• Blanket

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Heej, vad roligt! jag hakar gärna på här. Jag och sambon beslutade nu i Juli att påbörja bebisfabriken Skrattande Slutade med p-piller sista juni så ingen grepp riktigt på min cykel, håller på lär känna min kropp. Har till hjälp natural cycles och basaltermometer som egentligen skulle använts till undvika graviditet som blev till att planera sådan Skrattande.

    Fick positivt på ÄL sticka i torsdags iaf men sedan dess spöksträck eller ogiltiga resultat, (förutom imorse då det var ett streck igen, dock inte lika starkt som i torsdags). Vi sexade på iaf tors,fre och förhoppningsvis lite i helgen. Vågar inte hoppas på för mycket första gången, p-piller stopp och struliga ÄL test. Lite hopp i smyg såklart men siktar in på ett "seriöst" försök i aug. 

    Ålder 34
    BIM 30/7...ja eller i slutet på aug då Cool 

  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-19 17:45:10 följande:

    Hur gör ni med alkohol och så efter ägglossningen? Man vet ju inte än om man blir gravid förrän BIM , men påverkar alkohol foster så tidigt?


    Har tampats med denna fråga själv nu under semestertiderna.. Blir mycket fler middagar och andra vintillfällen som är superhärliga och så himla gott med ett glas rött. Meen...googlat som en tok och tycker det är delade uppfattningar beroende på vart i den ev graviditeten man befinner sig och mängden alkohol som konsumeras, men att det snarare påverkar fertiliteten än fostret så pass tidigt in. Allt från påverkar inte alls, till kanske men ovanligt, till att det visst kan påverka...delade forskningsresultat helt klart, så svårt att säga .

    Jag har valt denna månad att "leva på som vanligt". Men blir troligen en åtstramning om mensen kommer nästa vecka då jag märker hur det börjar påverka mig med tankar som "sumpar jag allt nu", tänk om? osv..
  • Blanket
    Jenzia skrev 2020-07-22 14:32:34 följande:
    Ja, jag lever också som vanligt, men jag dricker sällan mer än ett glas vin per vecka, så inget stort bekymmer

    Kaffet däremot är det svårare för mig att hålla mig borta från Dragit ned från 4-5 koppar om dan till 1, hoppas det räcker. Ja och helt slutar med cola/pepsi. Hur mycket jag än vill maximera mina chanser så kan jag ändå inte avstå min kopp kaffe på morgonen....
    Ja, man är ju mänsklig också. Försökt dra ner på koffeinet en del jag med men som du säger svårt att hålla sig borta Obestämd En kopp kaffe om dagen tror inte jag är någon som helst fara Skrattande
  • Blanket

    Åhh vad frustrerad jag blir på mig själv. Hur blir man av med hjärnspöken?
    Är som sagt första försöket här och slutade med p-piller i juni. Prickade in ÄL i juli och trots att jag VET att det kan ta tid, att jag även precis slutat med preventivmedel, att jag precis börjat med tillskott, dra ner på alkohol, kaffe m.m så blir jag sjukt besviken att det på BIM -3 är ett negativt grav test imorse.

    Nu har jag liksom bestämt att det blev inget denna månad... haft molvärk varje kväll i över en vecka och aldrig haft det, så fick upp hopp att det är ett tidigt grav symptom. När de likväl kan vara slump, hormoner av p-piller stopp eller kanske bieffekter på tillskott av multivitamin och folsyra!? Vill bara att mensen kommer nu så en ny cykelomgång kan börja och ett nytt försök. 

    Läser runt här och blir så imponerad av alla som har en mer realistiskt syn på det hela. Hur hanterar ni allt detta, hur arbetar ni med eventuella hjärnspöken? Har ni upplevt biverkningar av de olika kosttillskotten ni lagt till eller p-piller stopp?

    Kanske kommer det med tiden, kanske en bra realitycheck och att jag blir mer ödmjuk inför detta. Just nu mest bara rädd att vara 34 år med en bakgrund av mer ohälsosamt leverne satt sina spår och orosmoln med en besvikelse på sig själv att man levt som man levt ungefär. Behöver skaka loss känslan och acceptera nuet på något sätt.  

