Inlägg från: isabelle81 |Visa alla inlägg
  • isabelle81

    BF 2021, för de 35+

    Hej! Jag är 39 och plussade med femte barnet i söndags :) Mina barn är 1, 10, 13 resp snart 18 år :) Jag har inte kontaktat mvc än men borde nog göra det inom kort. Hur mår ni? Någon mer i v 5-6? Mitt största problem är alltid NÄSTÄPPA, är kroniskt beroende i vanliga fall så nu är det 100 ggr värre. Brukar vara förskonad annars från det mesta. Om jag börjar må lite illa snart så är det en tjej i magen ;) Är ganska säker på att det är det redan. Har två av varje sedan innan. Bf 19/5-21 och vår yngsta är född 13/5. Har två snitt i bagaget så lär bli det denna gången. Med och en vecka innan 19/5 blir 12 maj ;)


    Väntar femte barnet
  • isabelle81

    Grattis till alla er som plussat :) Jag gjorde tidigt VUL 5/1 och då syntes ett fint hjärta :) Bokade ett UL nu 26/1 också sen väntar jag till KUB. Väntar även med att kontakta mvc tills efter UL. Orolig efter missfall -18 och ofostrig graviditet okt -20. Fjärde barnet kom i maj -19.

    Hur mår ni? Jag mår illa och är trött. Tycker inte jag mått så illa med mina andra barn. Endast lite då jag väntat flickorna så är säker på att detta är en tjej ;)

  • isabelle81

    Här blev det SÅ bra med en sladdis som kom -19. De andra var då nästan 17, 12 och 9. Så bra att vi nu är gravida med en till :)

  • isabelle81
    Goldenrobot skrev 2021-01-12 10:26:50 följande:

    Vad kul isabelle81 :) Grattis till sladdis och graviditet.

    Kände du - eller ni - att det var självklart med en sladdis? Eller kände du några motstridiga känslor inför att "börja om"? <3


    Tack :)

    Nej inte jag men mannen var tveksam. Han fick fundera några dagar både då och nu. Inte jag, jag var säker :) Kände att nu är de andra äldre och det kommer vara kul för dem också :) Jag jobbar med gravida och nyförlösta så det gör ju sitt till saken ;)
  • isabelle81
    SpändFörväntan skrev 2021-02-10 14:41:33 följande:

    Välkomna alla nya!

    Jag har skrivit här tidigare, men kan upprepa att jag är 38 år och väntar fjärde barnet :)

    Bf är 20/8 och vi har fått svar på KUB vilket visade frisk liten kille och låg risk på kromosomavvikelser.

    Nu vill man bara att tiden ska gå :)

    Vi ska berätta för övriga barn nästa helg. Mina tre tidigare har jag med mitt ex. Det här blir första barnet för min sambo. Lite orolig för hur de äldre barnen ska reagera (13, 11 och 5 år) men tänker att allt löser sig nog.


    Vad skönt allt var bra på kub :) jag ska dit på måndag. Bf 24/8. Femte barnet här. Vi har berättat för de andra barnen. Dottern som blir 14 i sommar blev riktigt sur och arg men det blev hon förra gången också, yngsta är född -1905. Pojkarna på snart 11 och 18 blev glada, speciellt 11 åringen :) Börjar bli piggare nu så det är skönt och illamåendet har släppt :) hur mår du?
  • isabelle81
    SpändFörväntan skrev 2021-02-10 19:55:30 följande:

    Haha ja jag gissar som sagt att det inte blir odelat glada miner. Både 13-åringen och 11-åringen tycker att 5-åringen är en riktig pina som låter mycket, stör och är jobbig. En liten bebis som inte ens har vett att sova på nätterna lär inte få dom att hoppa av glädje. Men jag tror dom vänjer sig. Min kompis fick en sladdis förra året. Hennes äldsta (då 13) blev helt förkrossad, smällde i dörrar och sa att hon inte tänkte bo kvar (skulle flytta till sin pappa istället). Så blev det såklart inte, nu är hon en mycket stolt storasyster.

