Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Jenzia skrev 2020-07-30 17:24:36 följande:

    Bara ut med känslorna! (när du kan) Det är ok att må skit ibland! Jag är så makalöst imponerad av din kraft och utstrålning (märks ditt sätt att skriva), du har så mycket positiv anda! Men även du har rätt att få känna dig besviken och ledsen ibland <3

    Hmm! Intressant! Jag brukar få min mens ffa på natten eller tidig morgon. Det också typ sen kväll/tidig morgon som jag ibland inbillat mig att jag har äl-känning. Trots att jag inte hade någon tanke om ett eventuellt samband med tidpunkten då mensen kommer. Förresten så är det vidrigt att vakna på natten av mensvärk och ibland blod på lakanen, bläää!

    Babyplan är bra! Ska själv köpa fler sådana, om det behövs för en ny cykel.

    Förstår att det är drygt att vänta på temphöjningen! Tyckte själv det, min sniglade sig uppåt 1-2 efter äl. Heller aldrig varit om om att kroppen behövt försöka ägglossa vid flera tillfällen, men jag har heller inte varit medveten om min cykel förrän nu.

    Håller iaf tummarna för att tempen går uppåt imorgon! Stor kram finaste du!


    Tack <3

    Ja,jag vet ju inte om det är så, men har bara för mig att jag läst det men ja:) tröstar mig med spekulationer :p

    Hoppas så på en temphöjning imorgon... Men ja hoppas inte på för mycket..

    Tack igen.. Betyder mycket <3 kram
  • Entusiastisk
    Danni 83 skrev 2020-07-30 19:09:42 följande:

    Hur går det Kinder- har du testat?

    En okunnig fråga men vad betyder CD?

    Jag har haft ont i nedre delen av magen både igår och idag, känner mig svullen och öm. ÄL på g? fast egentligen inte förrän på måndag om appen stämmer. Använder inte äl-test. Inte så mycket flytningar. Fick till mys i tisdags men det känns för tidigt. Nu är mannen sjuk så förhoppningsvis mår han bättre imorgon och vi får vi till det.


    Äh.. Inte lätt med alla förkortningar och termer ju!

    CD betyder cykeldag där första dagen med full mensblödning är cd1 :)

    Låter ju som äl är på g iaf.. Alla har olika mycket fertilt sekret och olika sort :)

    Kan rekommendera att du checkar in vulverinekoos på instagram för bra pinpoints för fertilitetstecken.. Tex fertila sekret då..

    Apparna är ju egentligen bara en standardmall utefter din inställda cykel.. Men ägglossningen behöver inte ske när den säger för det men troligtvis runt den dagen sen lite beroende hur regelbunden mens du har :)

    Det bästa är ju att säkra upp med varannan var tredje dag.. Då har man liksom gjort vad man kan.. Sen om du märker av fertilt sekret och fler älsymptom kan man ju alltid mysa till det ngn extra gång om lusten faller på :)

    Hoppas du blev något klokare:)

    Kram
  • Entusiastisk
    Danni 83 skrev 2020-07-30 20:52:52 följande:

    Jättetack ! Då är jag inne på CD 11 nu, hoppas mannen är frisk imorgon och orkar, då har det gått tre dagar sen senaste myset. Skulle helst velat få till det idag men gick ju inte ... min cykel var som en klocka på 28 dagar men fick tidigt mf i maj och sen dess har den varit väldigt oregelbunden.. växlat mellan 26 -31 dagar. Är lutealfasen alltid samma? Eller varierar den med cykelns längd ?


    Usch, beklagar ditt missfall :(

    I regel är lutealfasen alltid samma, dvs från äl-mens. Så att din cykel varit oregelbunden är då för att äl kommit senare/tidigare av olika omständigheter och då i ditt fall alldeles säkert pga mf och att den försöker hitta tillbaka liksom <3
  • Entusiastisk

    Äntligen gick tempen upp.. Känner mig lite av en dramaqueen för igår..hehe.. Men ja.. Alltid jobbigt när det känns som man har koll på sin kropp, men så spelar den en ett spratt.. Haft så mycket sånt under amningen när kroppen skruvat upp allting men då ibland inte lyckats äl.. Vet man ska ha 3 höga tempningar för att bekräfta men ja, ser detta ändå som en bra bekräftning.. Vad tror ni??

    Ska jag analysera nu i efterhand känns det som att kroppen misslyckades med första äl men att all symptom var väldigt lik förra månaden. Jag kände liksom av äl på ett bra sätt. Tappen, sekret, älsmärta men allting på en bra nivå iaf fysiskt.. Det som var off var mitt humör, fick världens mentala urladdning på kvällen(trötthet eller hormoner!?) Tappen stängde sig iaf därefter och trodde då att äl var förbi..

