Inlägg från: brallison |Visa alla inlägg
  • brallison

    Bf April 2021

    Fruffe skrev 2020-11-11 20:37:37 följande:

    Jag ska på RUL om en vecka och längtar typ ihjäl mig. Känns inte som att magen har kommit, ingen direkt ?kula? liksom. Ser mest ut som jag ätit lite mycket bullar på sista tiden Haha. Har gått upp ca 4 kg sen inskrivning dock slutade jag även röka när jag plussade också... kanske därför man är extra sötsugen hela tiden Haha! Har ni andra fått synliga magar?


    Min mage nu ser ut som den gjorde i v. 30 förra graviditeten Rädd att föreställa mig vad det blir till slutet av denna graviditetSkrikandes
  • brallison
    Fruffe skrev 2020-11-12 10:21:48 följande:
    Jag antar att alla är olika och om du redan varit gravid tidigare så är det väl vanligt att den kommer tidigare? Detta är min första graviditet så kanske därför också hehe. Men blir mysigt när man får en liten kula sen...
    Ja, jag har hört det också, dock min mage i första gravidideten dök upp väldigt tidigt också. Jag har också en teori att de inte vill ha mage (mitt fall, haha) får den tidigt
  • brallison
    Linkaa skrev 2020-11-18 00:08:06 följande:
    Så härligt! Kul att ni fick veta kön också, jag ska dit nu på torsdag och jag hoppas vi får veta, med första kunde de inte se kön och är väl inte heller så sugna på att kolla lite extra, hur var det för er kollade de tills de kunde avgöra eller? :)
    BM antagligen såg vem det var så hon själv frågade om jag tänkte ta reda på könet och när jag svarade "ja", så sa hon direkt att hon tycker att det är en kille. Så, nåt extra behövde hon inte se efter
    Hoppas bebisen visar sig för er imorgon
  • brallison
    Tissel91 skrev 2020-11-23 18:03:34 följande:

    Hej på er! Hur mår ni allihopa? :)

    Idag var jag på mitt efterlängtade RUL! Jag väntar en kille och en tjej, båda mådde bra där inne. Det var väldigt mysigt att få se dem igen!


    Grattis! Och vad häftigt med tvillingar! Hjärta
  • brallison

    Hej på er, tjejer, ni som är kvar här!
    Hur måtr ni? Hoppas helgerna har varit bra för alla
    Tänkte fråga - hur långt har ni kommit med inhandling av allt som behövs till era bebisar? Vad har ni redan köpt och vad som planeras att köpas snart.
    Jag har än så länge köpt bara några små saker - totalt 4 body, 1 par byxor och 1 par strumpor (jo, dessa vara egentligen bara köpta för att berätta på sånt sätt vem vi väntar, hehe). Men i förrigår har vi beställt en barnvagn, badbaljan och spjälsängsskydd. Har lite grejer kvar från vår dotter (så som bärsele, fårskinn, helt ny spjälsängsmadrass - bestämt att köpa en begägnad säng och använda vår madrass), samt lite små saker. Vad är eran status?

  • brallison
    Producenten skrev 2021-01-08 09:44:33 följande:
    Hej! Jag känner mig inte i toppform, den här graviditeten är mer slitsam än min förra. Jag har otroligt mycket sammandragningar, något jag inte minns att jag upplevde överhuvudtaget under min förra graviditet (jag läste att det är vanligt att det märks mer om man fött barn tidigare). Jag har också otroligt mycket halsbränna. Jag hade halsbränna förra graviditeten med, men inte såhär mycket! Nä, just nu känns det tungt att det är 12 veckor kvar och det kommer väl knappast bli lättare. Hur mår du? Vi har som sagt ett barn sedan tidigare, så det är inte så mycket som vi behöver införskaffa till barn nr 2. Här är vår inköpslista: babynest (vi fick slänga vårt förra, vår förstafödda kräktes ofta som bebis), bedside crib (vi har flyttat och får helt enkelt inte plats med den gamla, jättestora spjälsängen), babyskydd (kort livslängd på såna, så vi behöver skaffa nytt), fårskinn till liggdelen (ingen nödvändighet men känns lyxigt), babysitter (vi gillade inte vår förra så den slängde vi).
    Åh, vad hemskt att du mår så dåligt Jag har också mycket mer sammandragningar den här gången, men de är inte så farliga än så länge. Har du halsbränna hela tiden? Förra gången fick jag den bara på kvällarna när jag la mig efter v. 30 ungefär, nu börjar jag få sureuppstöttningar på natten, men jag har redan förra gången hittat ett mönster - det blir inga problem om jag äter minst 4 tim innan jag lägger mig.
  • brallison
    Producenten skrev 2021-01-09 09:10:23 följande:
    Och så vill jag tipsa om två toppengrejer till er mammor! Om man har fött vaginalt så är Multi-Gyn-kompresser till underlivet ovärdeliga. Och om man ammar är Multi-Mam-kompresser till bröstvårtorna superbra tills bröstvårtorna har blivit härdade.
    Det här var ett bra tips - minns hur svullen man var förra gången i underlivet, så sådana kompresser bör säkert hjälpa Tack!
  • brallison
    Tissel91 skrev 2021-01-08 23:05:45 följande:
    Babybrezza

