• Anonym (Hen)

    Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?

    Anonym (...) skrev 2020-06-30 13:57:40 följande:

    Det som är märkligt med mäns ilska på nätet är att de tror att alla andra män tänker på samma sätt. De är liksom inte egna individer utan tänker som flockdjur.


    Det där var väldigt fördomsfullt.
  • Anonym (Hen)
    Sogol skrev 2020-06-30 14:41:32 följande:
    Fast det finns ju fortfarande gott om kulturer där man har de traditionella könsrollerna, och många kvinnor i de kulturerna verkar ofta glada och nöjda. De har dock ofta ett litet flickaktigt och oskuldsfullt sätt, även fast de är i 20 års åldern.
    Är du man eller kvinna som skriver detta? Tillhör du någon av dessa kulturer, vilka du nu pratar om?
  • Anonym (Hen)
    Xenia skrev 2020-07-01 14:11:00 följande:
    Om nu män är mer hatiska, bittra och hotfulla på nätet, ska de i så fall hålla fast vid det för att inte bli som kvinnor? Menar du att det är ett bra beteende, bra för männen själva och för debattklimatet?
    Hellre en ärlig fiende än en oärlig vän.

    Män uttrycker som ofta hårdare på ett rakt sätt, som redan sagts tidigare i tråden. Män tar inte heller åt sig lika illa vid sådant språk.

    En kvinna jag känner fick testosteron som behandling. Under den tiden förvånades hon över att hon bara slog ifrån sig småtjafs på jobbet. I stället för att analysera och diskutera i all oändlighet med kollegorna ryckte hon på axlarna och var produktivare än någonsin. Dessutom konstaterade hon att hon blev fysiskt starkare och att musklerna växte nästan av sig själva.

    Nu är den behandlingen över sedan länge, men hon pratar fortfarande ibland om dess positiva bieffekter.
  • Anonym (Hen)

    Att intala sig själv att allt är bra trots att det inte är inget annat än självbedrägeri. Obefogad positivism är kontraproduktiv - för då söker man ingen förbättring utan fastnar i det som faktiskt inte är så bra om man vågar tänka efter.

    Lutheranska arvet och dess uppfostran, med sånger och sagor som ska uppfostra underklassen, som Kungens lilla piga etc.

Svar på tråden Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?