    Men sen öppnade tappen sig dagen efter igen och kroppen verkade då försöka en gång till... Fick dipp i tempen, mycket ondare i magen, gjorde ont vid sex(men gick att hitta okej positioner) Ömma bröstvårtor, väldigt illamående. Fick stegring på äl stickor med missade peaken och misstänker att det blev en snabb peak följt av en snabb äl(antar att ägget var så pass redo pga första försöket kanske??) eller har jag det så?!(första ggn med ältest)

    Well, tack för att ni finns här inne iaf och tack för att jag fick skriva av mig lite<3

    Bifogar min kurva :)

  • Entusiastisk
    Enlitentrea2020 skrev 2020-07-31 06:03:39 följande:

    Hej på er!

    BIM i morgon och igårkväll hade jag en liten liten brun fläck i trosan. På papperet blev det suuuuuupersvagt rosa men sen inget alls. Jag sa till mannen att mensen är här så det blir nya tag senare i augusti. I morse var det inget alls på papperet så jag gjorde ändå ett test och jag ser ju tydligt två sträck.

    För mig är dock blödning 100% kopplat till missfall. Har varit gravid fyra gången och två har gått bra och två har varit uteblivna missfall. De gånger de gått bra har jag inte blött något alls och första missfallet var en ofostrig graviditet som upptäcktes i vecka 13 av en liten liten blödning och nu senaste missfallet var i maj i vecka 8-9 men fostret hade dött i vecka 7. Då kom dock en större blödning.

    Så antingen är detta ett missfall igen eller så är det kanske en sån där nidblödning eller något men det känns så osannolikt för min del. Ska testa ta ett digitalt och en ny sticka i morgon och se om strecket blir starkare eller om det avtar. Och är det ett missfall borde ju blödningen komma igång mer. Har dock behövt cytotec båda de tidigare missfallen då det inte velat komma ut av sig själv.


    Åh stort GRATTIS!!!! Även om du är orolig! Håller tummarna att denna får stanna och att det bara är en nidblödning! <3
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-31 07:38:56 följande:

    Wow!!! Vilken tempökning!!!! Vad glad jag blir för din skull!! Då kan du börja slappna av lite nu!

    Min temp började istället gå nedåt imorse, men det är ju i din ordning i o m att mensen ska komma på söndag. Så nu antar jag att den kommer som en klocka och så för det bli nya tag för BIM nr 2 i augusti!

    Har missat att svara på flera inlägg, men minns att du frågade varför vi skulle tillbaka på utredning om vi var där år 2017. Vi var med i en studie kring fertilitet för kvinnor mellan 30-35 år, det var på RMC.

    Då fick jag veta min äggreserv och kollat äggstockarna. Maken fick veta hur mycket spermier han hade och hur stor det som var bra/rörliga/icke defekta. Så studien blev en light utredning. Allt såg bra ut! Vi var inte redo att börja försöka då, utan det blev först i januari i år.

    Och eftersom vi båda är gamla så blir det att påbörja en riktig utredning nu i slutet av augusti Hade velat slippa fundera på IVF, men är tacksam för att möjligheten finns!

    Njut ordentligt av din tempökning idag!! Kram!


    Ja, det var väldigt skönt faktiskt.. Igår sent på kvällen hade jag tom lägre än nu på morgonen.. Provade för skojsskull. Vet inte exakt hur temphöjningen funkar än, ska nörda ner mig lite vid tillfälle.. Men om det är när ägget släppt så släppte det ju troligtvis inatt..!? Men som sagt vet inte hur det funkar..

    Okej, vad bra med en lite lightutredning ju!

    Nu vet jag inte alls om det är så men fick lite länkar av en tjej om tempningen för ett tag sen om olika kurvor och tolkningar etc.. Och en sak jag tänkte på när jag såg din kurva var att det ser ut som din temp är lite låg i lutealfasen!? Kanske ser så ut bara när kurvan sträcks ut.. Men om den är lite låg såg jag att det kan bero på någon rubbning med progesteronet!? Är den låg eller det bara såg ut så? :)

    Förstår det med IVF men som sagt det är ju skönt det finns <3 hoppas dock det går nu under andra augusticykeln om det är så att tempen nu vände :( vad tråkigt.. <3

    Stor kram och tack för ditt svar <3
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-31 13:03:37 följande:

    Så idag är du nog på Äl+1? Hur lång lutealfas har du? När blir BIM?