    Jag mår bra, har blivit sjukskriven för foglossning på 50% och det har hjälpt väldigt mycket och i februari blir jag troligtvis sjukskriven 100% till bf. Hur mår du? :)
    Oj, vad är Babybrezza och varför behöver man den? Förvånad
    Jag mår bra, som det ser ut bland de flesta här, haha. Magen är stor och stör att sova, men det blir väl ännu värre, så man ska vara tacksam nu
    Jag jobbar hemifrån, så kan gå lägga mig vid behov, och peppar-peppar har inte känt foglossningen varken förra gången eller nu (i alla fall än...)
    Jag har börjat få lite sureuppstöttningar, men märkt att de uteblir om jag inte äter nåt på minst 2 tim innan sovdags, och/eller tuggar tuggummi, så jag håller mig till det och det blir bra I alla fall nåt jag kan påverka själv, haha
  • brallison

    Hej tjejer!
    Tänkte fråga era tankar kring planering för förlossningsdagen Jag minns inte hur vi tänkte med dottern, då det var 10 år sedan, och då hade vi tur - jag vaknade av värkar natten till lördag, hon föddes natten till söndag, så allt var "klart" under helgen. Men nu - säg om jag vaknar eller får värkar under en vardag, ska min man gå till jobbet den dagen och vänta på mitt samtal (eller kanske t o m åka själv till BB där vi ska träffas - vi planerar att åka taxi) eller ska han stanna hemma/åka hem så fort allting börjar? Andra förlossningen brukar ju gå snabbare, så man vill inte stanna hemma för länge
    Hur har ni planerat in det?

  • brallison
    Anonym (Mjao) skrev 2021-02-07 22:02:17 följande:
    Ja inga planer här, svårt det där. Sen jobbar vi båda hemifrån nu så det underlättar. Hade vi inte gjort det hade han fått åka ändå om det känns tidigt, mina förlossningar har tagit någon dag i sega förvärkar iaf. Av den typen att jag fixar det själv. Men det beror ju oxå på alla avstånd. Min man jobbar (vanligtvis) 5 min hemifrån och sen har vi 5 min till BB så löjligt nära. Svärföräldrarna är här på 15 min om det krisar.

    Så hur har det varit innan för dig? Har det gått snabbt?

    Jag väntar 3:an nu och har hört att det kan vara luriga i form av förväntan och så, allts veckan innan :)
    Ja, det underlättar definivt om båda jobbar hemma Jag jobbar också hemma, men min man måste till kontoret typ varje dag och det tar ca 30 min dörr till dörr för honom. Förra gången tog det 25 timmar från första värk till dottern föddes, men jag hoppas att det här gången ska det gå lite snabbare
  • brallison

    Kommer bara med en liten uppdatering om mig själv - jag sitter tydligen i en fel tråd då vår son hade valt att födas förra lördag, dvs 20/3, haha. Fram tills kl. 22.30 förra fredag då mitt vatten har helt plötsligt gått lite grand (Var väldigt osäker om det var ens vatten!) så hade vi inte en blekaste aning att 4 timmar senare vår son skulle redan ligga i min famn Allting har gått jättebra och alla vi mår bra (trots att han föddes 3 veckor för tidigt)

  • brallison
    Producenten skrev 2021-03-26 22:32:20 följande:

    Stort grattis brallison! Vad skönt att allt gick bra :)


    Anonym (Mjao) skrev 2021-03-27 18:37:13 följande:
    Grattis!! Skönt att det har gått bra och snabbt! Och ganska snabbt oxå :)
    Tack så mycket! Känns fortfarande helt overkligt!

  • brallison
    Producenten skrev 2021-03-29 11:05:27 följande:

    Det blev en marsbebis här med! Inatt (29/3) var det äntligen dags. Det blev en flicka! :)


    Men åh! Stort grattis! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Bf April 2021