• RiaraMaria

    Tidig vattenavgång i vecka 16. Hotande missfall

    Väljer nu att skriva en egen tråd om detta så den går att söka på då jag haft tröst i att läsa liknande fall från 2017.

    Jag är i vecka 17+ nu enligt sista mens. Typ en vecka mindre enligt kub ul i vecka 12.

    Sedan vecka 16 ca kom mina blödningar tillbaka. Jag hade en i vecka 10, en minimal, då förlorade jag en tvilling o ett myom upptäcktes. Sedan dess har de bara talat om ökad missfallsrisk men allt fortskred. Hade även lite ljusa blödningar o rikliga flytningar i vecka 12 efter kub ultraljudet i några dagar. Även det gick över. Men sedan i vecka 16 kom det tillbaka. Hade då haft rikligt av ngn vätska o blod blandat ända sedan läkaren kollade upp mitt myom. Det höll i sig från torsdagen till måndagen då jag åkte till gynskuten. Där visade det sig att barnet nästan inte hade något vatten kvar och den i skalle överläkaren sa att egentligen borde vi bara avsluta här och nu men du kan gå hem och vänja dig vid tanken. Fick ett återbesök på måndagen efter, eftersom fredag var midsommar och jag ville inte veta över helgen om fostret dött.... Måndagen kommer och läget är samma. Bara lite vatten under rumpan på fostret men det lever o rör sig! Denna gången är överläkaren lite mjukare och förstår att jag vill fortsätta så länge inget händer. Besöket innan topsade de och konstaterar gbs streptokocker som jag även hade på slutet av min förra graviditet för 12 år sedan och min dotter föddes sjuk i det i vecka 34+5. Så jag fick två sorters antibiotika. De upplyser mig om den höga missfallsrisken och infektion hos mig och att jag ska vara mycket uppmärksam. Om jag får infektion är det kört då mjäkar de inte. Den första läkaren var ung och otroligt trevlig, pedagogisk upplysande, lugn och mjuk. Han kallade in överläkaren för extra konsultation. Jag får en återbesökstid till fredag som skulle varit imorgon då.

    Men inatt blev jag rädd. Nätterna har varit lugna sedan i måndags annars. Torrt trosskydd o torrt hela dagarna tills jag går en hundpromenad eller åker bil. Då har det kommit en minifläck med flytning o ljusrosa i. Inatt kom det lite mörkare. Det kom en 5 mm blodklump men framförallt ilade det. Blev jätterädd o sov dåligt. På morgonen på toaletten ploppade det ut en stor blodkoagel och när jag åt frukost drog livmodern ihop sig kortvarigt men ofta. Det gjorde knappt ont men eftersom bilen var på lagning å jag har 30 min till sahlgrenska med spårvagn åkte jag dit så fort jag kunde. Kom in nästan direkt. Kom en till koagel där när jag lämnade urinprov. Grät hos sköterskan som kände igen mig från vecka 10. Hb var bra på 125, crp o blodtryck likaså.

    Väl inne hos samme, unge, goa läkare så fick jag se barnet igen. Lika lite vatten dvs 20 mm vid rumpan men hjärtat slog och det hade hicka!! Han kollade mycket, mycket noga. Min livmodertapp var en mm mer öppen än sist men inte oroväckande och den var helt normallång och opåverkad. Hade ingen blödning i buken men en koagel under barnets rumpa i vattnet. Han berättade att de får in många sådana här ofarliga blödningar före vecka 18. Det är oftast moderkakan som är känslig o växer i takt med livmoderns snabba tillväxt i vecka 16-20.

    Han sa att det verkar hoppfullt tycker jag. Det har de inte sagt innan!! Min infektionsrisk är hög dock. Vid minsta feber känning eller andfådd o påverkad så ska jag åka in. Likaså om jag får mer ont o blödningar. I gynstolen upphörde mina sammandragningar. Han kallade in överläkaren denna gång en kvinnlig. Hon sa samma sak. Du kan avvakta hemma. Men börjar det sätta igång ett missfall bör du komma hit då det kan blöda mycket. De tog bort min tid imorgon och sa att om inget händer så är nu nästa grej rutinultraljudet om en vecka.