  • Blanket
    Anonym (Tiima) skrev 2020-07-27 10:56:34 följande:
    Jag har också haft en annorlunda syn på att bli gravid. Man har oskyddat sex sen är det klart typ. Men jag har dom senaste åren varit omringad av vänner som kämpat länge och insett att det inte alltid är så enkelt. Ibland går det fort och ibland tar det tid. Jag är bara inne på försök nr 2, men är som inställd att det kommer behövas fler försök. Jag brukar försöka tänka så här; det är ödet. Super klyschigt jag vet. Men att ödet vill det ska bli försök nr 14 som blir lyckas. För just Det är vårt barn. Och när vi väl fått vårat barn, kommer det ju vara precis just hen vi väntat på. Vet inte om det kan hjälpa dig, men det lugnar mig lite att veta det kommer bli rätt tillslut.
    hjälpa dig, men det lugnar mig lite att veta det kommer bli rätt tillslut.
    Tack för ditt svar! Känns bara lättare att få skriva av sig lite och känna att man inte är helt dum i huvudet av alla spöken som kommer och går :) Himla bra och fin tanke att gå in i tanken att det som sker är meningen, för så är det ju. Inget man kan kontrollera heller, kan bara se till att ha dom bästa förutsättningarna för att det ska ske och sedan får meningen styra hur det slutar trots allt.  Det hjälper faktiskt att läsa det, så tack igen {#emotions_dlg.flower}
  • Blanket

    Hjälp denna nybörjare att förstå Cool 

    Min BIM enligt NaturalCycles säger 30/7 men gravtest rekommenderar den att jag tar 3/8 alltså BIm +3!? Hmm så tänker jag men vadå, ett gravtest kan man ju göra innan BIM med vissa test och på BIM dagen då.. så jag googlar när man kan ta gravtest egentligen och får fram kalkylatorer från bland annat ClearBlue och får där helt olika datum när jag kan testa beroende på om jag väljer att lägga till när mitt ägglossningstest visade positivt (skiljer sig nästan en hel vecka). Lägger jag till ÄL då kan jag tidigast testa idag vilket är Bim-1? Men ändå står det 6 dagar innan BIM med deras test dom gör reklam för.

    Nu är jag helt förvirrad, varför skiljer det sig när jag "kan" testa? BIM dagen är ju BIM dagen, oavsett när jag hade ÄL, eller, vad är det jag inte begriper haha? 

    Och NC appen säger då alltså att testa BIM +3? *förvirrad hjärna* 

    Säkert superluddigt inlägg men om någon förstår varför det blir på detta viset så hojta gärna till Tungan ute

  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-28 12:11:40 följande:
    Nä precis, helt säkert är det ju inte, kan hända att jag inte har tillräckligt med hormon än bara :) . Har inte fått mensen än, och inga bruna flytningar eller sånt heller *pepp* Solig
    Håller tummarna! Håll dig borta mensen {#emotions_dlg.flower}
  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-29 11:48:51 följande:
    Tack så mycket. Fortfarande ingen mens och ingen mens känning! Min lutealfas brukar vara 11-12 dagar... Om mensen inte kommer nu är den uppe i 14 dagar. Hoppas det betyder att jag kan vara gravid, för den död väl vara lika lång varje cykel?
    Jaa, det bådar ju gott helt klart!! Det kan ju diffa på nån dag som sagt men har man en regelbunden cykel så är det ju inte vanligt att gå över sådär pass många dagar som det verkar bli för dig nu. Tycker det låter jättepositivt, hoppas hoppas Skrattande
  • Blanket

    Och där kom mensen.. Rynkar på näsan Samma dag som beräknat, misstänkte det när tempen droppade igår och var lägre imorse med. Nytt BIM 30/8. Känns som en evighet dit!! Men får tänka att nu börjar en ny cykel med en ny chans och detta var ju faktiskt vårt första försök men såklart en hade hoppats på vara en av dom som som det tog sig på första, man är ju mänsklig trots allt . 

    Jaha, dags att klicka hem lite nya ÄL och gravtester och såklart hänga med i tråden och hålla tummarna för alla er som har BIM på ingång under månaden!! Skrattande

  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-30 10:40:10 följande:
    Åh vad synd blanket! Men som du säger, vi är på första försöket man får andas ut och ta nya tag. Kram!
    Ja men precis, augusti blir det att ge SMEP metoden en chans Flört Tack! Snart får du veta, spännande!!! Kram till dig med
  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-30 11:02:50 följande:
    Ursäkta men smep? Okunnig här Haha!

    Ingen mens än för mig. Ägglossning +14 Idag. Kommer nog testa senare idag, sparade morgon urinen i alla fall.
    (Sperm Meets Egg Plan), alltså en plan för att maximera chansen till graviditet. Är en populär metod i USA som går ut på att vid Dag 8 (om dag 1 är din första mensdag) börja ha sex och ha sen sex varannan dag (dvs dag 10, 12, 14 etc) fram tills du får ett positivt ägglossningstest. Från och med den dag du får ett positivt ägglossningstest ha sex tre dagar i rad, ta en dags paus, och sen ha sex en gång till. 

