• Pope Joan II

    Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?

    AnnaSthlm - var är du? Här har du ju att göra så det räcker för långliga tider. 

  • Pope Joan II
    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-30 06:49:29 följande:

    Så HUR skall jag göra? HUR skall jag kunna tänka annorlunda? HUR skall jag kunna komma över att han kanske ljuger, kanske inte ljuger....HUR skall jag komma över allt han sagt om min kropp? Jag har alltid styrkt honom, aldrig sagt NÅGOT negativt om hans kropp och se på han idag....när vi träffades var han osäker på sin kropp och idag går han omkring med tajta jeans och ny frisyr och känner sig fin...medans jag som fått höra saker om mig själv går omkring som en grå mus..

    Ok, DETTA är saker han sagt till mig UTAN att jag har frågat eller sagt NÅGOT innan. 

    Du ser mindre bra ut i vissa vinklar

    Din rygg ser bred ut när du ligger på mage

    Du har kanintänder

    Dina öron ser roliga ut

    Kvinnor med breda höfter har större mus

    Du har tänjt ut dig med dildos

    Jag tror inte du är lika tajt som när du var yngre

    Tonåringar (16-19) har mycket bättre kroppar, då såg han min reaktion och sa, men det är ju sant, tycker tom de har bättre kropp än mig! 


    Är det här verkligen saker han spontant har sagt eller är det frampressade svar på frågor som inte går att svara rätt på? Är det sant att du inte alls hållit förhör eller vinklat samtalet så att det resulterat i det du skriver här?
  • Pope Joan II
    Anonym (ledsen) skrev 2020-07-01 10:25:11 följande:

    Jag skrev ju att detta ar saker han spontant sagt.


    Jag läste det men har svårt att tro på det efter dina beskrivningar av hur era samtal kring dylikt brukar se ut. Din upplevelse kan ju vara att du inte varit med och styrt samtalet men är det verkligen så?
  • Pope Joan II
    Anonym (ledsen) skrev 2020-07-01 10:39:08 följande:

    Varför skulle jag ljuga? har blottat mig själv och mina svagheter så mycket i denna tråd, så det finns ingen anledning till att ljuga.

    I början av vårt förhållande var HAN svartsjuk och det ang dildos har tänjt ut mig sa han när han hade sitt svartsjuke utbrott.

    Det andra ang att min rygg är bred, att jag har kanintänder, att jag ser mindre bra ut i vissa vinklar etc är saker han sagt SPONTANT och fråga mig inte varför han lägger märke till sånt. "vet du att du ser mindre bra ut i vissa vinklar?" var vad han sa...jag vet inte VARFÖR han sa så...undrar än idag...har dock frågat i efterhand men han säger bara att han inte vet varför han sa så.


    Jag tror inte att du ljuger, jag tycker däremot inte att ditt beteende är sunt och det verkar som om det här lett till en fixering där du inte kan härbärgera din ångest utan vill försöka hantera den genom att ställa en mängd frågor, men eftersom verkligheten inte går att regissera på det sättet leder din strategi endast till förstärkt ångest i stället för lindring.

    Sedan kanske du och din partner inte borde vara tillsammans, men det är en annan sak. Det du håller på med har väldigt mycket mindre med honom att göra än det har med dig. Investera i dig själv och ditt mående, börja i terapi.
  • Pope Joan II
    Migrän skrev 2020-07-01 18:05:06 följande:

    Två saker kan vara sanna samtidigt. Din kille kan vara en skitstövel och du kan ha problem. Det normala om man är ihop med en skitstövel är att göra slut och hitta någon trevligare. Inte driva sig själv och andra till vansinne genom att snöa in detaljer om sin kropp och ställa tusen frågor som inte går att svara på.

    Det är orealistiskt att förvänta sig att folk ska minnas detaljer i konversationer som skedde för många år sedan. Om han däremot spontant uttrycker sig som du skriver att han har gjort så hade jag personligen tyckt att det är dags att dumpa honom. För att han inte är en trevlig människa. 

    Du kan inte fixa hans kassa attityd och han kan inte fixa din besatthet av detaljer. Bättre att du fokuserar på dig och sedan bestämmer om han duger eller inte att vara ihop med. 

    Jag hoppas verkligen att du hittar en väg framåt som fungerar för dig. Du får bara ett liv, ska du verkligen spendera det så här? 


    Precis exakt så.
  • Pope Joan II

    Gör du något annat i livet än att sysselsätta dig med tankar på det här? Du skrev att du har ett barn, hur fungerar det? Kan du vara närvarande i den relationen eller håller du på att analysera och älta det du skriver om här när du umgås med barnet också?

Svar på tråden Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?