• CairoCarro

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Hej alla (igen), plussade för nån vecka sedan men fick missfall för nån dag sedan. Var vårt andra försök så blev också mitt första missfall. Fy fabian, det var ingen höjdare. :( Vet inte hur lång tid det tar att få ÄL igen, men hoppas att jag hinner hem tills dess så att vi får till ett försök i augusti.. (är bara i Sverige på besök just nu).. Hoppas det går bättre för alla andra!

  • CairoCarro
    Anonym (Tiima) skrev 2020-07-25 21:36:10 följande:

    Vad tråkigt, jag beklagar. Skickar styrkekramar. Hoppas att du mår bra snart och att ÄL tajmar i augusti!


    Tack :) Ja det är som det är, man får ta nya tag!
  • CairoCarro
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-27 18:38:12 följande:

    Jahapp, är på ägglossning+11 idag och tog ett testa tidigt graviditetstest och ett vanligt Rfsu sticka. Båda negativa. Eftersom den testa tidigt stickan ska känna av låga halter så är det nog ganska kört den här månaden gissar jag..? Den borde väl fånga upp en svag HCG i alla fall. Tror jag ska chilla lite fram till mens nu och inte slösa fler test. Jag tror tyvärr jag känner en aning mensvärk nu, kan vara något annat. Har superont i brösten sen 4 dagar tillbaka.


    Det är som sagt inte säkert, jag fick plus med "testa tidigt" först på BIM+3. Vissa är lite sega i starten helt enkelt. Nu gick det ju inte vägen sen men det hade nog inte att göra med när jag fick ett plus.. Segt om du börjar känna av mens dock :/ Håller tummarna!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-26 08:46:25 följande:

    Åh vad tråkigt att höra Jag var ju så glad för din skull! Önskar verkligen att du skulle ha sluppit att genomgå ett MF Stor kram!

    Men det finns massa empati, förståelse och peppning här! Jag hoppas ju augusti blir månaden då vi ALLA plussar

    Bor du permanent i Kairo? Spännande!


    Ja jag vet :(

    Jag har alltid haft oro för infertilitet, vet inte varför då alla i min familj haft så lätt att bli på smällen (kanske därför?). Nu blev jag överraskad och hann tänka "nej men jag kanske är fertil ändå!".. och sedan landade man i en skräck istället, "tänk om jag kan bli med barn, men aldrig behålla dem?" Ständiga hjärnspöken.

    Haha, nä! Cairo är bara ett smeknamn :D Jag har dock bott i Mellanöstern och jobbat tidigare, men nu bor jag i New York. Vill dock åka hem och föda i Sverige (och sedan flytta hit också). Hur går det för dig, känner du av några tecken på att det lyckats? :)
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-28 10:13:00 följande:

    Jag tycker inte du ska oroa dig, nu vet du att du kan bli gravid! Och tyvärr slutar ju 1 av 4 graviditer i missfall. Om du inte velat bli gravid kanske du aldrig märkt det, bara mensen som var lite sen. Tror det är rätt vanligt vid tidiga missfall. Men fortfarande så tradigt

    Haha! Ahh! Då fattar jag! Vad gör du i New York? Vad jobbar du med för spännande som tar dig runt hela jorden?

    Är på äl+9/10 idag. Inga direkta symptom alls, lite ömma bröst bara, men vissa cykler har jag det mellan äl och mens. Jag tempar också och temperaturen håller sig rätt jämn. Borde kanske ökar mer om jag är gravid, men det kan jag nog analysera mer i slutet av veckan


    Jo, exakt. Man fattar ju det rent logiskt och rationellt men jag har en tendens att snöa in på grejer haha.. gick och köpte alla vitaminer etc som skulle vara bra för fertiliteten dagen efter missfallet och blev irriterad på mig själv för att jag inte följt allt slaviskt redan innan. Men ibland tänker jag att det blir negativ effekt av att analysera varje liten detalj också. Har läst om sådan progesteronkräm, kan det vara värt att testa?

