• CairoCarro

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-09 12:32:43 följande:

    CD 10 idag bara men har mkt flytningar hm... rätt vattnig dock, men hade en konstig värk i ena sidan som kändes lite som ägglossning? Men det kan väl inte stämma redan. Tar nog ett test ikväll om jag lyckats hålla urinen några timmar.


    Jag brukar känna av på vilken sida ägget släpper, och som du säger så börjar känningarna redan innan ÄL-dagen för mig. 2-3 dagar innan kan jag känna lite hugg, sedan ett till hugg när ägget verkligen släpper. :)
  • CairoCarro
    Link92 skrev 2020-08-09 13:46:16 följande:

    Är också på CD10 idag och temperaturen har dykt.. alldeles för tidigt egentligen för att det ska vara mens på gång (har BIM om 4-5 dagar) men känns bara som att det är helt kört. Det enda annorlunda mot annars är att mina bröstvårtor varit sjukt ömma sedan ÄL+3 och det är de fortfarande.

    Är det inte bättre att testa direkt på morgonen om det är innan BIM? Eller funkar det på kvällen också?


    Jo, innan BIM är det bättre med morgonurin. Hoppas du får ett plus! :)
  • CairoCarro
    Baconpie skrev 2020-08-10 07:58:11 följande:

    Jösses, i morse hade min temp stigit 0,3 grader. Får mig att tänka att det möjligen är ?triphasic? tempkurva som man kan få när man blivit gravid. Hoppas!


    Oh, vad spännande! Ska du försöka dig på ett tidigt gravtest snart? :)
  • CairoCarro
    Baconpie skrev 2020-08-10 15:30:21 följande:

    Jag är onekligen sugen, men det känns så deppigt när det blir minus. Nästan roligare att leva på hoppet i några dagar till. Vi får se om jag ångrar mig. Är bara på ÄL+9, beräknad BIM på fredag. Kanske vågar mig på ett prova på onsdag.


    Jag förstår verkligen vad du menar. Minus är verkligen inte kul även om man vet att det kan vara för tidigt för ett plus.. Förra månaden testade jag inte förrän BIM+1 eller nåt sånt.. denna månad känner jag för att testa mer och tidigare dock, haha. Kommer väl ångra mig när jag får ett första minus.

    Låt oss veta när det är dags att testa! :) Håller tummarna.
  • CairoCarro
    Link92 skrev 2020-08-11 12:43:20 följande:

    Tack! Vad gullig du är. Efter 14 månader av försök känns det bara så hopplöst ibland, som att alla blir gravida med en gång utom vi.. min svåger och hans fru berättade att de skulle ha barn precis när jag tagit ut min spiral så då tänkte jag att de skulle kunna bli födda samma år. Kul med en jämnårig kusin! Idag är det barnet sju månader och det känns som att de kommer hinna få en till innan vi blir gravida..

    Jag har bestämt mig för att testa nu på torsdag (då vi har bröllopsdag) och blir det inget då så hör jag av mig till barnlöshetskliniken i vår region som öppnar igen på måndag. Är det något galet vill man ju få veta det nu.

    Förlåt för deppig ton, men ibland måste man bara få det ur sig.


    Alltså, all cred till er. Efter 14 månader hade jag haft en galet deppig ton, tycker det är väldigt starkt av dig/er att ni kämpar på, så be inte om ursäkt för att det låter deppigt! Man vet ju egentligen att det kan ta runt ett år, men samtidigt har man nån annan inställning att det borde gå fort. Håller alla tummar och tår att det går denna gång och om inte så hoppas jag att ni kan få bra svar hos kliniken!
  • CairoCarro
    Myran1234 skrev 2020-08-11 16:18:12 följande:

    Vad är det för ÄL-test du har som visar en blinkande smiley? Jag har kört med CD digital och där får jag antingen en rund tom ring (negativt) eller en glad gubbe (positivt)... men jag har aldrig sett den blinka. Blir orolig nu att jag totalt missuppfattat tester och kanske inte prickat in ÄL som jag tidigare trott....


    Det är CB advanced digital (antar jag, jag har den), den mäter både östrogen och LH och kan därför även visa blinkande smiley när LH-peak (pga ökat östrogen) är i antågande. När LH-peaken kommer blir det glad gubbe :)
  • CairoCarro
    Link92 skrev 2020-08-11 14:57:37 följande:

    Tack för pepp!

