• JosHed

    Tempkurvor

    Kan man med en sån här kurva säga att ägglossning skett? Fick positivt ÄL-test 16:e (CB advanced digital - fast gubbe direkt). Vi låg 16:e och 17:e. (Första gången jag tempar och kör bara lite på prov. Ska köpa NC nästa månad om det inte tar sig denna). Kommer tempen vara hög nu några dagar oavsett om det tagit sig eller inte? Hur många dagar innan BIM brukar tempen droppa om det är mens på G?

  • JosHed
    jjkkll skrev 2021-04-20 15:25:59 följande:

    Jag skulle säga ja på den NC räknar med tre dagars höjning och sedan är äl bekräftad.

    Tempen kommer vara hög fram till bim. Är du gravid kommer tempen fortsätta vara hög. För mig är de olika ibland en dag innan mens upp till två dagar efter mens börjat innan tempen droppar.


    Okej, då får jag fortsätta tempa! Så en nedgång innan mensen ska vara här betyder inget heller? Den Lange upp igen? Utan det är precis runt BIM man ska ha koll sen? Hade ju varit skönt om man redan någon dag innan fått dropp i temperaturen när det var mens så hade man vetat xD
  • JosHed

    En fråga igen från en nybörjare. Jag fick positivt ÄL-test förra fredagen vilket innebär att ägglossningen måste skett lördag eller söndag om den inträffade. Jag har testat lite smått med temp denna månad (nog inte gjort 100 korrekt) och fick tills igår att ägglossningen var i lördags. När jag la in dagens temperatur så sa den helt plötsligt att ägglossningen skett i måndags vilket absolut inte stämmer med ÄL-testen. Ska jag lita på uträkningen den hade innan dagens temperatur och tänka att dagens störde algoritmen?

  • JosHed
    Steeph skrev 2021-04-22 09:39:30 följande:

    Lätt gärna in din kurva så kan jag försöka hjälpa dig! Man kan få positivt äl test och ändå så tar det upp till 2-3 dagar innan ägget släpper. Jag har ibland haft positiva äl test i 2 dagar och så släpper ägget på 3e. Alla är olika och jag försöker tänka att det viktigaste är att ägget släpper (så man har chans till befruktning).


    Kan tillägga att jag tempar med en dålig termometer (ska köpa en riktig nästa månad) men alltid samma tid och plats varje dag. Dock har sonen på 2 år sovit superdåligt senaste dagarna. Vet inte mycket detta spelar in?

    Men om det tar 3 dagar för ägget att släppa efter positivt test så känns ju testet sjukt onödigt xD då har man ju ändå ingen koll. I så fall är det nog kört denna månad :(

  • JosHed
    Steeph skrev 2021-04-22 10:26:43 följande:
    Aaah då kan termometern absolut göra det hela svårare och att din son sovit dåligt. Ju mer rörelse du har och är uppe desto högre blir tempen. Så gärna minst 3 h sammanhållen sömn och tempa varje morgon. Tar du oralt eller vaginalt?

    Gällande lh test så är de endast till för att ge en liten hint. Ägget släpper vanligtvis mellan 12-48 h efter ett positivt utslag. Så det kan alltså ta 2 dygn efter ditt positiva att släppa. Men oftast så släpper det nog 12-24 h efter. Ju mer cykler du tempar desto lättare att se och förstå ditt eget mönster.

    När jag kikar på din kurva så kan äl både ha varit dag 13 eller 14, men kan också ha varit på dag 12. Är lite svårt eftersom du inte tempat så mycket innan äl och att du fick en sån hög höjning dag 15. Men jag skulle säga att ni ändå prickat bra och att det förmodligen är lättare att se nästa cykel (om det blir någon), när du har en bättre termometer. Håller tummarna att ni får ett plus redan denna cykel
    Tack för alla tips! Ska tänka på allt det där nästa månad när jag har en bättre termometer, får göra samma som jag gjort hittills denna för det känns ändå som mest trovärdigt även om felmarginalen säkert är för stor! 

    Ja precis, 48 timmar efter borde ju vara absolut senaste söndag morgon och då släppte ju ägget 18:e som senast liksom. Hade också ÄL-flytningar då som typ slutade på måndagen så tror det släppte lördag eller söndag. Men jag får se när mensen närmar sig (varför är det så lång tid tills dess hehe). Känns inte som att det tagit sig denna månad, så köper nog en termometer tills nästa! Är NC bättre än denna gratisapp? Eller kan jag bara köpa en bra termometer och sen fortsätta med denna app? 
  • JosHed


    Det här med en trestegshöjning, om den nya högre tempen fortsätter några dagar till, kan detta vara en sådan då?

    Ägglossningen måste skett en dag tidigare än appen tror med, så borde bara DPO 8 nu. Ska försöka hålla mig från att testa tills på fredag.
Svar på tråden Tempkurvor