Inlägg från: Anonym (Naughty40) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Naughty40)

    Ett barn eller två? Vi är oense..

    Diskuterade ni inte om hur många barn ni vill ha innan första barnet kom? Ganska viktigt att man har samma drömmar och tankar om sådant. Sen kan man ju aldrig bestämma något innan.

    Jag förstår din syn på saken om ni är lite äldre föräldrar, för småbarnsåren är slitsamma. Sen ska man nog ha i åtanke att det finns mer risker med en graviditet ju äldre man är. Jag tycker inte att du ska låta dig övertalas till något du inte vill. Ett barn ska man vilja ha gemensamt och det kommer knappast att stärka ert förhållande om du går med något du innerst inne inte vill. Att det är roligt för ert nuvarande barn med syskon är verkligen en dum anledning att skaffa mer barn. Känn istället glädje för det barn ni har, inte alla som ens har lyckan eller glädjen att få det.

  • Anonym (Naughty40)
    Anonym (Gift pappa) skrev 2020-07-14 07:48:06 följande:

    Att jag inte vill ha fler baseras till stor del på att förhållandet inte är jättebra..

    Hon är kontrollerande och säger sällan nåt snällt.


    Du låter ju tveksam till om du ens vill fortsätta tillsammans, så lås inte fast dig än mer genom att skaffa ytterligare barn med den kvinnan. Lyssna på din egen magkänsla!
  • Anonym (Naughty40)
    Anonym (Gift pappa) skrev 2020-07-14 23:25:22 följande:

    Magkänslan säger spring ungefär.. Det är ångestladdat!

    Jag blir så utmattad av förhållandet av massa olika anledningar. Nr1 är att jag misstänker att hon har nån diagnos. Jag skriver det inte på ett elakt och nedsättande vis, utan enbart för att det är så det känns.

    Kommunikationen är knackig av olika anledningar. Det är jobbigt. Ingen emotionell kommunikation. Bara fokuserat faktaprat.

    Men jag vill hålla ihop den lilla familj vi nu ändå än är!


    Ni måste nog börja kommunicera med varandra, annars glider ni bara mer och mer isär, talar av egen erfarenhet... När barnen hade kommit i säng om kvällarna var vi oftast så slut att allt vi orkade diskutera var praktiska göromål. Men på sikt dödar det förhållandet om man inte börjar prata om och visa varandra känslor. Jag tycker du ska vara helt ärlig mot din fru om vad du känner. Säg att du mår dåligt och att ni måste jobba på ert förhållande, innan det ens kan bli tal om fler barn. Om din fru är vettig så kommer hon att förstå att er relation är viktigare än fler barn just nu. Lycka till!
Svar på tråden Ett barn eller två? Vi är oense..