    Såg en tråd på FL så googlade runt och läste på. Många verkar lyckats plussa med den så verkar helt klart värt en chans tänkte jag  Skrattande

     
    https://www.familjeliv.se/forum/thread/69052671-en-superbra-metod-jag-last-omvilka-vill-hanga-med-nasta-manad

    Å
    hh så pirrigt!! Blir första testet nu innan BIM? 
  • Blanket
    CairoCarro skrev 2020-07-30 11:56:14 följande:
    Åh vad trist! Men skönt att du kan ta nya tag :)

    Jag väntar fortfarande på att få utslag på ÄL-testet efter mf.. Min blödning gick iaf över väldigt snabbt så jag hoppas att nya cykeln kommer igång snabbt också.

    SMEP alltså. Jag tänkte på den taktiken igår (utan att känna till namnet haha), och jag funderar hur det ska funka utan rätt "miljö"? För mig blir flytningarna som äggvita i typ max en dag så känns som att spermierna dör av nästan direkt dagarna innan ÄL :/
    Javisst, så fort mensdippen lägger sig så blir jag nog pepp och glad igen Skrattande

    Läste i något annat inlägg om ditt mf, beklagar något otroligt. Fint att ni är redo ändå att fortsätta försöka. Väldigt seg väntan kan jag tänka mig att inte veta hur kroppen reagerat och när det kan tänkas komma igång och vara redo igen.

    Instämmer, krävs ju rätt förutsättningar på flera plan. Tänkte på det med häromdagen. Såg något "fertilitetsglidmedel" som skulle hjälpa spermierna att överleva längre eller främja för överlevnad iaf men vet inte om det är mest lura människor på pengar eller om det finns en poäng... Annars verkar det främst vara kost och andra vanor som kan bidra till bättre livmoderhalssekret som sedan gynnar vid ägglossningen. 
  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-30 12:04:14 följande:
    Det där lät skumt... man är ju bara fertil ett dygn efter ägglossning, så varför 3 dygn? Och sen en gång till? Men man kan ju testa !

    Tog ett på dag ägglossning+11 som var negativt.. Men det är ju så tidigt. Så det blir andra nu då.
    Ja, handlar nog mycket om att det kan vara svårt att pricka in ÄL dagarna för många så man säkrar upp. Men tänker om man har stenkoll på sin ÄL på andra sätt så torde inte metoden egentligen ge så mycket. 

    Just ja! Ja, sååå spännande tester blir det närmsta dagarna. Håller alla tummar, hoppas vi får höra mer här i tråden hur det gått sen Skrattande
  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-30 14:42:31 följande:
    Så himla spännande! Nu får vi folk hem på middag om någon timme så jag tror jag skippar testning idag för jag vill inte få ett sånt besked precis innan dom kommer. Haha.. ingen mens än eller känning.
    Haha ja det kan förstå! Yaaay! Varje timme utan mens eller känningar är en timme ytterliga positivt besked Cool
  • Blanket
    CairoCarro skrev 2020-07-30 16:29:23 följande:
    Det är rätta takter! :D Tack, det känns bättre nu, men som sagt segt att vänta. Man vill bara börja om direkt, så att man vet att det finns en chans för att lyckas. Om nya cykeln satte igång direkt efter blödningen så borde det bli ÄL om typ 4 dagar för mig, men vem vet!

    Ja exakt, jag skrev om det också i en tidigare tråd haha. Vi testade faktiskt sådant glidmedel, som ska skapa rätt ph-balans och ge spermierna extra magnesium osv. Jag visste inte om jag trodde på det alls men en kompis sa att de blivit gravida direkt först när de börjat använda glidmedlet. Nu gick det ju för oss direkt med, men det kunde det ju lika gärna ha gjort ändå, svårt att veta. Ska kolla upp detta med kost och dylikt :)

    Nämnde just detta för min man som sa att han pratat med en förlossningsläkare (som han jobbar med här) som sa att man skulle ha sex två dagar innan, på förväntad ÄL-dag och två dagar efter.. hmm.
    Redan idag känns det bättre och börjar peppa för ny omgång. Letade upp podcasts om fertilitet och börjat lyssna, tycker det känns lugnande på något sätt att ha mycket information och läsa på, så mycket att lära :) 

    Jasså, kul att höra då jag läste på lite mer om glidmedlet igår och efter varit källkritisk några timmar så kan dessa glidmedel ändå ha en bra effekt om sekretet inte riktigt vill. Särskilt om man kanske som jag har bra fertilt sekret 2 dagar medan en del har upp emot 4-5 dagar, så kan man skjussa på de andra dagarna lite. Blir till att klicka hem det och testa! Cool 

    Hmm, det där blir man ju inte klok på vad som är "bästa teknik" och inte. Det din man fick höra låter så mycket mer rimligt i mina öron och när man googlar lite så står en del fast vid att kvalitén på spermierna är mycket bättre med någon typ av varannan dag tanke men vid ÄL så rekommenderar alla vad jag vet att sexa på varje dag. 
  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-31 10:27:58 följande:

    Mensen har smygstartat nu :/ . Tråkigt men väntat. Förstår inte det där med lutealfasen. Min är 11-12 dagar. Men nu plötsligt 14?! , måste vara nått fel? Försökt googla...Men får bara fram att den ska vara samma varje månad.