    Nu känner jag att jag vill kolla upp allt vad gäller hormonnivåer och äggreserv, men här Sverige fick jag inte ens komma till gynakuten, suck. Åker hem till NY imorgon (har inte varit kul att vara utan sin partner genom detta), och då ska jag se till att få alla undersökningar illa kvickt. Jag jobbar på FN med utvecklingsfrågor. Mkt fokus på coronapandemin nu så jag börjar bli lite sliten.. Vad gör du för kul? :)

    Ok, men få symtom kan vara ett bra tecken också! :) Väntan efter ÄL är ju den absolut segaste dock.. Har ni försökt många gånger hittills? Tar din partner några tillskott också? Min man vill inte alls kolla upp hur det står till med hälsan..
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-28 15:23:05 följande:

    Ja, jag har läst om progesteronkräm, men inte vågat mig på att testa. Vet ju heller inte om jag har brist på progesteron, finns inga tecken på det, min lutealfas är regelbunden på 14 dagar, vilket är föredömligt vad jag har läst

    Rosenrot ska vara bra för din äl, ffa om den är oregelbunden. Min äl är egentligen också regelbunden, men tänker att rosenrot kanske säkerställer att äl faktiskt sker

    Dricker du mycket kaffe? Om ja, läs här:

    www.vulverine.se/blogg/kaffe/

    Kaffe kan verkligen fucka up våra hormoner :-/ Jag har dragit ned från 5-6 koppar till en halv kopp om dan. Nästa cykel (om det blir en nästa cykel) slutar jag helt.

    Åhh vad spännande OCH tufft det låter! Förstår att det är slitsamt just nu! :-/ Hur är det i USA egentligen? Är samhället öppet igen? Jag har slutat att läsa om Corona. Bor i Skåne och håller mig till restriktioner som man gick ut med i våras. Känner mig hyfsat trygg

    Sjätte försöket, BIM på söndag. Min man äter ungefär samma tillskott som jag + maca (ska vara bra för män fertilitet!). Han får heller inte dricka så mkt kaffe längre (en kopp om dan) och har fått minskat ned på alkohol (det minst populära!). Min man är 47 år, men är i bra form (och snygg som en 35 åring! Hehe).

    Hur var det nu? Ni hade precis börjat försöka?


    Nä, det är ju det.. Jag vet ju inte heller om jag har brist på progesteron och om det skulle ha något att göra med mitt mf.. Så man vill inte fiffla för mycket. Ah ok, jag har också bra och regelbunden lutealfas. Så länge tillskotten inte trasslar till det som faktiskt redan fungerar så är det ju bra! :)

    Jag har druckit en del kaffe innan men ska köpa koffeinfritt nu, haha. Och dra ned, dessutom. Läste att även sojaprotein var knas för hormonerna så det ska jag sluta med också.

    Haha ja jag fattar, man tröttnar ju på att läsa om det tillslut. Corona-läget är bra i New York nu men andra stater har börjat spåra istället, så jag hoppas att det inte kommer tillbaka till New York :/ Våren var ingen höjdare där. Ja, det är nog ingen fara, min känsla efter en månad i Sverige är ganska lugn :)

    Känner igen det där med att det inte är populärt för mannen att dra ner på alkohol, haha. Min man blev så stressad när han såg listan men jag påminde honom snällt om att han iaf bara behöver anstränga sig nu innan, för mig blir det 9 månader och mer därtill sen. Ska kolla upp maca! Låter som att din man har bra gener då iaf :D Men då får ni nog jackpot snart, det brukar ju stå att mer än 80% eller nåt blir gravida inom ett år så statistiskt sett har ni ju tiden på er sida! Man inser verkligen att man måste ha tålamod när det gäller att skaffa barn. Jo, vi försökte väl lite halvt i maj/juni och sedan mer seriöst senast i slutet av juni. Så vi har ju bara börjat och jag borde väl försöka slappna av. Jag är 32 och min man ett år yngre. Men jag blir så otålig när jag bestämmer mig för något. Det känns helt rätt med en vårbebis ju!
  • CairoCarro
    Jenzia skrev 2020-07-29 16:39:39 följande:

    Ja, jag tänker också så för det mesta, att vi statistiskt sätt borde vara gravida senast januari 2021. Sen har jag en sidotanke om att ifall det behövs ivf så borde jag vara gravid till sommaren/hösten 2021. Få någon slags tidsram att förhålla sig till

    Jag är lika otålig som du verkar vara, och har längtat efter barn sedan jag var 29-30 år. Men träffas min man först när jag var 33 år. Sen har vi rest, gift oss och renoverat. Så en bebis hade passat fint typ nu!

    Är din man svensk eller är han amerikan?