    Hur var din tapp idag? Min var lite mjukare idag också, även om den fortfarande är rätt hög, så antar att den också förbereder sig på att släppa fram mensen :-/

    Jag har också funderat på om jag har progesteronbrist! Tycker också tempen är lite låg i förhållande till före äl. Denna cykel har jag också haft rätt ömma bröst, som också kan vara tecken på progesteronbrist. Plus att jag är ju över 35 år och det verkar vara vanligt att progesteronet minskar där efter. Nu är bara frågan, ska jag ha is i magen och avvakta utredningen som börjar om tre veckor. Eller ska jag testa progesteronkräm? Hmm, några kloka råd?

    Humöret dippar ju lite när tempen dippar, men jag försöker tänka positivt Blir lite som att pussla, försöka hitta de sista bitarna som gör pusslet helt. Och vips så blir jag gravid Ska ändå bli skönt att få gjort en utredning och få veta mer hur sjukvården ser på våra chanser att bli gravida


    Ja men precis med äl+1 måste det ju vara..

    Hade den 11 men tror det typ blir 13-14 nu.. Förra månaden var den 14.. Innan dess var den helt knas.. Så det känns bra att dne äntligen blivit så lång!

    Idag är min hög, börjar hårdna men ändå med en liten glipa.. Men så fick jag fertilt sekret i morse och bara men va!? Men visst är det så att när tempen väl höjts så har väl ägget redan mött sitt öde?

    inför mensen har min öppnat sig runt 2 dagar innan men blivit lägre.. Men alla är ju såklart olika. Hoppas din temp stiger imorgon igen dock, kanske en implantationsdipp?! Kan ju hoppas <3

    Jag tycker det ska bli spännande att pussla ihop med temp och allting denna cykeln har ju verkligen kört allt.. Så snart ska nog jag och kroppen vara bästisar och i synk så vi kan få ett plus.. Kul att få vara i synk med sin kropp någongång i livet liksom:p

    Såg att Amidina svarat om progesteronkräm.. Känns som hon är bättre på att svara om det:)

    Påverkar det utredningen är det kanske dumt.. Om de kommer fram till det också så kan du ju säkert göra det under utredningen istället.. Jag hade definitivt ringt dit på måndag och frågat och berättat din analys. Dom vill ju säkert också att det ska funka för er utan IVF liksom!? Så kanske dom säger att du kan ge det en chans!?

    Vulverinekoos har ju bra webinarium också, kan verkligen tipsa! Min prenumeration gick ut för ett par veckor sen annars hade du gärna fått låna den, Typiskt... Den kostar nu 450kr för en månad och då kan du se alla hon lagt upp nu liksom, sen kan du säga upp det direkt och bara kolla alla denna månaden liksom, så gjorde jag.. Vet hon hade ngt nu om framtida fertilitet, främja ägglossningen sen den om menscykeln tycker jag är fantastisk - så man riktigt fattar vad som händer i kroppen.. Du kan säkert hitta en hel del om att boosta gulkroppen också även på instagram.. Vet ju bla den där Dvitamin boosten(hon tog en dos innan ÄL på typ 50.000ie) plus mg och något annat skulle vara för att stärka gulkroppen. Sen har hon pratat en del om att vi också har lite som männen att vi kan påverka 3 månader framåt men även från första mensdag kan vi sätta standarden/kvaliteten på ägg/gulkropp för den cykeln som jag fattat det.. Så från cd 1 så kan man se till att få det bättre liksom om ngt är off..

    Ja, ovisshet är fasiken påfrestande.. Förstår det ska bli skönt att få pusselbitarna på plats.. Jag blir alltid så orolig liksom och kan bli lite hispig och överanalytisk.. Men när saker väl faller på plats så kan man bli lite mer "aha, okej men då är detta därför och detta kan jag göra för det".. Men när man inte vet någonting så är det svårt att veta vart man ska börja.. Hoppas så på ett plus för dig väldigt snart och förhoppningsvis redan nu eller nästa cykel och om inte så är du iaf snart i mål<3 hoppas med hela mitt väsen för dig<3 <3
  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-07-31 20:24:13 följande:

    Ja, vad jag förstått så kan man chilla med myser efter att tempen stigit Har också fått fertilt sekret ett par dagar efter äl, antar att det är något som bara ska ut innan tappen stränder sig helt

    Rackans mensen har sniglar igång nu på sena eftermiddagen/kvällen. Två dagar för tidigt! :-/ Lite konstigt för det innebär att min lutealfas är 2 dagar kortare än normalt, brukar vara 14 dagar, denna gången bara 12 dagar. Kollade min menskalender, och har endast vid två tillfällen på 8 år haft så kort cykel som denna, 26 dagar. Hmm, vet inte om det är något att analysera, men något knas med lutealfasen känns det som!

