• Konservativ

    Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?

    Anonym (Miss Demeanor) skrev 2020-06-30 21:40:22 följande:

    Det måste vara apjobbigt att både vara en usel förlorare och inse att kvinnor kan försörja sig själv och inte ställer upp på vad för skit som helst. Klart, alla vill väl slacka när de kommer hem från jobbet istället för att städa och ta hand om ungar, eller? .


    Fast att kvinnor kan försörja sig själva är väl en sanning med modifikation. De flesta kvinnor arbetar i offentlig sektor och deras löner tvingas kommer genom att skattebetalarna tvingas betala skatt.
  • Konservativ
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 11:17:20 följande:

    Har bara läst trådstart. Min spontana reflektion är att kvinnor behöver det mer än män, för att inte bli bittra. Män är så vana vid utrymme, vana att få och ta plats. I vissa fall till och med vana vid att andra ser om det är något de behöver, redo att ta hand om dom. Även män som ser sig själva som medvetna och bryr sig om jämlikhet är mer vana vid att ta plats om de inte aktivt börjar se sig omkring och notera skillnader. Medan vi kvinnor får kämpa mycket mer för att ens våga ta plats, blir ofta nedvärderade om vi har åsikter eller krämpor. Samhället är mer anpassat efter män än efter kvinnor. Vår civilisation bygger på att vi har tagit hand om varandra, plåstrat om och vårdat den som har brutit ett ben, trots att den inte har kunnat tillföra gruppen något under tiden den har varit skadad. Ändå lågprioriteras vårdyrken ekonomiskt. Yrken som har fler kvinnor än män. 

    Jag tror att det är en ren överlevnad att kunna se vad man har att vara tacksam över, man mår bättre då. Känner sig starkare. 


    Männen var vana vid utrymme 1945. Idag är det helt tvärtom. Vårdyrken finns det fler av: läkare tjänar ganska bra och är inte kvinnor i majoritet bland läkare nu? Sjuksköterskor har själva gjort sitt arbete helt meningslöst. Vården är förstatligad och att det sköts dåligt beror på det.
  • Konservativ
    Anonym (Saba) skrev 2020-07-02 13:33:16 följande:

    Män är fortfarande vana vid utrymme 2020. Du tänker nog på att vi har gjorts medvetna om det idag vilket vi inte var 1945. Det är två olika saker. 

    Vårdyrket omfattar läkare, undersköterskor, hemtjänst, äldreboenden, förskola, mm. 

    Läkare har bra betalt men de andra har varken bra betalt eller drägliga arbetstider i förhållande till lönen. 

    Men med tanke på ditt nick, Konservativ, så vill du väl bara provocera och är inte intresserad av en seriös diskussion. 


    Varför tog de arbeten som är dåligt betalda om lönen är viktigt för dem?

    I tråden sägs att det är männen som drar det kortare strået, så om det i framtiden blir männen som får sämre jobb är det deras eget fel men de kvinnor som just nu har sämre jobb är de utsatta för socialt tryck eller nåt annat feministpåhitt?

    Kvinnor har det mycket enklare än män idagens samhälle. Och det gör mig ingenting, de små liven får gärna hjälp av mig. Men det som irriterar mig är när det heter att män har det bättre och har fördelar för så är det inte.
  • Konservativ

    Vi konservativa har hyllat kvinnor och kvinnliga egenskaper i hundratals år. Men när vi gör det duger det ju inte. Lite som när Margaret Thatcher var premiärminister i England så dög inte det heller för batikhäxorna eftersom hon hade fel åsikter.

    Däremot vill jag korrigera mig själv: enligt SCB är (2018) en miljon av Sveriges fem miljoner anställda privatanställda kvinnor. Så ganska många kvinnor har konkurrensutsatta jobb. (Jag har inte dykt djupare i de siffrorna.)

Svar på tråden Varför uppmanas inte män att vara tacksamma?