Inlägg från: Entusiastisk |Visa alla inlägg
  • Entusiastisk

    BIM Augusti 2020

    Bara för att dubbelkolla.. Det är väl inte lönt att ta ett ältest efter att tempen höjts? Premom rek mig att ta test för att bekräfta att det är negativt..

  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-08-01 08:34:22 följande:

    Nä, tror du kan skippa det

    Lyssnar på podavsnitt med Jennie Koos nu. Pepp på ny cykel! Mår mycket bättre idag än vad jag gjorde dagarna innan mensen denna månad, var nästan depressiv. Och jag som annars nästan alltid är glad! Så nu nördar jag ner mig lite i PMS och hur man får bra hormonbalans


    Då gör jag nog så.. Tempen är lika hög iaadag igen så känns väl lugnt.. Tänkte ta bild på ett gammalt test bara för att tysta premom:p

    Åh, ja men vad bra!!! Usch det låter ju inte alls kul för dig :( men glad att du mår bättre...<3 ja men precis, så jag gjorde.. Jag tyckte det gjorde skillnad för mig i måendet att ha ett sådant sidofokus och det är ju bara potisitvt för målet att sen bli gravid ju <3 hoppas du får bra input fina <3

    Stor kram!
  • Entusiastisk
    ellie86 skrev 2020-08-01 09:30:27 följande:

    Premom verkar tycka att man ska använda vääääldigt många test haha, helst deras egna så ja... NC tycker det räcker att sluta när man fått positivt (och temphöjning) och jag tycker att det känns lite mentalt påfrestande att hålla på att testa för mycket och fortsätta analysera, bättre då att sluta och bara slappna av :)


    Haha okej.. Men dåså! Då får Premom fortsätta tjata :p tar kanske kort på ett gammalt test bara för att få bort notisen :p

    Det jobbigaste med ältesten för mig var att man inte fick dricka så mycket.. Och sen om man fick stegring så ska man inte dricka igen till nästa test osv.. Fick aldrig till någon bra rutin på dom.. Och fast jag testade 2 ggr dagen jag då troligtvis hade peak så missade jag den ändå xD men kan ju varit för att det var andra gången kroppen försökte äl och att det då gick snabbare..!? Nu har jag iaf cb digitala och babyplan till nästa månad(är den pessimistiska typen som redan planerat för nästa cykel, lol xD) istället för gravidkollens som verkar vara lite tvetydiga...

    Tack för din input och svar <3 kram
  • Entusiastisk
    Anonym (Längtarefterbarnnr2) skrev 2020-08-01 15:30:51 följande:

    Tack för ditt svar! Jag höll mig 4h och tog nyss två nya test. Så ingen tvekan nu! Hoppas bara att det lilla pyret håller sig kvar.

    Håller tummarna för er andra!


    Grattis vad underbart <3
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-08-01 17:41:51 följande:

    Tack så mycket, vi firade med att somna tidigt! ;P Kom bara ihåg det för att jag skrivit upp det i kalendern, annars firar vi bara bröllopsdagen som är siste september. :)

    Jag kan tro det, har också känt mig förvirrad och frustrerad för din skull! Men välkommen till andra sidan nu, dags för den tråkiga "kampen" att hitta en massa att sysselsätta sig med så tiden går fortare. Men du har ju iofs redan en liten hjälpreda när det kommer till det. ;)

    Vi var nere och badade med hundarna en sväng idag, första plasket i år! :D Men det märks att det var en kall sommar där folk inte fått åka utomlands för jisses vad packat det var..

    Har ni hunnit bada nåt?


    Jag förstår vad du menar :p men jag har typ lovat mig själv att bli bättre på att fira mer saker detta året. Det är ju faktiskt väldigt mysigt och roligt att fylla året med en massa traditioner och firande :D får se hur det går ^^

    Skönt att inte vara ensam och kan dela med er<3

    Jodå, full rulle för det mesta.. Sen för mig har det hjälpt nu att ha sidoprojekt: optimera min hälsa, lära mig min kropp och cykel.. Läser en del om kroppens olika stadier igenom cykeln och sånt där.. Försöker typ ta bort fokuset med att plussa för jag blir så himla ledsen... Det har varit så många tvära kast mellan hopp och förtvivlan dessa månaderna med en kropp som kört på högsta växel med hormoner, mens som kommit och gått, älsymptom som varit hemska, sen fick jag en mental Urladdning när jag tog ett gravidtest som var positivt men efter 10 minuter av lycka tillsammans med min man såg jag sen att jag tagit fel test(ältest), det var hemskt!... Så nu känner jag liksom bara mig uppgiven på den fronten att nu känner jag bara att sålänge jag får min äl är jag nöjd och kommer fortsätta optimera min cykel och läsa mer och en vacker dag kommer ju pluset och sen är jag klokare till nästa gång.. :) (förlåt för pladder, behövde nog skriva av mig lite)..