    Åhh gynekologen på kliniken vi ska till har semester till v 35, så jag tänker att jag jobbar med naturliga sätt att försöka boozta gulekroppen och progesteronet nu till denna cykeln

    Så CD1 idag, känns lite avigt, var inte beredd på det.

    Ska kolla upp Vulverineskoos Webinarium! Tack för tipset! Känner mig hungrig på att förstå och göra vad jag kan för denna cykeln ska bli så bra som möjligt

    Nu inväntar jag era, mina härliga fertlitetsvänners, BIM och då kommer jag nog ha äl igen Hoppas på massa plus augusti!!!! Ny BIM 28/8!


    Fick dock till en snabbis fallifall i fm eftersom jag hade lhpeaken troligtvis på natten och kanske då äl strax därpå.. Sen låg temp sent på kvällen igår.. Och kl 4 hög så tog det säkra före det osäkra, hehe :p hade så ont igår plus att jag var så deppig så hade känts för "bara för att" och lida sig igenom för att jag hade så ont på tappen.. Dagen innan när vi fick till det gjorde det också ont men hittade en position som gick iaf.. Men störigt när det ska göra ont när man väl har sin äl liksom xD

    Ja, vad konstigt.. Förstår att det kom lite som en chock med mensen redan :( men eftersom det är första ggn du tempar kan du trott att äl varit tidigare de andra cyklerna men det kanske varit som denna? Fattar du hur jag menar? Jag önskar att jag tempat tidigare för att inte behöva vara så ledsen varje månad... men pga sömn"kravet" har jag trott det varit omöjligt för mig. Men denna månaden kände jag att jag inte hade ngt att förlora och tydligen är jag sjukt okänslig med temperaturen och sömnen.. Tur :)

    Förstår, störigt med semestertid:( men men.. Tur det finns mycket att nörda in sig på.. Du har mååånga timmar att se och lyssna på i hennes webinarier iaf.. Tycker hon förklarar allt så bra med bra liknelser! Hoppas du kan snappa upp något bra för dig/er!

    Väntar med spänning på din kommande äl, kurvor och andra symptom! Känns verkligen nära er på något sätt.. Man liksom gläds och blir ledsen med er.. Känns som man har flera äl när man följer er och gör väntan mellan äl och bim lättare att härda ut.. För då kan man alltid hoppa in i någon annans cykel :p

    PS. Min man är sååå lycklig som får börja duscha varmt nu.. Haha! Första han frågade efter temphöjningen "kan jag få duscha varmt nu xD"..

    Well, hoppas du kan ta nya tag, få någon klok input hos Vulverine och se till att få de bästa förutsättningarna för äl och cykel <3 <3

    Stor kram och ha en fin kväll!
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-07-31 12:35:04 följande:

    38 nya inlägg, där får jag för att jag pausade en dag. :P Har läst alla era inlägg och det är så spännande att följa alla nu!

    Entusiastisk, vilken fin tempskiftning du fick, och på tiden! Jag har själv i princip alltid ÄL på kvällen, och numera kommer även mensen igång då, så det ligger nog nåt i det du skrev.

    Maken och jag träffades för 3,5år sen, och idag är det på dagen 3år sen vi förlovade oss, haha!

    Jenzia, neeej vad tråkigt med tempen! :( Hoppas det bara är ett spratt och den sticker upp igen! Men i annat fall så är det ju som du säger, andra chansen i augusti så tummar och tår hållna som vanligt! <3

    Här är det rätt lugnt om än väldigt otåligt. ÄL+5, sovit dåligt de senaste dagarna men det får väl ge sig snart. Ännu en höna har lagt sig på ägg, så om 3 veckor blir det ännu fler bebisar här. Lär nog bli tvungen att sälja av några för så himla mycket plats har vi då inte. :P Men förstår varför de säger att man alltid ska bygga dubbelt så stort hönshus som man tänkt! 

    7 dagar kvar och det vete tusan hur jag ska kunna få den tiden att gå fort! 


    Åh grattis på förlovningsdagen! <3

    Ja, det var skönt att den kom.. Kände direkt att jag och kroppen äntligen fick vara i harmoni för en stund. Tycker det är så jobbigt att tro, gissa och analysera. Gillar fakta och svart på vitt.. (vem gör inte eg, ovisshet är ju rätt påfrestande ibland..). Så Well, ska bli kul att följa resten av kurvan för att få ett hum om hur den kan te sig.. Som jag skrev till Jenzia är det skönt att ha er fertilitetsvänner med olika cykler för att komma på andra tankar när man nu inleder äl+ räkningen och ngr låga dagar med sänkta hormoner och långa dagar mot bim...

    Kram och ha en mysig förlovningskväll<3
Svar på tråden BIM Augusti 2020