Inlägg från: Anonym (Tål inte skuldbeläggande) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)

    Varför "tillåter" ni föräldrar era barn och tonåringar sola med string-bikini?

    Anonym (Tg) skrev 2020-06-28 23:09:06 följande:

    Har sett detta flera gånger nu hittils i sommar. Senast nu i kväll när vi var och badade. Såg en person bakom mig vilket jag trodde var en kvinna med sin hund, när hon vänder dig kan hon omöjligt var mer än max 9 år. Med tanke på hennes röst och ansikte etc. Hon hade en string-bikiniunderdel.

    Senast när jag var och badade med min kompis och hennes barn med, 14 år och string.

    Jag tycker det är hemskt. Är jag ensam om att reagera så? Blir så provocerad av att föräldrarna inte säger nåt. Självklart ska barnen få bestämma till stor del vad dom har på sig. Jag har aldrig behövt lägga mig i, men en sån bikini varken får eller vill min 12-åriga dotter ha. Blir så paff när jag ser sånt här. Och äcklad av att jag såg andra män glo på 14-åringen. Så ligger dom och putar med rumpan på mage.

    Är det så viktigt att få sola bakdelen att man känner att det är ok att gå runt halvnäck???

    Vad tycker ni andra om detta.


    Vidrigt att du skuldbelägger unga tjejer och deras föräldrar för att män ogenerat äckelglor på dem när de solar.
    Fy fan!
    Varför skuldbelägger du inte männen som ogenerat äckelglor istället?

    Dessa män skulle för övrigt  inte avstå från att ogenerat äckelglo om de unga tjejerna haft bikinis som täckt några centimeter till av rumpan.
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 11:41:16 följande:
    Jag har skrivit att män glor men att man heller inte vet exakt om det är just det dom glor på.

    Varför vill man ens visa upp hela bakdelen som tonåring? Det fattar inte jag, och ännu mindre hur föräldrar tillåter det. Jag tycker att det är onödigt att bjuda dom på detta.

    Vidrigt var ordet.
    Det enda som är vidrigt här är ditt sätt att skriva om dessa unga tjejer. "De ligger och putar med rumpan", o.s.v

    Upplysning: De flesta tjejer och kvinnor är helt enkelt skapta så att rumpan putar när de ligger på magen. Tränar man regelbundet, vilket många unga tjejer gör blir det ännu tydligare men det innebär inte att de medvetet putar med rumpan för att "bjuda på sig". Hur tror du förresten  att du själv ser ut när du ligger på mage  och solar?

    Att du skriver om hur illa berörd du blev att din kompis dotter låg och solade bredvid din karl är nästan skrattretande. Kände du dig hotad eller?

    Förstår du inte att din karl med all sannolikhet är totalt ointressant för tonåringar i 15-årsåldern? Chansen att de skulle vilja förföra honom är minimal, för att inte säga obefintlig. Han är bara en sexuellt sett helt ointressant gubbe i deras ögon så oavsett om han mot sin vilja skulle bli tänd av att vara i närheten av dessa solande tonårstjejer är det en obesvarad attraktion som aldrig någonsin kommer att leda till något och det finns alltså ingenting att känna sig hotad av.


  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (hmmm) skrev 2020-06-29 11:50:26 följande:
    Fast det handlar ju inte om det. Självklart är det fel att män glor på barn och tonåringar. Men nu var dilemmat att vissa barn inte är ordentligt påklädda på stranden. Man kan även bada helt naken, men blir du arg på de som tittar om du går naken på en vanlig strand? Är det bara deras fel?
    Nej, jag ser inget som helst dilemma i  att tonåringar  i 15-årsåldern inte är "ordentligt påklädda" på stranden eftersom just stranden är en av få platser där det faktiskt är helt normalt att inte vara "ordentligt påklädd" och finns relevanta skäl att inte vara "ordentligt påklädd".

    Jag kan däremot se ett dilemma i att små barn, upp till fem eller så inte är "ordentligt påklädda" med UV-dräkter eller liknande på stranden i den här extrema värmen eftersom små barn är så pass känsliga för sol men det är en helt annan sak.
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 12:07:54 följande:
    Men snälla du, att du ens skriver när sånt?

    Hotad? Nej verkligen inte. Tycker bara att det är opassande och obekvämt från alla håll. När jag själv vart med om så många saker som tonåring. Där jag absolut fått mer uppmärksamhet pga klädseln än annars.

    Han är knappast pedofil och jag har aldrig ens sett antydan till att glo på unga tjejer.
    Och varför kände du dig så obekväm av att hon, som du uttrycker det "låg och putade med rumpan " precis intill din sambo då?