    Åh vad mysigt! Ja, asså sommaren har ju inte varit någon höjdare alls... ^^ det var ngn vecka.. Och sen var det väl ett par vårveckor.. Men nja, det har inte varit många dopp i år xD

    Går det bra med valpen? Vad är det för ras?

    Såg att du skrev att det nog snart blir ännu fler kycklingar, asså sååå mysigt med så mycket djur ute i skogen.. Har ni stor trädgård eller så?

    Kram
  • Entusiastisk
    ellie86 skrev 2020-08-01 19:59:18 följande:

    Haha låter som en plan :)

    Jaa jösses, det är inte helt optimalt nu på sommaren direkt! Antingen är man jättetörstig eller så är man superkissnödig för att man tänkt att man skulle hålla sig x antal timmar innan man kissar också. Så slipper man testa under lutealfasen och mensen så man kan vara lite människa är det ju rätt trevligt XD 

    Haha, jag har inte ens hittat ÄL denna cykel och planerar också redan för nästa vad jag kan testa då för att främja ägglossningen från CD1 och så. Pessimist, javisst! <3 Jag kör testlagrets som också är billiga stickor, men de funkade jättebra för två år sen då jag fick en jättetydlig peak. 


    ja men eller hur xD

    Vilken cd är du på nu? Har du mer äl symptom? Hur har det varit dina andra cykler med äl symptom etc? Tror du din kropp försöker äl flera ggr eller tror du den kommer en gång liksom? Tar du test varje dag nu? Jobbigt för dig att du varit så påverkad av stress och sånt så din cykel knasat :/ håller tummarna att du snart äl och får stabiliserat din cykel..

    <3<3<3
  • Entusiastisk
    odlarmamman skrev 2020-08-02 08:43:27 följande:

    Har ett litet dilemma, om det inte tar sig denna månad så vill min man att vi pausar försöken 2-3 månader för att kunna genomföra en resa nästa sommar som vi egentligen skulle gjort i år. Dels så känns det helmärkligt att pausa när vi verkligen vill utöka familjen. Och det kan ta tid att lyckas.

    Sen känns det högst oklart att det ska gå/kännas säkert att resa utomlands nästa sommar? Känns märkligt att pausa för en eventuell resa som jag inte tror kommer bli av. Hur hade ni resonerat? Tror ni att det kommer vara möjligt ens nästa år?

    Hade det bara varit vi så hade vi kunnat skjuta på det så klart. Bestämma att vi gör resan om nåt eller några år. Men nu ska vi resa med svärmor som fyllt jämt och svägerskan med familj ska resa med. Så blir i så fall att vi tackar nej. Men just nu tycker jag det känns helt otroligt att "corona skulle vara över" nästa sommar? Vet att folk rest denna sommar med men med rådande läge och restriktioner är det inget jag skulle göra. Men min man verkar inte ha landat i att det är orimligt att det ska gå nästa sommar. Kanske för att han längtar så efter resan. Tycker det känns jobbigt att ens fundera över detta nu. Vill mest bara fokusera här och nu på familjen och att öka förutsättningarna för att lyckas bli gravid.


    Jag hade nog känt som du dvs hellre ställa in resan än pausa.. Eller att man får ta det som det Kommer helst enkelt.. Det kan ju lika gärna bli att du får en jobbig graviditet, föder för tidigt etc eller att någon blir sjuk -

    alltså vad som helst kan ju hända så långt fram ändå.. Det är ju ingen garanti att det tar sig dessa månaderna hellee

    R? Hm.. svårt såklart för det är ju en resa för din mans mamma som då han ser framemot.. Jag personligen tror att det kommer gå att resa nästa sommar.. Sen beror det ju såklart på vart och hur ni ska resa :)

    Kram
  • Entusiastisk
    odlarmamman skrev 2020-08-02 10:12:35 följande:

    Tack för ditt svar <3

    Skönt att bolla lite. Nej precis som du säger, svårt att veta så långt i förväg hur något kommer att bli. Hade det varit nåt annat med så hade ju jag i så fall kunnat stanna hemma och han åka men dels så tror jag det blir svårt för barnen att åka utan mamma så länge (den stora har autism och svårt för separationer och behöver mycket vuxenstöd). Och sen också stressen i om det skulle starta för tidigt och han är borta. En av våra vänner åkte iväg på jobb en månad innan bf. Sen startade förlossningen och han hann inte komma hem. Det skulle min man inte våga riskera.

    Kanske kommer vi överens om att ta det som det kommer. Typ pausa äl-tester osv men se om det blir nåt ändå. Skulle kännas märkligt att börja skydda oss plötsligt ???? speciellt som det för 10 år sen tog tid att få till första barnet... Känns som att på 10 kan det hända mycket med fertiliteten med. Lite synd att missa eventuella cykler med fina ägg.


