.
  • Puddi
    asdfgh skrev 2020-06-26 20:46:06 följande:

    Ena barnet pratade ivrigt på. Tyvärr var uttalet så dåligt att man förstod ungefär ett ord av 4... Svårt att avgöra hur många ord det var i varje mening när det inte alltid gick att identifiera när det ena ordet slutade och nästa började... Det andra barnet hade bättre uttal och pratade förståeliga 3-4ordsmeningar vid 2-2,5årsåldern


    Tack för infon. Ditt barn kunde alltså inte prata förståeliga ord och än mindre säga särskilt långa meningar vid 2 års ålder, vilket låter rimligt.
  • Puddi
    Bärryhosch skrev 2020-06-27 00:01:27 följande:

    När mitt barn var två kunde han säga meningar med 3-4 ord. Han var tidig språkligt och mycket intresserad av bokstäver. Han kunde hela alfabetet innan två och grundfärgerna (såg din andra tråd). Läste obehindrat vid fyra års ålder. Nu vid sju tycker han att skolan är tråkig för han lär sig nästan aldrig något nytt. Medan de läser om ekorren och räven i skolan så har han liksom gått vidare för längesen och läser hemma om nebulosor, svarta hål och röda dvärgar, stenåldern, medeltiden och istiden, grekisk, indisk nordisk och polynesisk mytologi, Hiroshima, Guiness rekordbok, världens sju underv ... ja du förstår. Eftersom alla ska vara stöpta i samma form i den svenska skolan är det bäst att vara medelmåttig på det mesta om man ska trivas bra.


    Ta bort inlägget. Det är rent påhitt att en 2-åring kan alfabetet etc. Jag tror och hoppas att alla inser att det här inte stämmer.
  • Puddi
    legomum skrev 2020-06-27 21:40:50 följande:

    Jag tycker du ska släppa detta, du jämför ditt barn med andras och det blir helt fel. Barn är inte stöpta i samma form och de har inte samma förutsättningar (inte ens syskon har samma förutsättningar), då blir resultatet inte det samma heller.

     

    Läs istället om barns utveckling mellan 1-2-3 år så kan du själv följa ditt barn och jämföra med böcker. Böcker som bara tar upp det generella, det mest vanliga i när barn lär sig saker. Googlar du lite så kommer du inse att det du läst i denna tråd inte är helt ovanligt och det är många som faktiskt lär sig saker tidigt.

    Finns även på youtube att se filmer när små barn kan mer än det vanliga.

    Men du ska vara stolt över ditt barn precis som h*n är i utvecklingen, ditt barn är inte mindre värd och ingen tycker att ditt barn "inte kan någonting".

    Ditt barn är helt underbar och go precis som jag tycker om mina.


    Ja ok.
  • Puddi
    Ellie skrev 2020-06-28 21:59:44 följande:

    Så, "ja ok" betydde "nu skall jag hårdträna henne på alfabetet, och jag startar en tävling (tråd) om vilket barn som lär sig först"?


    Ja, det är en rolig grej bara, ingen hårdträning, en rolig grej som gör att man kan hitta lite extra motivation.
Svar på tråden Hur mycket pratar era 2-åringar?