Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    Vilka tips vill ni ge till nyblivna föräldrar?

    Anonym (My) skrev 2020-07-07 16:13:12 följande:

    Sov i olika rum om det funkar bättre så. Jag kan inte ens räkna hur många trådar jag har sett här där en mamma är helt trasig av sömnbrist och berättar att det inte hjälper att pappan tar barnet på nätterna, för hon vaknar ju ändå. Första gången jag läste en sådan tråd tog jag för givet att de bodde i en liten lägenhet med tunna dörrar, men det visade sig att de bara inte hade tänkt tanken att de inte behövde sova i samma rum alla tre (att tänka i nya banor är inte lätt när man har massiv sömnbrist). Efter en natt i gästrummet var hon som en ny människa.


    Detta är det bästa tipset! Jag och min man sov redan i olika rum pga hans obotliga snarkande. Bebisen sov med mig i början pga amning, men så fort det gick sov hon hos han på natten. Hon har alltid totalvägrat flaskmatning - det var jobbigt. Men hon och jag sov ensamma i dubbelsängen och jag sov utan kläder på överkroppen. Efter några månader lärde hon sig att hitta till bröstet själv, och jag vaknade flera gånger med bebis som somnat med bröstet i munnen. Då funkade det ok med sömnen för min del.

    När hon sen slutade nattamma, delade vi inte nätterna 50/50, utan den som var tröttast den kvällen fick sova själv. Jag la mig också direkt han kom hem från jobbet ibland, om jag hade sovit dåligt på natten. Det var alltid jag som nattade iom bröstet. Sen låg jag där till 22 när pappan tog över. Då fick jag 1-2 timmar framför teven ensam, innan jag hämtade bebisen och la mig igen. Fick några sådana kvällar i veckan, det tror jag var guld värt för psyket. Vissa nätter, när klockan var 0230 och man inte fått sova alls, bytte vi, så att man iallafall fick några timmars sömn. Jag använde ofta öronproppar, eftersom mamma-hormonerna gjorde att man vaknade av minsta lilla ljud.
Svar på tråden Vilka tips vill ni ge till nyblivna föräldrar?