    Skönt att du börjar bli piggare! Jag mår riktigt bra nu. Mådde pyton vecka 6-11, men nu är det som vanligt. Uppsvälld mage kvällstid och jag har känt lite fisksprattel i magen vid ett fåtal tillfällen, men annars skulle jag kunna vara ogravid.


    Nä man får räkna med alla känslor de kära tonåringarna lever med ;) Min äldsta var aldrig så men så är han kille också ;) Han har hela tiden varit lugnet själv. Stora tjejen AVGUDAR sin lillasyster så det lär hon göra med nästa med som jag även tror är en tjej till. Inte mått illa alls med mina pojkar nämligen ;)

    Vad mysigt att redan känna lite!! Minns knappt men tror det är först i v 16/17 för min del. Jag har inte mått jättedåligt men så himla överdrivet trött och sen illamående men inte så farligt och aldrig så jag kräkts.
  • isabelle81
    Värphönan skrev 2021-03-09 12:58:19 följande:

    Vi har gått igenom lite av ett helvete senaste månaden men har nu kommit till ett beslut efter vi va hos specialistläkare på Östra för 5:e gången på 4 veckor.

    Moderkaksprovet visade ingenting och det de gissar att det eventuellt skulle kunna vara (de har inte sett något liknande förut) är en sorts tumör som är ganska aggressiv (nu är den ca 3 x 3 cm och ganska djupt på en liten kropp på 11 cm huvud till rumpa) och verkar ta en del av blodflödet från övriga kroppen. Borde vara i v 17 nu men bebis är liten som v 15. Det börjar bli vätska kring hjärtat och fostervattnet minskar så allt pekar på att det inte kommer gå vägen och skulle det mot förmodan göra det så är det en stor grej att åtgärda. Vår lilla pojke har krökt rygg och fötterna är deformerade. Det är vad de kan se nu och bättre kommer det förmodligen inte bli med tiden utan stor risk att det tillkommer mer. Så på måndag ska jag in och ta första tabletten.

    Är helt förkrossad men känns skönt att ha tagit ett beslut. Att få sörja nu och gå vidare sen. Ska se om jag kan få hjälp från min gravidförsäkring med krishantering. Så satsar vi på frisk bebis 2022 istället.

    Så med detta tackar jag för mig och önskar jag er alla lycka till och njut så mycket ni kan av era graviditeter och era små bebisar i sommar ??


    Nä så fruktansvärt att läsa :( Så hemskt! Hoppas ni finner styrka och stöd i varandra att gå vidare. Vad skönt med ett beslut ändå mitt i eländet. Varma Kramar till er.
  • isabelle81
    Utepålandet skrev 2021-03-10 22:55:45 följande:

    Jag hoppar också in. Väntar #4, men har precis plussat så vågar inte ens känna mig glad. Man läser ju om hur hög missfallsrisken är, så jag är mer inställd på den utgången än en bebis. Vi har inte gjort något KUB med våra tidigare graviditeter, men denna gång kommer vi göra det. Om vi nu kommer så långt.


    Stort grattis :) Hur gamla är dina andra barn? Jag väntar mitt 5:e. De andra blir detta året; 2, 11, 14 och 19 :)

    Jag var mer orolig denna gången, dels pga ålder men även pga ofostrig graviditet i okt. KUB var bra och RUL är 30/3 för oss :) jag blir 40 år i juni och bf är 22/8.
  • isabelle81
    Utepålandet skrev 2021-03-18 18:35:36 följande:

    Jag får säga hejdå då vi råkade ut för MF igår. Stort lycka till till er andra!


    Nej vad hemskt :( hur mår du? Haft ett tidigt -18 och en ofostrig graviditet -20. Många kramar!!
  • isabelle81
    Utepålandet skrev 2021-03-21 00:31:34 följande:

    Tack för omtanken. Beklagar dina erfarenheter av MF, det är ett himla otyg. Nu var detta ett tidigt och jag försöker tänka positivt: jag kan uppenbarligen fortfarande bli gravid. Får satsa på en 2022-bebis istället.


    Tack! Nä det är verkligen inte roligt när det händer :( Tänkte också så, att jag kan faktiskt bli gravid. Hur gammal är du? Jag blir 40 i juni
Svar på tråden BF 2021, för de 35+