    Haha, ser fram emot att inte få äta allt jag vill som gravid! Tror jag hade kunnat göra avkall på mycket om jag faktiskt blev gravid.

    BIM-4 idag. Tuffa dagar nu fram tills söndag. Hur tidigt fick du plus förra månaden?


    Såg ditt svar i inlägget över också. Fy, jag känner med dig. Just ju känns det inte alls kul när folk runtomkring en blir gravida och föder barn på löpande band känns det som.. Samma dag jag fick missfall så skulle några vänner komma över och jag ville inte berätta för alla och inte ställa in heller. Flera kom med sina fina bebisar och det gjorde att allt kändes lite extra jobbigt (samtidigt som jag såklart älskar de små).

    Ja exakt, en tidsram som hjälper en att lyfta blicken lite tror jag hjälper mycket. Jag försöker tänka att ett barn borde komma 2021 åtminstone. Åh ja, då är ni mer än redo nu ju :) Hoppas, hoppas verkligen att det går vägen för dig denna månad! Jag fick plus sent, inte förrän på BIM+3, så använd inte mig som nån referensram haha. Du får försöka hålla dig sysselsatt med nåt i helgen som distraktion :) Har du fått något mer symtom?

    Min man är amerikan, haha. Trodde aldrig att jag skulle gifta mig med en amerikan, men ödet ville tydligen annat. :)
  • CairoCarro
    Blanket skrev 2020-07-30 10:33:45 följande:

    Och där kom mensen..  Samma dag som beräknat, misstänkte det när tempen droppade igår och var lägre imorse med. Nytt BIM 30/8. Känns som en evighet dit!! Men får tänka att nu börjar en ny cykel med en ny chans och detta var ju faktiskt vårt första försök men såklart en hade hoppats på vara en av dom som som det tog sig på första, man är ju mänsklig trots allt . 

    Jaha, dags att klicka hem lite nya ÄL och gravtester och såklart hänga med i tråden och hålla tummarna för alla er som har BIM på ingång under månaden!! 


    Åh vad trist! Men skönt att du kan ta nya tag :)

    Jag väntar fortfarande på att få utslag på ÄL-testet efter mf.. Min blödning gick iaf över väldigt snabbt så jag hoppas att nya cykeln kommer igång snabbt också.

    SMEP alltså. Jag tänkte på den taktiken igår (utan att känna till namnet haha), och jag funderar hur det ska funka utan rätt "miljö"? För mig blir flytningarna som äggvita i typ max en dag så känns som att spermierna dör av nästan direkt dagarna innan ÄL :/
  • CairoCarro
    Blanket skrev 2020-07-30 12:57:52 följande:

    Javisst, så fort mensdippen lägger sig så blir jag nog pepp och glad igen 

    Läste i något annat inlägg om ditt mf, beklagar något otroligt. Fint att ni är redo ändå att fortsätta försöka. Väldigt seg väntan kan jag tänka mig att inte veta hur kroppen reagerat och när det kan tänkas komma igång och vara redo igen.

    Instämmer, krävs ju rätt förutsättningar på flera plan. Tänkte på det med häromdagen. Såg något "fertilitetsglidmedel" som skulle hjälpa spermierna att överleva längre eller främja för överlevnad iaf men vet inte om det är mest lura människor på pengar eller om det finns en poäng... Annars verkar det främst vara kost och andra vanor som kan bidra till bättre livmoderhalssekret som sedan gynnar vid ägglossningen. 


    Det är rätta takter! :D Tack, det känns bättre nu, men som sagt segt att vänta. Man vill bara börja om direkt, så att man vet att det finns en chans för att lyckas. Om nya cykeln satte igång direkt efter blödningen så borde det bli ÄL om typ 4 dagar för mig, men vem vet!

    Ja exakt, jag skrev om det också i en tidigare tråd haha. Vi testade faktiskt sådant glidmedel, som ska skapa rätt ph-balans och ge spermierna extra magnesium osv. Jag visste inte om jag trodde på det alls men en kompis sa att de blivit gravida direkt först när de börjat använda glidmedlet. Nu gick det ju för oss direkt med, men det kunde det ju lika gärna ha gjort ändå, svårt att veta. Ska kolla upp detta med kost och dylikt :)

    Nämnde just detta för min man som sa att han pratat med en förlossningsläkare (som han jobbar med här) som sa att man skulle ha sex två dagar innan, på förväntad ÄL-dag och två dagar efter.. hmm.
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020