• Brumma

    Ute/innekläder? Tvätt efter hanterat telefon?

    Anonym (?) skrev 2020-07-13 21:50:58 följande:

    1. Byter ni kläder efter ni åkt tex buss/tunnelbana när ni kommer hem? (Inspiration från den andra tråden, nyfiken på hur vanligt/inte det är) tycker ni det är äckligt att folk som åkt tunnelbana sätter sig med dessa byxor i er soffa/säng?

    2. Tvättar ni händerna efter ni tagit i er telefon om ni är hemma? Eller innan ni äter med samma hand?

    Mitt svar är ja på båda men nyfiken på hur ni andra resonerar!


    1. Nej, men jag byter ibland om när jag kommer hem till andra kläder som är skönare. Tex nu på sommaren har vi det väldigt kallt på kontoret, så det är "höstkläder" som gäller. Då byter jag till ngt svalare när jag kommer hem.

    Och nej, jag har inga problem med att folk reser kollektivt, eller på ngt annat sätt suttit på en pkats där andra människor ofta sitter, och sedan sitter i vår soffa.

    2. Nej.. jag spritar av telefonen när den behöver rengöras, då ofta när jag även tar min skärm och tangentbord på arbetet. Jag tvättar inte händerna för att jag tagit i mobilen.
  • Brumma
    Anonym (Soap) skrev 2020-07-13 22:09:46 följande:

    Se svar i rutan. Men undrar varför alla i andra tråden tjatar om tåg bara? Det är ju lika äckligt att ha suttit på restaurang, flyg, jobbet, bilen, cafét eller var som helst som många människor sitter och är.


    Förmodligen för att man rest kollektivt det sista man gjort innan man kommer hem. Och just nu håller sig många ifrån restauranger, flyg, cafeer osv. I bilen är det oftast enbart de egna "bacillerna" tänker jag.

    Ps. Jag tycker alltså inte att ngt av det är äckligt..
  • Brumma
    Anonym (U) skrev 2020-07-14 17:42:32 följande:

    Ja jag byter om

    förstår inte fascinationen. Tar 4 sekunder så länge man är över 7 år gammal. 


    Det är väl inte riktigt ATT man byter om som är fascinerande - vi är många som tex byter om för att ta på bekvämare kläder - utan ANLEDNINGEN till att man gör det.

    Att man byter om för att kläderna är obekväma, fulla med grus eller liknande kan nog de flesta förstå eller relatera till. Men att känna sig tvungen att byta för att man suttit på en buss eller liknande, att göra det av TVÅNG - inte för bekvämlighet eller nytta..

    Det är det som, för väldigt många, troligen flertalet, inte riktigt känns "normalt" och därav fascinerar.
  • Brumma
    Anonym (U) skrev 2020-07-14 19:32:25 följande:

    Man har inne skor och Ute skor. Varför skulle man inte kunna ha inne byxor och utebyxor, varför är det konstig.

    skor behöver ju inte heller dra in grus. amerikaner drar ju skorna över dörrmattan så att den smuts som kan ramla av gör det vid dörren. Men enda väljer svenskar att ta av skorna. 

    Jag vill inte ha hundhår osv i mitt hem. Som ofta finns på sätet i bussen. Är liksom lättare att byta om än att stå utanför dörren och borsta av sig smutsen. 


    Alltså, du gör helt som du vill och behöver inte förklara dig för mig :)

    Jag bara gav en förklaring till varför det kan ses som udda, och skillnaden i att känna tvång att göra något mot praktiskt/bekvämt.

    Hundhår är väl kanske inte supervanligt att man måste få på sig för att man suttit på ett bussäte...

    Ps. HAR folk fortfarande inneskor?

    Ps 2. Jo, det är väldigt stor skillnad att ta av sig skorna pga grus och smuts och känna sig tvingad att byta kläder enbart för att man suttit på ett till synes rent bussäte.
  • Brumma
    Anonym (***) skrev 2020-07-14 22:06:54 följande:

    Utan att röra handtaget? Nej, tror inte det. 


    Det går utmärkt att använda en servett så man kommer ut utan att ta i handtaget. Normalt gör jag inte det, nen jag har varit tvungen att vistas mycket på vårdcentralen nu under covid-19 och tvättar då händerna, spritar och har en servett när jag öponar dörren. Den slänger jag sedan direkt i en papperskorg. Både för min och andras skull.
Svar på tråden Ute/innekläder? Tvätt efter hanterat telefon?