• ellie86

    Tempkurvor


    Nuvarande cykel, startade precis syskonverkstad och aktiverade mitt NC konto igen. Väldigt svårt att få till de där timmarna med sammanhängande sömn numera, så kan kanske göra att tempen mesar sig sådär precis över coverline.


    Min kurva då jag blev gravid med sonen (sömnsabbaren!) för snart två år sen. Plussade på ÄL+11 och efter ett tag tyckte jag att det kändes nervöst att tempa så haft ett uppehåll tills nu.
  • ellie86

    Jättestort grattis till er som plussat! :D
    Jag kunde inte hålla mig och tog ett test idag på ÄL+8 men kunde inte se något. Tänker ju inte att det är kört för det, för det är ju definitivt i tidigaste laget! 

    Tempen har legat mycket högre idag och igår men vet inte hur mycket jag kan lita på det... Sonen brukar vakna typ 04-05 och vilja komma över till vår säng så jag passar på att tempa innan jag plockar över honom i vanliga fall. Igår natt vaknade sonen 01 och jag var uppe med honom till 05 innan vi båda kunde somna en stund, tempade sedan vid 08, så tänker att det går ju inte att räkna med, men känns lite tråkigt för det är ju ändå ganska "känsliga" dagar nu och kul att tidigt följa eventuella dipp eller tempökningar. 

  • ellie86
    PelloBello skrev 2020-07-07 12:32:19 följande:

    Bit kvar till bim :( men tempen ser okej ut iaf.

    Lh börja gå upp idag, någon som fortsatt med lh test efter ägglossning för att se mönster?


    ÄL-testerna ska tydligen inte riktigt märka skillnad mellan LH och hCG. Tog ett LH-test i v.5 förra gången "för skoj skull" och det var superpositivt, däremot har jag alltid slutat ta test när ÄL är bekräftad så vet inte om det brukar vara nåt mönster. Och man ska inte räkna endast ett positivt LH-test som ett plus.
  • ellie86
    PelloBello skrev 2020-07-07 17:54:48 följande:
    Nej nej. Ägglossningstestwr kan även reagera innan mens och bli starka :)
    Ah, det visste jag inte, de verkar ju plocka upp lite allt möjligt haha :) Brukar testa tills tempen höjts och testen blivit svaga igen och börjar sen i nästa cykel efter mensen men får kanske fortsätta.
  • ellie86
    Jojjo87 skrev 2020-07-10 12:26:49 följande:

    Hej alla!

    Behöver hjälp! Ska börja temoa tänkte jag. Vad rekommenderar ni ska man köra NC eller kan jag bara köpa en termometer och lägga in i egen app.. kom med tips :)


    Jag gillar NC för att den analyserar ens data och hjälper en ha koll på andra faktorer också. Dock kostar det ju en avgift att använda, finns snarlika appar som har gratisversioner med liknande funktioner (plus fler som är betalsaker) om man vill testa på. Brukar ingå en termometer när man signar upp på NC, men om du köper en egen så se till att det är en med två decimaler. Jag har använt min NC-termometer i andra appar också och det brukar bli liknande resultat. Sen gillar jag att NC är ganska snyggt och lättförståeligt hehe
  • ellie86
    Entusiastisk skrev 2020-07-12 06:02:18 följande:
    Är munnen tillräckligt bra att mäta då?

    Har förstått på andra att munnen kan skilja sig beroende på tex om man sover med öppen mun etc och att det bästa är rektalt/vaginalt!? (men känner inte riktigt att jag kan få till det på ett smidigt sätt ^^) men munnen går ju såklart.. Får kanske köra på det :)
    Jag har aldrig tempat rektalt/vaginalt, och har alltid hittat temphöjning. För mig har de största skillnaderna kommit av att jag sovit dåligt exempelvis. Även med en 14-månaders så kunde jag iaf se en temphöjning efter ÄL med oraltemp även om det var lite mer "studsig" kurva än innan barn pga mätt på lite olika tider och sovit lite olika. Men var ändå tydligt nog tyckte jag.

    Jag har termometern i nattduksbordet, mäter i munnen och direkt när det piper så stänger jag av den och lägger tillbaka. När man sen sätter på den (när man är vaken och har tid) så syns senaste tempen i några sekunder :) 
  • ellie86
    mrsLina skrev 2020-07-23 10:45:48 följande:
    Så det ska vara en höjning med 0.5 vid baslinjen?

    Usch känner mig nedstämd just nu. Tror inte något hänt denna månad heller. Känns som tempen är för låg för det.. Drog spiralen i februari och har försökt sedan dess. Första graviditeten tog sig på andra försöket.


    Här var min tempkurva som resulterade i min son, ingen superhöjning förrän typ 10 dagar efter ÄL. Låg typ runt 36,3-36,4 i början och coverline på 36,22!
  • ellie86

    Hmmm. Tycker att detta är en rätt typisk ägglossning på CD18 som det brukar se ut hos mig: en dipp och sen en höjning, kan sjunka lite igen innan den lägger sig på en högre nivå.



    Meeeeeen, alla mina LH-test har varit negativa. Lika jättesvaga test hela tiden. FertilityFriend satte snabbt ut det som att ÄL var hittad i morse, NC inväntar mer data. Om tempen är hög imorgon, ska jag räkna med att jag haft ÄL trots inget positivt test? Kommer fortsätta testa och tempa, men blir lite konfunderad...

  • ellie86
    Lillaälta skrev 2020-07-28 15:00:08 följande:
    Svårt att säga. Brukar du ha ägglossning och positiva test varje månad? Och runt vilken dag plussar du på LH test?
    Det här är femte cykeln totalt som jag testar med LH-test, och andra cykeln jag testar sedan efter jag fick tillbaka mensen efter förlossningen (i oktober). Förra cykeln missade jag peaken men kunde se stegring dagen innan och dagen efter innan de blev blanka igen. Annars har jag haft i princip blankt ena dagen och superstarkt dagen efter och sen två lika starka streck dagen därpå för att sedan bli svag-svaga igen. Har haft väldigt oregelbunden cykel så gått på testen och sen fått en temphöjning där efter. Har också tempat sedan 2015 med en paus under graviditeten och fram till en dryg månad sen, och har i princip alltid sett en temphöjning innan mens, även om jag inte testat med stickor.
    saraama skrev 2020-07-28 15:34:53 följande:
    NC behöver nog se en höjd temperatur längre tid för att fastställa? Utan positivt ältest. Har du något annat att gå på? Hur du känt dig eller flytningar? Hade tempen varit hög idag också hade du nog fått ÄL placerad där du säger. Avvakta och se om du får högre temp igen närmsta dagarna =)

    Jo precis, får ju vänta in ytterligare en hög temp för att NC ska reagera, och annars är det ju bara att leta vidare. Jag har haft väldigt krämiga flytningar sedan mensen slutade och hade några dagar med lite "slemmigare"/trådiga inslag, ömma bröst, lite molvärk och en lite konstig känsla i kroppen CD17 som gjorde att jag blev lite besviken över att LH-testet var så svagt... Men ibland börjar man ju tro att man blir lite galen :) 
    Men jaa, får ju bara vänta in och se vart tempen tar vägen nu!

Svar på tråden Tempkurvor