• Hajen

    BF 2021, för de 35+

    Hejsan!

    Är gravid i v 30+ (beräknad bf i slutet av mars) 


    Väntar fjärde barnet och är 39 år

  • Hajen

    Våra barn är 13, 11 och 7.

    Detta blir en riktig sladdis för oss också.

    Jag tog ut spiralen i samband med ett rutin test för livmoderhalscancer och hade inte haft tid att få recept till en ny spiral. (Den gamla var då ungefär 7 år och gjorde således väldigt lite nytta)  Märkte dock att jag mådde så mycket bättre psykiskt utan spiralen att vi bestämde oss för att inte ta något nytt "kemiskt" preparat. kopparspiral var uteslutet pga rikliga menustrationer i vanliga fall, dock hade mensen inte kommit tillbaka regelbundet efter att jag tog ut spiralen (hormon).

    Fattade ingenting när jag blev trött i somras, då hade vi haft en extremt krävande period på jobbet och min semester började. Trodde att det var en kombination av att jag slappnade av och att vi började totalrenovera hela köket, lägga golvvärme i hallen samt flytta en vägg mellan köket/vardagsrummet. Så jag fattade inte att det var graviditeten som gjorde att jag var trött och mådde illa. (Brukar må illa när jag är för trött o sover dåligt)

     När vi väl fattade något var jag gravid i v 9, fick göra tidigt ul eftersom jag inte hade koll på SM.


    Vi blev helt överrumplade båda två. Jag hade precis landat i att vi inte skulle få fler barn, vilket jag alltid önskat och såg fram emot att kunna göra fler "äventyrs-semestrar". Vi hade fjällvandrat med barnen i Björkliden, besökt Treriksröset och barnen var supertaggade för andra liknande äventyr kommande somrar.

    Vårt hus är inte barnsäkert för fem öre, absolut ingenting o vi vet inte hur vi ska lösa det heller. Vi sålde vårt enplanshus och flyttade in i ett suterränghus med 4! våningsplan för drygt 2 år sedan. Det är för stora glipor i trappan mellan trappstegen och mellan räcket och trappstegen. Det fattas skydd helt och hållet på en sida av en trappa. 

    Det finns ingenstans för skötbord i badrummet.

    Två av barnen sover på samma våningsplan som jag och maken. Alla tre sovrum blev färdigrenoverade (där barnen fått välja golv och tapeter själva) i sept -19. 


    Ska vi tvinga ner ett av barnen i ett helt orenoverat sovrum, eller ska vi flytta ner med bäbisen.


    Vill/orkar vi renovera med en bäbis i huset. 

    Vi måste köpa större bil 
    Vi hade dessutom beställt en dränering runt hela huset, så nu har vi en leråker istället för trädgård. 

    Mannen är 41 o jag fyller 40 i februari. ORKAR vi börja om med en bäbis till.
    Alla tre barnen vi har "lider" av överaktiv blåsa, i olika grad. Jag tvättar i genomsnitt 15-18 maskiner tvätt i veckan. plus lakan o handdukar o så. 

    ORKAR vi med ett barn till.
    Hur ska vi få plats med ett barn till
    Mannen måste jobba hemifrån, kommer han få något gjort med en bäbis i huset?

    Ja tankarna är massor o de far runt, runt.

    När vi fattade att vi var gravida trodde vi att det var med en eller två dagar då vi hade oskyddat sex och vi diskuterade då om jag skulle köpa "dagen efter" piller. Då var jag redan gravid i v 8! SÅ det hade ju knappast hjälpt. Men vi bestämde då att vi väntar o ser blir vi gravida så blir vi. Fast då visste vi ju inte att vi redan var gravida. 

    Så snurrigt.

    Vi har landat i beslutet och är helt överens om att detta barn är älskat och välkommet, men visst kan man bäva ibland. 

Svar på tråden BF 2021, för de 35+