    Hade du känt dig mindre obekväm om din sambo inte varit med? Om ja, varför det om det inte handlar om att du känner dig hotad på något sätt?

    Vad är det egentligen som är så "opassande och obekvämt från alla håll" om det inte alls  handlar om att du känner dig hotad på något sätt?
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 12:28:59 följande:
    Varför skulle jag känna mig hotad?

    Jag kan nog inte svara på exakt vad som känns obekvämt mer än att det är det. En ung person eller typ ett barn med en vuxens kropp med string som ligger intill. Om vi vart ensamma där hade jag inte brytt mig. Men det satt en massa barnfamiljer runt om och män.

    Det känns bara fel och märkligt hur man kan vilja det. Och att mamman inte ger nånting troligtvis.
    Känner du dig så förbannat obekväm utan att ens själv veta riktigt varför kan du väl hålla dig borta från stranden då.
    De unga tjejerna och deras mammor ska inte behöva ta ansvar för dina irrationella känslor.

    Vad spelar det för roll om barnfamiljer såg de unga tjejerna sola?
    Vad gör det om barn ser unga tjejer sola i bikini?
    Tror du verkligen  barn tycker det är märkligt att människor i alla åldrar bara har badkläder på sig på stranden?
    Eller är du rädd att barnens pappor ska få snuskiga, för en familjefar olämpliga  tankar av att se de unga tjejerna sola i bikini?

    Eftersom tjejer i 15-årsåldern som jag tidigare förklarat inte brukar ha något som helst sexuellt intresse för gubbar i den åldern  är tonårstjejerna inget som helst hot mot familjeidyllen hos dessa barnfamiljer du verkar måna så om.


  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 13:17:17 följande:
    Vad får dig att tro att skulle tänka att dom är intresserade av äldre män??? Du har ju totalt hängt upp dig på det. Det är väl klart som fan att en tonåring inte vill se åt en äldre gubbe, var kommer det in???

    Jag tycker att du liksom alla andra "feminister" är totalt gränslösa. Finns det några spärrar i ditt huvud? Vad säger du om din dotter kommer med en tunn string som hon hittat på vuxenavdelningen och vill ha på sig? Hon vill så gärna för att mamma har ju såna??

    Precis som många feminister skyller på att muslimska BARN går med sjal, dom vill göra det för att föräldrarna gör det. Nu vart det ot. Men det tycker ju feministerna också är ok, tydligen lika ok för barn att ha string.

    Blir illamående.
    Det är väl klart som fan att min 16-åriga dotter köper kläder , inklusive underkläder på vuxenavdelningen. Hur många 16-åringar tror du köper sina kläder på barnavdelningen?! Gjorde du själv det när du var 16?

    Är det någon som verkar vara gränslös och dessutom har väldigt svårt för att förstå sociala koder och sammanhang  är det du, som reagerar på att unga tjejer visar för mycket hud på STRANDEN. Är det någonstans det är normalt och socialt accepterat att visa mycket hud utan att det är något sexuellt i det så är det just en varm dag på stranden. Min 16-åring får självklart ha på sig vilken bikini hon vill på stranden även om hon brukar välja modeller som är något mer täckande än den du länkade till.

    Att jag inte har några synpunkter på om hon visar hud på stranden betyder inte att det vore okej att åka ned på stan i bikini eller cykla till ICA Maxi i bikini , eftersom det inte finns någon orsak att ha bikini i de situationerna och bikini inte är någon normal  klädsel i de situationerna.  I DE situationerna kan det uppfattas som något sexuellt att gå omkring i en avslöjande bikini, det gör det inte på stranden. .Det här fattar en normal 16-åring, det är inte konstigare än att man kan ha trasiga jeans i skolan och på ungdomsgården men inte när man går på bröllop, dop eller begravning.

    Men det fattar uppenbart inte du, eftersom avslöjande bikinis på stranden är något sexuellt för dig och du ständigt återkommer till utvikningar om utmanande klädsel i allmänhet, uppmärksamhet när man bär kortkort och urringat o.s.v.

    Att jag ständigt återkommer till att tonårstjejer inte har något sexuellt intresse för vad de betraktar som gubbar är helt enkelt för att du inte kan komma med någon riktig förklaring till varför det var värre att din kompis dotter solade i bikini bredvid din karl än vad det hade varit om han inte hade varit där. Eller varför det är så hemskt att barnfamiljer ser tonårstjejer sola i avslöjande bikinis.
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 14:17:23 följande:

    Jag fastnar här och blir fan ledsen över denna läsning. Glad att vissa verkar hålla med mig.

