• nénuphar

    Varför "tillåter" ni föräldrar era barn och tonåringar sola med string-bikini?

    Nu har jag inte orkat läsa igenom alla svar men känner inte igen mig i din beskrivning. Tycker inte speciellt många barn eller tweenies visar rumpan på stranden och om de nu gör det är det väl de på stranden som glor man ska gå på. Varför tillåter de sig att titta sexuellt på barn? Varför tillåter du det? Säg till dem. De är vuxna.

    Tonåringar är i ett känsligt skede, gränsen mellan barn och vuxen. De kan nog mycket väl leka med att vilja väcka reaktioner -av olika slag. Det som är förbjudet blir ju ofta superintressant pga att det signalerar vuxenvärlden så jag skulle nog helt enkelt prata med mitt tonårsbarn om vad man kan göra om man känner sig obekväm eller någon beter sig gränslöst. Det är ju då det är ett problem. Människors tankar kan man aldrig kontrollera.

  • nénuphar
    Anonym (Ola) skrev 2020-06-30 14:30:53 följande:

    Du verkar ha missuppfattat vad tråden handlar om. Den handlar inte om vem som har sex med vem, utan om hur vi klär oss och tittar på varandra på badstranden.


    Du verkar snarar missuppfatta med flit? Bitarna hänger ju ihop, i alla fall om man nu ska diskutera TS resonemang, vilket vi gör i den här tråden. Om sexualiteten lyfts ur den här frågan så är det ju en ickefråga. Annars är det ju att hud överhuvudtaget syns som är problemet och då måste vi förbjuda shorts på barn också.
  • nénuphar
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-30 16:45:53 följande:

    Ja det är väldigt rökigt att du råkat ut för det, trots att du bara berättar det för att visa att det inte handlar om vad man har på sig. Det var jag aldrig sagt, däremot att det ökar riskerna.


    Du är medveten om att du just sitter och understöder den eviga myten att kvinnans klädsel spelar roll för om hon blir utsatt för övergrepp eller ej? Det är ju bara struntprat. Finns inget vetenskapligt belägg för det. Däremot pekar studier (kanske föga förvånande) på att män tror att kvinnor som klär sig sexigt är mer sexuellt tillgängliga men de utsätts inte för mer sexuellt våld. Logiskt på ett vis eftersom en våldtäktsman skiter fullständigt i om det finns samtycke eller ej.
  • nénuphar
    Anonym (yup) skrev 2020-06-30 18:06:50 följande:

    Hej TS, jag håller med dig. Tycker inte string, eller bikinin du visade på bilden (tror inte det kallas string), passar på barn eller yngre tonåringar. Det är att sexualisera flickor, mycket obehagligt. Samtidigt är modet för pojkar långa shorts och badtröja. Har aldrig sett barn i sådana bikinitrosor själv som tur är, kanske ett Stockholmsfenomen? 

    OT, men bikiniunderdelar som den på bilden passar väldigt få personer, många människor borde tänka till både en och två gånger innan de går ut på stranden med en blekfet dallrande röv hängandes i ansiktet på folk, alla - även om de tror det själva - ser inte ut som modellen på bilden. 


    Nej, det är inte ett Stockholmsfenomen. Möjligen ett påhittat fenomen. I alla fall TS påstådda omfattning av det. Har aldrig sett såna badkläder i barnstorlek, ej heller barn klädda så på stranden. De flesta småtjejer har rejäla trosor och ganska breda toppar (ofta med volang och barnsliga mönster). Tonåringar klär sig kanske mer i trekantsbikini men string,nej.
  • nénuphar
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-30 17:43:08 följande:

    Det är inte alls struntprat. Om män tror att kvinnor är mer tillgängliga tar dom oftare kontakt vilket ökar risken att utsättas.

    Jag har vart med om runkande gubbar i bilar som kört efter mig som 13-14-åring. Jag gick inte i kortkort varje dag så klädseln spelade troligen ingen roll.

    Däremot var det alltid mig äcklena var på, äldre män. Än kompisen som hade gympaskor, vanlig tröja och byxor. Att jag inte råkade ut för nåt var för att jag hade tur och för att vi lyckades sticka.

    Sen säger jag inte att man får skylla sig själv eller nåt sånt korkat, för det. Som vissa människor kastar ur sig.


    Om det stämde skulle inte sexuella trakasserier förekomma i länder där man är tvingad till täckande klädsel men det är ju inte fallet.
  • nénuphar
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-30 22:14:23 följande:

    Fast jag har sett det. Dessa plagg du pratar om har ofta småtjejer ja, 1-7 år typ.

    Jag pratar om 10-12-åringar när jag snackar om yngre, och sen även uppåt 15.

    Inte det minsta påhittat. Förstod du inte bör jag sa att 12-åringar kan köpa vuxenkläder? Min dotter har s, det var längesen hon köpte barnkläder.


    Du skrev om en 9-åring i trådstarten. Jag förstår mycket väl att 12-åringar kan köpa de minsta vuxenstorlekarna men de flesta i den åldern eller vuxna för all del går inte runt i stringbikini på en allmän badstrand. Bilden ovan är iof sig Brazilian string som blivit populärt.

    Jag vidhåller dock att jag mest ser de som är under 15 i tangamodeller/ halvtäckta modeller. Det egentliga problemet är inte bikinimodellerna utan sexualiseringen av barns/unga flickors kroppar. Den sitter i folks huvuden, i normer och inte i några tygbitar.

    Våldtäkter och övergrepp ökar inte pga offrets klädsel. I en brittisk studie hittade de faktiskt motsatt evidens. Kvinnor som hade flera lager kläder och uppträdde passivt visade sig ha blivit mer utsatta. Precis som kvinnor i Indien, Iran mfl länder där man av tradition klär sig mer täckande också blir utsatta för sexuella övergrepp. Förövare slår till där de upplever övertag skulle jag gissa.

    Vill man på riktigt uppnå förändring behöver man prata med barn, oavsett kön om hur man behandlar varann.
Svar på tråden Varför "tillåter" ni föräldrar era barn och tonåringar sola med string-bikini?