• Ellie

    TÄVLING. 2 åringar som först kan hela alfabetet!

    Du har alltså börjat lära barnet alfabetet efter att ha läst i din andra tråd att andra barn kunnat det vid 2 års ålder? Barn har intresse för olika saker. Är din dotter intresserad av bokstäver? Har hon själv tagit upp det eller försöker du få henne att lära sig?

    Hur som helst, skall du lära henne alfabetet är mitt tips att istället lära henne bokstäver, fast inte nödvändigtvis i rätt ordning. Vokaler är ofta lättast, och man kan tex lära sig känna igen O, E, I och A ganska lätt. Frågan är ju också om du tänker lära henne hur de låter, eller vad de heter. Kör "alfabetssången" 100 gånger, så drömmer ni bägge om alfabetet sedan. Lägg pussel med alfabetet, spela spel osv, men det går inte om hon inte själv vill. Även om hon skulle vilja kanske hon sysslar mest med att lära sig motorik just nu, eller att fundera över färger. Det är inte bråttom att kunna bokstäver.

  • Ellie
    Puddi skrev 2020-06-29 21:03:46 följande:

    Nej, det där stämmer naturligtvis inte. Förstår inte ditt syfte med att lägga in såna påhitt.


    Det är inte första gången du påpekat att saker andra skriver inte stämmer. Det stämmer troligen till 100%. Mitt äldsta barn kunde ungefär samma saker. Geometriska figurerna är jag osäker på, men det andra gick bra. Hon kunde också förstå begreppen "förut, sedan, nu, då och imorgon". Hon kunde veckdagarnas namn i ordning (de sjöngs varje morgon på barnprogram på tv). Hon kunde allt på svenska och det mesta på spanska (hennes pappas modersmål).

    Som sagt, det är ingen bra idé med en "tävling", även om den är "på skoj". Tävla själv, men dra inte in barnet i det. Varför lära dottern bokstäverna i ordning? Är hon verkligen intresserad av detta?
  • Ellie
    Puddi skrev 2020-06-29 21:05:35 följande:

    Idag har vi övat på A,B och C. Inga jätteframsteg ännu. Men vi övar vidare. På ett väldigt lekfullt sätt naturligtvis. Lägg gärna in träningstips på hur ni lärt era barn alfabetet.


    Mitt barn lärde sig främst genom att själv fråga och dra fram böcker och bokstäver hon ville prata om. Det var helt enkelt hennes egenvalda intresse.
Svar på tråden TÄVLING. 2 åringar som först kan hela alfabetet!