    Jag ser det som slappt föräldraskap att inte tycka att det finns några gränser för vad barnen bör ha på sig och inte. Dom jag har skrivit tidigare så VET jag att det man har på sig påverkar andra, oftast män. Jag var inte snyggare än nån annan men hade en viss typ av klädsel som verkade dra uppmärksamheten till mig. Mina kompisar hade vanliga shorts, gympaskor etc. Medan jag gick i högklackat och kortkort.

    Jag har även vart riktigt nära att råka ut för saker som tonåring av män. Och då var det bara klädseln och inget annat då jag aldrig var speciellt utåtriktad.

    Jag har väl vart med om mer än er andra antagligen och vet vilka svin det finns där ute.


    Nu drar du ytterligare en gång upp  "utmanande" klädsel i allmänhet, vilket är något helt annat än att ha bikini på stranden. Du fattar verkligen inte skillnaden.

    Visserligen får en tjej eller kvinna aldrig någonsin skylla sig själv om hon blir sexuellt antastad eller utsatt för någon form av övergrepp hur "utmanande" klädd hon än är. Men om man är väldigt uppklädd, med högklackat och kort finklänning i ett sammanhang där alla andra är betydligt mer avslappnat klädda är det inte så konstigt om många tittar på en, man sticker ju ut.

    Det här resonemanget går dock inte att applicera på stranden, för där är bikini den normala klädseln. Du verkar ha svårt för att fatta det. Det står dig fritt att ha på dig shorts på stranden om du vill, men likväl kvarstår faktum. Bikini är helt normal strandklädsel i Sverige.


  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 14:23:26 följande:

    Antagligen är det min barndom/tonår som påverkat mig så pass mkt.

    Jag mår dåligt när jag ser dotterns kompisar gå runt i kläder som visar för mycket. Jag får väl för mig att nästan alla män ska glo. Och ser dom som väldigt utsatta.

    Trodde faktist inte att det var så ok för andra föräldrar men det kanske är mig det är fel på i stället.

    .jag vet ju att alla män inte är äckel, och inte min sambo heller sen 21 år tillbaka.

    (Jag ska snart fylla 40)


    Ja, det är faktiskt dig det är fel på.

    Det är så sjukt ironiskt att du skrivit om muslimer och slöja (vilket du tog för givet att jag hade vissa åsikter om) tidigare här i tråden för det är enbart några gradskillnader mellan deras tänk och ditt när det gäller tjejers klädsel.

    Fattar du inte att de ofta resonerar precis som du, många muslimska föräldrar som vill att deras omyndiga döttrar ska ha slöja argumenterar just med att det är ett skydd mot männen och att tjejerna blir mindre utsatta om de bar slöja, det handlar inte alls enbart om släktens heder alla gånger.
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Anonym (Tg) skrev 2020-06-29 14:37:11 följande:
    Ja det är olika saker, jag tog bara upp det då vad man har på sig spelar roll.

    Vad vet du hur saker påverkar på stranden i alla situationer?

    String-bikini är inte en vanlig bikini för mig. Att vara naken är inte heller ok på stranden. Fatta det själv.
    Det finns säkert män som blir påverkade av att se tjejer i bikini på stranden, män kan ju få ofrivillig erektion i alla möjliga situationer  men en normalt funtad man skulle på ett diskret sätt dölja en eventuell erektion och absolut inte skuldbelägga tjejerna i bikini för att han fått stånd.

    Handlar det om en idiot med kvinnosyn från stenåldern skulle han skuldbelägga tjejerna helt oavsett hur deras bikinis såg ut, han skulle förmodligen tycka att till och med tjejer i linne och shorts "retat upp" honom.

    Är det så jävla farligt och otryggt  på stränderna där du bor borde väl  dina barn inte vara där alls, helt oavsett vad de har på sig utan att bada någon annanstans.

    Finns det så farliga killar och män som du säger på "dina" stränder kan det faktum att din dotter börjat få bröst, vilket ofta  syns även om man har T-shirt på sig utanpå badkläderna vara tillräckligt för att de ska antasta henne.

    Min 16-åriga dotter väljer som sagt sina badkläder själv men är det en farlig strand där det frekvent äger rum våldtäktsförsök och liknande så ska vare sig hon eller hennes bror  vara på just den stranden alls, oavsett om de så skulle ha jeans som nådde ned till fotknölarna på sig.
  • Anonym (Tål inte skuldbeläggande)
    Xenia skrev 2020-06-29 14:20:26 följande:
    Och du skuldbelägger TS för att hon vågar ha en åsikt.
    Ja det gör jag och det skäms jag inte för. Jag skuldbelägger alla som tycker att tjejer ska anpassa sin klädsel på stranden (!) och inte kunna ha på sig vanliga bikinis för att inte väcka sexuella känslor och tankar hos andra.
Svar på tråden Varför "tillåter" ni föräldrar era barn och tonåringar sola med string-bikini?