• Anonym (Äter upp mig)

    Sambo förstör allt

    Min sambo röker på hasch och marijuana.

    Han säger att han inte är beroende men jag vet att han är!! Han röker flera gånger per dag och om han inte har något och det inte finns i närheten så blir han sur och arg och åker då gärna till andra städer för att hämta vilket är många mil.

    Han har varit arbetslös i flertal månader och har inte sökt ett enda arbete, han säger att han ska göra.

    Han sitter uppe hela nätterna och sover bort dagarna.

    Han startar dagen med frukost och efteråt tar han och röker på. Sen håller han på så.

    Han kan inte gå upp tidigt en dag som idag... då skriker han och säger att han inte sovit så han måste sova =(.

    Måste jag berätta vilket tråkigt liv vi har ihop??

    Jag vill inte lämna det första jag gör. Jag vill kämpa så nu vänder jag mig till er för att få råd.

    Jag förstår att han behöver hjälp men hur?

    Jag orkar inte vara den enda med fast inkomst och att han varje månad klagar på att det inte finns pengar. Han säger till mig att det är så mycket räkningar så när alla räkningar är betalda har vi inte ett öre kvar. Jag börjar starkt misstänka att pengar går till annat.

    En månad tjänade jag 27.000 kronor!!! Otrolig skillnad mot det vanliga 17.000 kr. Men de 27.000 försvann direkt på ?räkningar?. Jag blev så ledsen!!

    Jag sköter inte ekonomin. Han gör det, så varje månad för jag över min hela lön så han betalar alla räkningar. Varför?? Jo för jag har diagnos och min sämsta sida är att ta hand om ekonomi. Jag har förut haft en god man som skött allt.

    Jag kan inget om ekonomi men börjar nu ana att något är fel.

    Jag var tvungen att skriva av mig lite med

  • Svar på tråden Sambo förstör allt
  • Anonym (Anhörig)

    En pundare blir inte bättre av att få sitt uppehälle och missbruk finansierat.

    Det du gör är en björntjänst. Gör sambon en riktig tjänst, dumpa, flytta isär och behåll dina egna pengar. Först då kanske han vaknar upp och inser att det är dags att skärpa sig.

    Och då han kommer och påstår att han slutat så ljuger han med största sannolikhet. Det betyder bara att han saknar sitt slappa liv där hans knark betalades av dig.

  • Anonym (Smilla)

    Hur vet du att han betalar räkningarna? Han är ju hemma och kan gömma räkningar och inkassobrev. Har han inte börjat strunta i att betala räkningarna ännu så är det bara en tidsfråga, när hans missbruk eskalerar så lär det ske.

  • Arboga

    Sluta skyll på diagnoser och annat, du är ihop med en idiot och lös det problemet innan det blir ett riktigt problem för dig.

  • Anonym (Alice)

    Fattar att man inte VILL lämna hur som helst, men VAD får du ut av att vara i ett sånt förhållande? Vad gör han som väger upp för allt det där?

  • Anonym (Fd missbrukare)

    Du är medberoende så att det sjunger om det.
    Ta kontakt med AA som har möten för medberoende.
    Du behöver träffa andra människor i samma sits som dig.

    För din egen skull måste du lämna honom. 
    Han drar in dig i sitt dåliga mående. 
    Var stark för DIN skull.

  • Xenia

    "En månad tjänade jag 27.000 kronor!!! Otrolig skillnad mot det vanliga 17.000 kr. Men de 27.000 försvann direkt på ?räkningar?. Jag blev så ledsen!!

    Jag sköter inte ekonomin. Han gör det, så varje månad för jag över min hela lön så han betalar alla räkningar. Varför?? Jo för jag har diagnos och min sämsta sida är att ta hand om ekonomi. Jag har förut haft en god man som skött allt.

    Jag kan inget om ekonomi men börjar nu ana att något är fel."

    Ja, du har orsak att vara ledsen. Du finansierar hans missbruk. En dag knackar kronofogden på.

    Att låta honom ta hand om ekonomin är verkligen att låta bocken bli trädgårdsmästare. 

    Varför sköter du inte ekonomin själv? Klarar du inte av att betala räkningarna i tid? Se till att de betalas med autogiro.

    Försök att få en boendestödjare via kommunen. Hen kan hjälpa dig att betala räkningarna. Eller så försöker du få en god man igen.

    Varför vill du ha kvar pojkvännen? Han bryr sig inte om dig, utan bara om sitt missbruk. Säg till honom att han får välja mellan dig och missbruket. Då kommer han troligen att välja missbruket.

  • Anonym (Petra)

    Är det din lägenhet? Står räkningarna i ditt namn? Jag tror att han inte betalar dem alls, utan använder alla dina pengar till knark. Du kommer att få betalningsanmärkningar, hamna hos kronofogden och bli vräkt från lägenheten!
    Gör slut med honom - han utnyttjar dig bara! e till att någon annan hjälper dig att betala räkningarna, kolla så allt verkligen är betalat, vad du har kvar på kontot, osv.

  • Andreaaaa

    Kräv att han slutar röka på, ställ det som ultimatum för att ni ska fortsätta vara ihop att han har itu med sitt missbruk. Han kommer säkert påstå att han inte är beroende, kräv isf att han håller upp i en månad för att bevisa det för dig. När han inte klarar av det så har du det som bevis för att han är beroende. Kräv att han söker professionell hjälp för att sluta. Vill han inte det så måste du lämna. Utan sjukdomsinsikt kommer han aldrig förändras.

  • Anonym (Smilla)

    Du måste ringa till bostadsbolaget och kontrollera att hyran verkligen är betald. Säg som det är, att någon annan har skött i betalningen av dina räkningar eftersom du tycker det är svårt och nu vill du kontrollera att hyran verkligen har blivit betald i tid.

    Sedan måste du hitta en annan lösning för att sköta sin ekonomi. Det är inte schysst mot någon att ge det ansvaret till någon med missbruksproblem.

  • Anonym (Sibylla)

    Fast nu vill inte ts diskutera mera. För hon vill inte skiljas.

  • Anonym (lämna)

    Hasch kostar 100-150kronor per gram.
    En daglig rökare bränner upp 500-1000kronor per dag.

    Du är hans finansiär så att han kan röka och lata sig.
    Varför vill du leva tillsammans med en sådan nolla?
    Vill du inte ha en riktig karl istället?

    Lämna och titta aldrig tillbaka.

  • FL20

    Hej,

    Jag förstår hur du känner dig just nu och vet att alla som skriver "lämna idioten" skriver i onödan. Det är du som måste ta ett beslut. Jag har varit sambo med en man i 5,5 år som är drogmissbrukare. Ren i perioder, men majoriteten av tiden har han varit aktiv.

    Jag har varit så arg, ledsen, frustrerad och orolig genom åren. Trots all skit man är med om så är det inte så lätt som att bara "lämna idioten", det är så mycket mer där till. Han är min drömprins, mitt livs kärlek. Han är inte bara en knarkare, han är också en av de bästa människorna jag vet. Det enda som jag har lärt mig med säkerhet är att du kan inte göra något för att stoppa hans missbruk. Det hjälper inte att kontrollera, hjälpa honom ställa saker till rätta eller försöka tvinga honom att ta tag i problemet. Han måste själv ta beslutet och vilja ändra sig. Du måste ta ett beslut och stå fast vid det. Kom inte med hot som du inte kan hålla. Låt honom få ta konsekvenserna av hans beteende.

    Vill du ha stöd av andra i samma situation så kolla upp NarAnon.

    Kram på dig

Svar på tråden Sambo förstör allt