• lövet2

    6 månader sover dåligt

    Han verkar sova ganska många timmar ändå på natten, men visst är det jobbigt att han vaknar så ofta. Tyvärr blir det antagligen värre under ett par månader, men sedan brukar det vända. Du får tänka om lite när det gäller din egen sömn. Får du alldeles för lite, så kanske du får lägga dig kl 19 själv vissa kvällar.

    Var sover han? Det är möjligt att han skulle sova bättre någon annanstans.

  • lövet2

    Du skriver att ni nyligen har flyttat ut honom från sovrummet och att han sovit sjukt dåligt i 3 veckor. Ser du sambandet?

    I ditt ställe skulle jag flytta tillbaka honom till sovrummet, för det var nog lite för tidigt för honom. Även om han fortsätter att vakna ofta, så slipper du i alla fall att kliva upp då.

    För en 6-månaders baby är det fullt normalt att sova allt från 10 till 15 timmar per dygn (+- en timme hit eller dit). Det är också normalt att vakna varannan timme, så det låter inte som att din son sover så där extremt dåligt.

    Allra sämst brukar barn sova runt 8 månaders ålder, men sedan blir det bättre.

  • lövet2
    Ejlaz91 skrev 2020-08-12 09:40:13 följande:
    Har nu testat att sova med honom, ha han på mig. Haft hans säng hos oss. Han skriker fortfarande halva nätterna och sover dåligt. Men misstänker mjölkprotein allergi så vi ska testa det först. Han sover inte heller 10-11 Tim. Räknar man bort all tid han är vaken så sover han på dagen kanske två Tim om man vaggar hela tiden. Natten får han kanske ihop 6-7 hela timmar. Sen är han vaken och skriker. Så nej de ska inte vara så
    Nej, självklart inte. En baby ska inte skrika halva natten, för då är någonting fel. Jag missuppfattade ditt förra inlägg och förstod inte att han skrek så där mycket. Bra att ni ska kolla allergi, för barn som inte tål mjölk får väldiga magsmärtor. Ett under att de alls sover någonting ....
Svar på tråden 6 månader sover dåligt