Inlägg från: Anonym (Juni) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Juni)

    Hemmafru o ekonomi. Vad tycker ni?

    Anonym (TS) skrev 2020-07-03 22:21:12 följande:

    Det var delvis mitt eget beslut att inte börja jobba än, då jag tycker att det är det bästa för barnen nu medan de är så små.Men precis så känns det att jag är:en dåligt avlönad hushållspersonal-så passande.

    Tycker ni att det vore rättvis att dela ekonomin och kräva hälften av hans lön varje dag han jobbar och jag är hemma med barn+hushåll?då är det ändå jag som ser till att barnen ska ha kläder o skor o allt som behövs..


    Ja, självklart? Det är ju det som är poängen om en jobbar och den andre tar hushåll + barn? Hans lön blir ju era pengar just för att ni gemensamt har kommit överens om att du inte ska jobba. Det är ju hans del av överenskommelsen att han står för det ekonomiska. 

    Men ärligt talat, behöver ni gå på knäna sådär och knappt kan unna era barn nån liten grej för under hundralappen behöver ni nog inse att du också måste börja jobba igen. Ni får helt enkelt in för lite pengar för att bara ha en inkomst. Försök hitta något som bara är deltid om du vill vara hemma mer.
  • Anonym (Juni)
    Anonym (TS) skrev 2020-07-03 23:45:52 följande:
    Nej, han anser inte ha större rätt till pengarna, det är snarare jag som anser att han har.jag pendlar mellan att känna mig helt utnyttjad jag som sliter hemma hela dagar utan att få ut något av det eller att känna mig tacksam för att han försörjer oss tillåter för mig o mina (våra gemensamma!-bara han bryr sig inte så mycket) barn att bo här o ...
    Men varför känner du så för? Du har ju lika mycket rätt till pengarna som han har, då ni har kommit överens om att han ska försörja er. Annars är det ju lite som att ni har bestämt att du ska vara hemmafru och ska sköta hushållet, men samtidigt vägrar tvätta din sambos tvätt, laga hans mat etc. 
  • Anonym (Juni)
    Tildhe skrev 2020-07-04 00:52:56 följande:

    De finns faktiskt dom tex mammor som både jobbar heltid men också får ta hand om allt hemma och dom förstår jag om dom skulle klaga. Men nu är du hemma och då anser jag att du ska göra allt hemma.

    Jag är uppvuxen med heltidsarbetande föräldrar och dom hjälptes åt. Men tex om den ena var ledig en dag så var de den förälderns sån gjorde hushållssysslorna. Du verkar som sagt väldigt lat och ens komma på en sak som att begära att han ska betala dig är korkat. Börja jobba och begär då att han ska göra mer hemma


    Varför skulle TS jobba 24 timmar om dygnet när mannen bara jobbar 8? Borde de inte kunna hjälpas åt när han har kommit hem? De verkar ju ändå ha kommit överens om att TS ska vara hemma. 
Svar på tråden Hemmafru o ekonomi. Vad tycker ni?