    Helt med på sitt spår att plötsligt pausa och skydda sig och ev missa fina ägg.. Men kan köpa att man kanske inte behöver ältesta etc men liksom köra händer det så händer det..
  • Entusiastisk
    Amidina skrev 2020-08-02 13:59:50 följande:
    Det är en väldigt bra inställning, jag hade samma tankar i slutet på förra året men det har ändå inte blivit av här. :P Sen har jag iofs haft en jobbig vår, men tror nog det kan vara en del lathet i det hela med.. ;) 

    Ja, men det är klart! Kunskap är makt, och finns det nåt bättre än att kunna förstå sin egen kropp och funktioner, och jobba med den istället för mot den som är standard i vårt samhälle idag. :) 
    Jisses, vilken smäll det måste varit med fel test där, beklagar verkligen. :( Berg- och dalbanan känner jag ju igen, det har varit några månader där både jag och maken varit sååå säkra på att det äntligen var vår tur, bara för att se världen slås i spillror dagarna efter när mensen envist kommit. Det som gör mig tokig är ju också det här att inte veta varför det inte går, alla undersökningar pekar ju på att det borde gå, så att inte veta var det går fel blir lite mycket ibland. Jag har ju en del kontrollbehov också liksom.. 
    Men tror det är sunt tänk av dig att fokusera på att bara få igenom en bra ägglossning, och leva i en stabil cykel. Nästa bebis kommer komma när hen är redo! <3

    Det går bättre och bättre med henne, hon har börjat (om än subtilt) visa när hon behöver gå ut på dagen, och hon håller sig rätt bra nattetid också. :) Hon är en liten blandras av Jack Russell och Tysk jaktterrier, inte en mix jag hade tänkt vi skulle skaffa meeen det var helt enkelt rätt bara. :P Får bara se till att aktivera och träna henne ordentligt när hon är större så vi håller jaktlusten under kontroll. :) 

    Ja, det ska bli kul att se hur många det blir nästa vända. :) Förra hönan fick 8 ägg under sig, men bara 3 kläcktes så det är ju lite osäkert ibland. Just nu har vi bara 1 tupp på 9 hönor så inte säkert han hinner med att befrukta alla riktigt.
    Vi har 18900 kvm mark ungefär, men största delen är skog. :) Dock rätt rejäl trädgård, men hönsen springer ju lite varstans både hos oss och på grannarna mark.. Tur att vi har snälla grannar som inte har nåt emot det. :P 
    Hur bor ni? :)

    Ja, men man fastnar lätt i vardagen och blir lite bekväm ju :P

    Ja, asså det var verkligen bara så onödigt. Men allting har ju haft sin mening. Tänk så hade jag inte gått igenom dessa månaderna då hade jag ju inte lärt mig allt detta och kanske inte varit lika ödmjuk och tacksam för min kropp, jag hade inte skrivit med er fantastiska kvinnor här. Detta har på sitt sätt varit nyttigt för mig.. Försöker trösta mig med att allting har sin mening och att så det blir är menat på något sätt, ibland är det svårare såklart..
    Usch ja det är jobbigt när man verkligen tror och att det inte blir så.. 
    Men ni har gjort undersökning/utredning eller? Vad visade den om jag får fråga? Har ni något inbokat framöver för typ IVF eller så?

    Vad härligt att det börjat gå åt det hållet! har du börjat få bättre sömn?

    wow, vad stort! Så fräckt att ha sin egen skog ju! så härligt det låter!
    Vi bor just nu i radhus med utsikt mot en bondgård och deras hagar och fält.. Kommer aldrig kunna bo på ett ställe utan någon fri "utsikt". Märkte det när vi bodde på Söderåsen vilken skillnad det gjorde för mitt inre.. Kände mig så ostressad där ute, saknar det ofta.. Men det finns ju fördelar och nackdelar med allt..Har ni långt ifrån stan liksom? Eller civilisation/handlingsmöjligheter och så?

  • Entusiastisk
    Jenzia skrev 2020-08-02 14:39:50 följande:
    Nu har jag nördat ner mig i östrogen, gulkroppshormon, progesteron, sköldkörteln m.m i två dagars tid! Fascineras av allt jag inte visste tidigare! Och tycker ännu mer än tidigare att det är ett mirakel att folk blir med barn utan att ens försöka!

