Inlägg från: Anonym (Jobba deltid) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jobba deltid)

    Hemmafru o ekonomi. Vad tycker ni?

    Anonym (TS) skrev 2020-07-03 22:21:27 följande:

    Det var delvis mitt eget beslut att inte börja jobba än, då jag tycker att det är det bästa för barnen nu medan de är så små.Men precis så känns det att jag är:en dåligt avlönad hushållspersonal-så passande.

    Tycker ni att det vore rättvis att dela ekonomin och kräva hälften av hans lön varje dag han jobbar och jag är hemma med barn+hushåll?då är det ändå jag som ser till att barnen ska ha kläder o skor o allt som behövs..


    Har ni inte råd med en ordentlig buffert och eget sparande till dig så sätter ni barnen i större risk för problem än om dom får gå förskola exempelvis deltid. Mammor som varit hemma länge med barnen är en stor riskgrupp när det kommer till relativ fattigdom och deras barn löper pga detta också större risk för framtida problem så som missbruk, dåliga betyg, psykisk ohälsa osv. Barn som går i förskolan fungerar dessutom statistiskt bättre socialt i skolan och får bättre betyg :)

    Jobbar du deltid så kan mannen gå ner i deltid. Då får barnen fördelarna med två närvarande föräldrar och två föräldrar som kan ta över försörjningen om något händer. Då blir ni också mer jämställda och barnen får alla fördelar som jämställda föräldrar ger :)
  • Anonym (Jobba deltid)
    Vanessa89 skrev 2020-07-04 09:54:48 följande:

    Jag tror nog de flesta(förutom ni män som skiter fullständigt i era barn och sambo) skriver under på att det är betydligt jobbigare att vara hemma med barn och axla projektledarrollen där hemma än att vara på jobbet i 8 timmar.


    Det handlar om vem man lever med. Jag har en vuxen make som bryr sig om sina barn. När jag var föräldraledig och han jobbade så hade jag semester. Kanske för att min make tar ett normalt ansvar. Han lägger inte skit över allt. Han håller själv koll på datum och saker. När han kom hem från jobbet så var han lika mkt vuxen och förälder som jag.

    Om man däremot gifter sig med en förvuxen bebis eller skaffar barn med någon som inte vill ha barn så blir det såklart jobbigt.

    Kan inte alla kvinnor bara sluta ha sex med män som är själviska idiotier? Kan inte alla sluta skaffa barn med män som egentligen inte vill ha barn ? Varför fortsätta skaffa barn som måste utsättas för en dålig pappa? Kan inte kvinnor ta mer ansvar över vem som väljer?
Svar på tråden Hemmafru o ekonomi. Vad tycker ni?