    I samma veva när jag skulle gå ringde de från östra. Jag hade bett om det på 1177. Berättade läget. De sa att allt såg ju fint ut i vecka 12. När du kommer på fre ska vi göra allt vi kan. Vi har duktig personal, bra maskiner och lyckas vi inte se och mäta det vi vill så har vi MR röntgen att ta till! Hennes ord gjorde mig verkligen trygg. Beroende på vad de kommer säga för vecka så kommer jag tillhöra dem på östra efter vecka 18.

    Nu kan jag bara hoppas allt går bra. Helst att det blir lite mer vatten också... Åkte sportbil igår em och den är så nära marken så vartenda gupp känns och min sambo körde fort i kurvorna. Efter det kom detta... Vi börjar misstänka sådana vibrationer skapar blödning så det gör vi inte om mer!!!

    Läst på och hicka ska vara ett bra tecken. Barnet utvecklas åt rätt håll då. Tränar diafragman och därmed också sväljrörelser. Jag hoppas så att det har vatten då och då så det kan öva på att andas.

    Nu har jag vilat o tittat på film. När jag går till toaletten rinner det till lite. Men det är gammalt och mörkt nu. Inga mer klumpar hittills. Livmodern blir hård ibland men annars är det lugnt.

  • Svar på tråden Tidig vattenavgång i vecka 16. Hotande missfall
  • RiaraMaria

    Det kommer sammandragningar ungefär var femte min. Korta men känns. Känns precis som början till förlossningsarbete tyvärr. Äter frukost nu.

  • gammelpysen

    Jag har bara läst en del inlägg men jag tycker du ska åka in. Se till att få rätt vård. Jag hade inte "chansat" i det läget.

    Stort lycka till.

  • RiaraMaria

    Just nu är det lugnare igen. Gör mindre ont. Blir inte värre av att jag var uppe o gick så vi avvaktar. Trist åka härifrån tidigare än vi måste för falskt alarm igen.

  • RiaraMaria
    gammelpysen skrev 2020-06-27 08:46:28 följande:

    Jag har bara läst en del inlägg men jag tycker du ska åka in. Se till att få rätt vård. Jag hade inte "chansat" i det läget.

    Stort lycka till.


    Jag förstår dig. Det gör detta så svårt. Det är ett vargen kommer läge liksom. Nu har det ju lugnat sig igen efter ca tre timmar precis som i förrgår. Har frikort på sjukhusbesök nu men varje gång de tittar är en infekrionsrisk och inget kul sitta i väntrum var o varenda dag i onödan när inte ens sambon får va med. Jag går efter symptom och det har ju inte blivit värre. Jag har nästan helt slutat blöda o det har lugnat sig med sammandragningar o värk. Jag visste ju från i förrgår det var ett hematom kvar i livmodern så jag visste det borde tömma sig innan detta kan lugna sig.
  • RiaraMaria

    Nu har det lugnat sig rejält. Ätit frukost, varit på toa. De har glesats ut rejält sammandragningarna och nu känns de knappt längre.

  • gunbran
    RiaraMaria skrev 2020-06-27 10:10:26 följande:

    Nu har det lugnat sig rejält. Ätit frukost, varit på toa. De har glesats ut rejält sammandragningarna och nu känns de knappt längre.


    Hoppas det håller sig lugnt nu. Vila och drick mycket. Hoppas så att det går bra med er lilla bebis.
  • RiaraMaria

    Tyvärr det sket sig. Satte mig o kissade i det gröna vid husvagnen när fostret gled ur mig. Dött. På väg in nu då moderkakan är kvar då alla sammandragningar stannat upp. Vi är såklart ledsna men samtidigt oerhört lättade den känslomässiga berg och dalbanan är över nu.

  • gunbran
    RiaraMaria skrev 2020-06-27 12:01:49 följande:

    Tyvärr det sket sig. Satte mig o kissade i det gröna vid husvagnen när fostret gled ur mig. Dött. På väg in nu då moderkakan är kvar då alla sammandragningar stannat upp. Vi är såklart ledsna men samtidigt oerhört lättade den känslomässiga berg och dalbanan är över nu.


    Beklagar verkligen att ni förlorade er lilla. Ta hand om er, sörj och vila ut. Många kramar!
  • FrusenFru

    Har följt din resa i denna tråd och en annan utan att skriva något men vill bara säga att jag tänker på er och verkligen beklagar det inträffade. Jag hoppas det går bra för dig på sjukhuset.

Svar på tråden Tidig vattenavgång i vecka 16. Hotande missfall