Inlägg från: Anonym (S) |Visa alla inlägg
  • Anonym (S)

    Hjälp... Vilken abortmetod?

    Skulle varmt rekommendera kirurgisk!

  • Anonym (S)
    Anonym (Rädd och orolig!) skrev 2020-06-30 18:22:54 följande:

    Medicinsk är skonsammare mot kroppen visst det kan jag tänka mig men det är väl ändå inte stora risker vid kirurgisk? Vad är de vanligaste komplikationerna? Tycker väl inte man ska behöva gå igenom att se sitt foster


    Med dagens teknik så tror jag absolut inte att det är särskilt farligt! Det är ingen "skrapning" som görs, de suger ut allt med en liten sug.

    Fördelen med kirurgisk är att det går snabbt, man för ur sig allt direkt och mindre smärta. Jag hade ont i någon dag men det kan bero på spiralen också, de bytte ut den i samband med aborten.
  • Anonym (S)
    Anonym (Bm) skrev 2020-07-01 07:26:32 följande:

    Det är alltid en risk att bli sövd och göra ett ingrepp i livmodern. Därför är man på de flesta ställen restriktiv med att få ett val gällande abortmetod. Jag vet precis hur det går till då jag jobbar inom denna vården. Livmodern behöver ofta skrapas ur på rester.


    Därför jag skrev "inte särskilt farligt". Inte som att peta in en virknål direkt.
  • Anonym (S)
    Anonym (Bm) skrev 2020-07-01 13:10:06 följande:

    Ja visst är det så. Men fortfarande bedömer expertisen att det är en onödig risk och erbjuder oftast inte valet medicinsk eller kirurgisk. Ta diskussionen med de som bestämmer och som har den främsta kunskapen istället. Det ger ingenting att sitta och tycka en massa själv, speciellt när man inte är insatt.


    Jag fick en kirurgisk abort utan någon som helst diskussion.

    Hur vet du att jag inte är insatt? Är du den enda i världen som jobbar inom vården?
  • Anonym (S)
    Anonym (Rädd och orolig!) skrev 2020-07-01 14:38:10 följande:

    Kan säga så här att nu får jag inte göra kirurgisk alls för mitt landsting tycker jag är för långt gången, så det blir alltså medicinsk i sådana fall och måste göra den om en vecka i så fall. Kommer vara i vecka 12....... jag kräks


    Vecka 12 (eller 13) är sista veckan så du klarar dig på håret. Fattar inte varför de nekar. Så länge de informerar om riskerna så borde du får fatta det beslutet själv. I alla fall i detta fallet när det är på gränsen.
Svar på tråden Hjälp... Vilken abortmetod?