    Åhhhh såååå tråkigt!!! Kanske bara kroppen spelade spratt denna månad. Så himla typiskt isåfall, om det är nångång man inte vill att den inte ska hitta på hyss så är det ju när man försöker bli gravid. Såg i annat inlägg att du skrev augusti is tha month och det är det! Hejja hejja! Solig
  • Blanket
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-31 15:09:13 följande:
    Åh poddar, har du nå tips på någon du hittat?
    Precis börjat lyssna lite men hittade;

    Practically Fertile  - lyssnat några avsnitt nu och tummen upp!
    Food freedom and fertility podcast - tummen upp!

    Fertility friday - finns på topplistorna men inte lyssnat ännu
    The fertility warriors - samma här 
    Mastering your fertility - samma

    Flera intressanta avsnitt när man bläddrar genom dom. Är fullproppad i huvudet bara efter en dag med massa nyttigt och intressant haha!  Skrattande
  • Blanket
    CairoCarro skrev 2020-07-31 16:17:58 följande:
    Härligt att det känns bättre redan! :) Kul med inspiration också. Som Kinder skrev, har du några tips på bra podcasts?

    Ja men exakt, det var så vi tänkte med! Ska bli kul att höra om din erfarenhet av det sedan. Vi kör på med det denna månad också (har också bara ett par dagar med fertilt sekret), börjar nog med det redan idag då det förmodligen är typ 3-4 dagar kvar till ÄL. Hur många dagar har du kvar till nästa ÄL nu?

    Haha ja precis.. man blir inte klok. Min man tyckte vi skulle köra varannan dag, men jag sa att dagarna precis runt ÄL så pallar jag inte det haha. Fatta att veta att "nu i just denna sekund kan ägget möjligen lossna", och så ska man vänta en dag till.. nej då blir jag för nojig! ????
    Svarade Kinder precis med ett gäng, spana in dom! Helt slut och inspirerad samtidigt efter bara börjat lyssna på ett gäng avsnitt ;)

    Härligt att du är så nära ÄL och helt rätt att använda upp glidmedlet ;) Jag har evigheter kvar, ca 15 Foten i munnen Men ska iväg på lite semester och tänka på lite annat.  

    Håller med, skulle nog inte klara av tanken att hoppa en dag och tänka tänk om tankar Drömmer
  • Blanket

    Hej igen allesammans, liten update härifrån då jag behöver nog skriva av mig lite!

    Varit borta från tråden efter ett par veckors semester. Håller på läser igen allt en missat Tungan ute  En hel del nya i tråden också, vad roligt! Tråkigt såklart också att läsa att ett par fått sin icke önskade mens, känner med er ladies och skickar styrkekramar inför en ny cykel. 

    Här har hjärnspöken tagit över med tankar om jag har PCOS.  Förra månaden med ÄL tester visade stegring på stickor så jag litade blint på dessa och tyckte det stämde ganska bra med tempmätningen men det blev inget, första försöket bara så var snabb på få ny energi till ny cykel Skrattande. Är sedan på semester och tror stenhårt att jag ska ÄL ungefär samma som sist men kom hem på en måndag och tog ett digitalt bara för att påbörja ÄL trackingen MEN då visade det en fast smiley redan! Shit tänkte jag och att tur att vi sexade på söndagen och körde på mån och tis. Därefter kom tempökningen, borde ha ägglossat tänker jag?

    Inget fertilt sekret denna gång, där började nojandet varför blev det så. Igår tar jag ett LH test (ÄL+ 7).. varför är oklart..men starkt streck på sticka men inget på digitalt. Googlar som en tok att ökad LH på icke fertila dagar kaaan ha att göra med PCOS. Till det acnebekymmer, tunt hår, kanske 8-10kg övervikt och ÄL diffen förra jämfört med denna månad gör att jag plötsligt bestämt mig att jag kommer ha svårt att bli gravid. 

    BIM på måndag 24/8 men känner så starkt att det inte blev något denna månad heller då jag slarvat med kost och alkohol under semestern. Så har mentalt redan gått in i en ny cykel med mer fokus på kunskapssökande, kosttillskott, restriktioner och på det hela inte stressa upp mig över PCOS utan försöka hitta ett lugn istället. Har utvecklat en tanke om att "allt" behöver vara i perfektion för att bli gravid, men så är det ju inte och värst av allt så är det troligen stressen över att bli stressad som kommer ställa till problem snarare än om jag får i mig tillräckligt med magnesium exempelvis, haha. Jisses, meditationen here i come! 

    Kram på er {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020