• AnnaZL

    Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?

    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-26 16:26:32 följande:
    Vad det kommer ifrån? Att min man aldrig ger mig komplimanger om min personlighet...bara mina kroppsdelar är i hans centrum...Jag vill höra att jag är smart, snäll, rar, vadsomhelst! Men känns som att han bara är med mig för att få sex ibland...Varför kan han inte tycka jag är bra på något? Alltid klaga på mig....Känner mig ledsen...

    Men då är det ju där skon klämmer, egentligen! 


    Du känner dig inte älskad, eller ens omtyckt, som person, utan är bara en kropp för honom. Då har du fixerat vid tvånget att vara den bästa möjliga kroppen för hans sexuella njutnings skull, för det är det enda sätt du ser att du skulle kunna bli uppskattad. Du har kört in på fel spår, det är mycket destruktivt för dig själv.


    Det låter inte som ett förhållande du kommer att kunna leva i utan att gå under. Vad han gör ligger på en skala mellan försummelse och psykisk misshandel (jag kan omöjligt veta var med denna lilla information) och du kommer bara att må sämre och sämre. Vill du fortsätta förhållandet, föreslå parterapi. Vägrar han, gå i individuell terapi. Ta hand om dig själv!!

  • AnnaZL
    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-29 12:40:32 följande:
    Och hur gör man det?
    Är du inte orolig för att din man kanske inte riktigt tänder på  dina tuttar, rumpa etc, fastän han säger att han gör det? fast kanske inom sig tänker han att en 25 åring ser bättre ut än dig? Fast DU tror att han tänder på dig till max?

    Hur vet du att din man faktiskt är totalt ärlig mot dig om småsaker, stora saker...? 
    Har du aldrig ljugit för din man? Är du totalt ärlig i din relation? 

    Det är klart att det kan vara lätt att få tvivel om sin egen attraktionsförmåga om en partner inte kan få utlösning av ens kropp. Men där måste du göra ett val- antingen accepterar du situationen, eller så lämnar du. Att hålla på med oändliga frågor om varje kroppsdel kommer varken att göra dig mer lugn eller honom mer attraherad av dig.

    Jag vet inte hur gammal du är, men oavsett ålder kommer det alltid att finnas en 25-åring någonstans som ser bättre ut än du, det är något vi alla måste leva med. 


    Att han ljuger och gaslightar rutinmässigt och att du inte litat på honom sedan början av förhållandet är betydligt större problem än hans åsikt om någon av dina kroppsdelar. Det verkar inte som om du känner dig älskad och uppskattad i relationen? Är det så här du vill ha det?

  • AnnaZL
    Anonym (ledsen) skrev 2020-06-30 04:58:19 följande:
    Du säger tvärtemot vad alla andra säger här...Varför tycker du att han ljuger och gaslightar mig? Eller har jag missuppfattat din text?

    1) Du har beskrivit hur han ljuger om vad han sagt tidigare och att han gjorde något tidigt i ert förhållande som fick dig att tappa tilliten. Har jag missuppfattat det du skrivit?


    2) Jag tror att de flesta andra som kommenterar hänger upp sig på dina återkommande frågor om specifika kroppsdelar och att det beteendet inte är sunt. Jag håller med om att det inte är varken sunt eller konstruktivt, men det verkar som om det grundläggande problemet är att du inte litar på honom och inte känner dig älskad/uppskattad. Är det så?

Svar på tråden Min mans kommentar om min kropp...Överreagerar jag?