    Ja vi har varit hyfsat duktiga på att fokusera på annat under tiden och jag har inte riktigt hängt med på att det gått såhär lång tid sedan vi började. Innan har man ju en bild av att man blir gravid så fort man inte skyddar sig och här på FL dyker det alltid upp tjejer som blir gravida på första försöket. Såklart roligt med all glädje som det innebär men det blir påfrestande för en själv till slut. Tar pauser härifrån med jämna mellanrum när det känns destruktivt.

    Ja jag hoppas de agerar snabbt! Om inte är vi beredda att göra en utredning privat och betala för det :)


    Fattar det, verkligen. Såklart man önskar alla väl men det blir tungt efter ett tag. Vad bra att ni har möjlighet att vända er till privat klinik om ni inte får adekvat hjälp av landstinget. Många gånger behöver man ju bara lite hjälp på traven för att det ska lossna, det behöver ju inte vara något jätteallvarligt som inte funkar. Det kommer bli er tur också. Kram!
  • CairoCarro
    Steeph skrev 2020-08-12 09:47:50 följande:

    Här verkar ÄL bli sen trots rosenrot fortfarande blinkande gubbe och är på cd 15. Ingen ökning alls på ÄL test. Tror jag har fått mer oregelbunden cykel sedan ma vilket egentligen inte är konstigt men ack så frustrerande. Får hålla tummarna att jag får ÄL om ett par dagar. Hur går det för er andra??


    Hur många dagar har du haft blinkande? Jag har haft det i fyra dagar som mest innan jag fått peak :/ Senast så gjorde jag dock testet på morgonen och det var blinkande och jag tänkte vafan.. men på lunchen samma dag fick jag känning och då var det redan peak! Så för mig slår det ofta till mitt på dagen har jag märkt. Hur brukar du testa?

    Fy så segt att cykeln har ändrat sig och att den inte återgår till hur det var innan. :( Tar du något mer än rosenrot för att boosta ÄL? Det kommer snart!
  • CairoCarro
    Link92 skrev 2020-08-12 11:18:29 följande:

    Ja, vi har inte överflöd med pengar men sparar till hus så tänker att vi kan ta därifrån. Fördelen är att privata kliniken ligger i vår stad medan regionens klinik ligger flera mil bort. Men vi ska såklart testa den skattefinansierade vården först :)

    Hur går det för dig denna månad?


    Åh, ja, tufft.. en dag (inte allt för långt bort) kommer ni ha både hus och bebis! Jag hoppas landstinget hjälper er, det förtjänar ni! Har du själv några tankar kring om det är något specifikt som inte klickat för er än?

    Jag var hos gyn igår, när jag fick mf förra månaden så fick jag inte komma till gyn i Sverige, de sa typ "ta alvedon och drick vatten och kom tillbaka om du klättrar på väggarna", så jag bokade in det här. Har varit så rädd att jag har dålig äggreserv och att allt bara är skit där inne, men de kollade verkligen allt, sonogram, ultraljud, vanlig undersökning, cellprov, test av alla hormoner osv osv. Nu vet vi ju inte resultaten från testen än men läkaren sa att det inte borde vara några problem alls för mig att bli gravid, och hon bekräftade även att jag känt rätt när jag känt av när och på vilken sida jag har ÄL, så det var kul! Kände mig så positiv igår, men nu börjar det väl falna haha.. har BIM den 18:e.. Räknar med att det inte blivit något.. kände av att det drog en massa på vänster sida i förrgår och tänkte väl att kaaanske är det implantationen, men senast tror jag att jag kände av den typ tre dagar senare än så, så det känns inte rimligt.
  • CairoCarro
    Baconpie skrev 2020-08-12 12:48:03 följande:

    Två dagar kvar till BIM, har spottings och PMS-feeling idag. Känner mig rätt säker på att det inte gick denna månad heller. Suck! Tack och lov så är sambon positiv och peppar mig att vi snart får prova igen. Men besviken är jag ändå. Hur känns det för er andra som närmar er BIM?


    Jag förstår att du är besviken, vad tråkigt! :( Det positiva är ju att den roliga fasen av att försöka är ganska nära i tid när det händer. Kram!
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020