    Oh well! Nu går jag in i fas 2 av min fertilitetsförståelse! Fas 1 var för mig att ta Lh-tester, tempa, kolla sekret och tappen, ta basic tillskott och vitaminer. Ska fortsätta med det, men nu blir fokus på kost och hormonbalans

    Efter lite analyserande tror jag att jag har lite för lågt östrogen före äl, som i sin tur påverkar progesteronet i lutealfasen. Ska boosta östrogenet med kolesterol, d-vitamin, ringblomsté och rosenrot och hoppas att jag får en fin äl om ca 10 dagar

    Är rätt spänd på att se om min lutealfas faktiskt bara är ca 12,5 dag. I sådant fall har min äl ALDRIG (sedan jag börjar ta Lh-tester i november 2019) kommit 1-2 dagar efter att jag fått positivt på Lh-stickan utan först 3-5 dagar efteråt, vilket låter lite otroligt i mina öron, men vem vet! Bara tempningen som kan ge svar på det. Och från och med imorgon kommer jag tempa vaginalt!

    Hur går det för dig?! Äl+4? Hur ser tempen ut?
    Det låter roligt, har ju inte ens tänkt på poddarna! Jag ska definitivt ta och nörda in mig asap på hennes poddar! Va dom bra? Borde ju vara lite som hennes webinarium... 
    Ja, håller med!! Man blir väldigt ödmjuk när man inser hur komplicerat och hur perfekt tajmingen behöver vara.. Det är ju inte konstigt egentligen att det kan tar upp till ett år.. Men visst är det ett mirakel de som inte ens försöker och bara voila..


    Det låter spännande med fas 2. Vad tänker du göra då? Förutom det du nämner.. Såg att du skrev till amidina om lchf? Har också funderat på det.. Jag och maken är sånna som äter mkt lågfettsprodukter ^^ hm.. kanske ska tänka om nästa månad ifall det inte blir något nu(maken kommer dock fortsätta men jag kan ju kanske ta ett par dagar med extra fett om inget annat).. jag har bara en gång i veckan där jag unnar mig smör, gräddost och såntdär..hm.. 

    Ja,det låter ju rimligt.. Ska bli superspännande att se hur det påverkar dig!! Generellt pratar hon om 3 månaders batch. Men samtidigt säger hon också att man kan påverka sin äl från CD1.. Så jag tror säkert du kan påverka en hel del denna cykeln! Med amningen för mig så kom ju min kropp igång direkt när jag drog ner.. Men funderar också på bättre boost inför nästa cykel! Kan iaf tajma dvitamin boosten bättre nästa cykel..
    Men hur var ditt fertila sekret? Vet hon pratar om att om man har mycket äggvita så har man bra med östrogen!?

    hm, ja det låter ju märkligt.. 
    tittade på din kurva, vet inte hur du eller man ska läsa den.. 
    Men det ser ut som att du får din lhpeak den 17/7 sen så 2 dagar efter får du ju en liten dipp, tänker då ägglossningen? och därefter går tempen upp successivt? och då som du säger 12,5 dagar i din lutealfas..
    För visst skrev du någonstans att din mens var lite tidig denna gången enligt dina beräkningar eller? Har du då fått positivt på dina ältest tidigare än denna gången eller varför tänker du att du fått äl 3-5 dagar efter? Förlåt om jag är lite trög nu xD
    Ska bli spännande att se hur din kurva förändras både av dina förändringar och av att tempa vaginalt. Jag fortsätter nog under tungan även om jag märkt när jag testat att mäta flera ggr att det kan skilja sig, men ligger mellan mannen och dottern när jag tempar så det blir lite för meckigt för mig att mäta vaginalt.  

    Äl+3 nu räknar apparna:), det känns faktiskt okej!
    Jag har fått lite bättre rutin på sömn och tempningen. Har haft svårt med sömnen fram till äl denna cykeln(tror att jag spänt mig mycket inför tempningen, rädd att jag inte skulle vakna, missa, glömma eller vad den skulle visa liksom).
    Ställde heller ingen klocka i början eftersom jag vaknade ungefär samma tid varje morgon och tänkte att bara det var inom ett par timmar så räcker kanske det, men sen tänkte jag att det nog blir bättre med ett mindre tidsspann.. Så from typ cd 12 började jag ställa klockan 4.30 för att få noggrannare mätning.. Jobbigast är när jag vaknar för tidigt, men har liksom tempat rätt direkt, försökt fortsätta sova och mätt närmre min vanliga mätningstid och oftast har det inte skiljt jätte mycket så har tagit något medelvärde på någon tempning!? 

    Sen när tempen väl gick upp har jag börjat sova mycket bättre och tom somnat om efter jag tempat! så tror att jag kommer få en bättre kurva nästa månad när jag kommit in i tempningen. Såhär ser min kurva ut nu..:)


    Hur känns det nu? Sluttampen snart på mensen eller?
    sen bara av nyfikenhet. Hur länge har du och din man varit tillsammans? Ni bodde i Malmö va? Är ni båda därifrån? Hur känner din man om era försök mot att bli gravid? vad är hans inställning liksom?
    Kul att veta lite mer om er:)
    Stor kram <3
Svar på tråden BIM Augusti 2020