Inlägg från: Postman |Visa alla inlägg
  • Postman

    Är ni emot hbtq/feminism ska ni bojkotta ordet "partner"

    Xenia skrev 2021-01-07 22:47:31 följande:

    Folk som av några grumliga känsloskäl absolut inte vill använda ordet hen, även om de inte vet könet, anser jag vara löjliga och stelbenta. Men de får göra som de vill och använda "personen" eller "vederbörande" eller vad de behagar. Men de kan ta mig fan inte bestämma vad jag ska använda. Inte heller kan de hindra att det behändiga ordet sprider sig.

    Leve ordet HEN! Cool


    I mina ögon är hen ett honkön eller en höna.
    Jag ser sällan ordet användas, ser jag det så är det oftast på vissa forum på internet och det är nästan uteslutande kvinnor som använder det.
  • Postman
    Tow2Mater skrev 2021-01-07 23:14:13 följande:
    Ja, hur ofta ser man det inte i trådar här på FL, medan de ofta i typ sista meningen i ett inlägg/trådstart missar att använda ordet och istället av misstag anger om det är en han eller hon de skriver om :) ha ha
    Ja har sett det med...hahahahaha.
    Tror att många använder det mest för att försöka leva upp till någon form av politiskt korrekthet.

    Man riktar pekpinnar mot högerfolk men vänsterfolk och feminister verkar själva ha problem med ord som de tycker är kopplade till män. Snacka om sten i glashus hahahah.GladSkål
  • Postman
    Anonym (Björk) skrev 2021-01-07 23:42:22 följande:

    Med tanke på den uttjatade hen=höna kommentaren är det väl lika bra att då ställa den lika utnötta frågan till dig om barn=lada också?


    Lada? Måste jag ha missat. Det vet jag inte vad det är.
  • Postman
    Xenia skrev 2021-01-08 00:08:14 följande:

    Jag ser det ofta användas i tidningar. Och i trådar här på FL, där TS inte vill avslöja könet.

    Hen kommer från det finska "hän". En del svenskar tycks tro att det bara finns två språk: svenska och engelska.

    Om en tidning har som policy att använda "hen" på okända personer (el för att dölja identiteten på en person), då använder alla journalister hen, vare sig de är män eller kvinnor. Så där har du FEL, FEL, FEL.


    Verkar viktigt för dig att jag har fel eftersom du måste upprepa fel så många gånger. Som sagt jag ser det i stort sett aldrig. Måste vara ett trist jobb att vara journalist om man är tvingad att använda vissa ord så. Känns inte så demokratiskt, mer som en politisk agenda.
  • Postman
    Anonym (Björk) skrev 2021-01-08 08:01:30 följande:

    Om du nu verkligen saknar grundläggande engelskakunskaper väcks ju onekligen frågan hur du kan associera ordet hen till höna...


    Vet inte, höna dyker upp varje gång jag ser ordet.
  • Postman
    Anonym (Björk) skrev 2021-01-08 08:47:31 följande:

    Ok. Något som bara försiggår inuti ditt huvud blir naturligtvis svårt för oss andra att bemöta och diskutera.


    Ni andra? Är ni flera? Jag vet inte vart du vill komma med dina kommentarer. Får känslan av att jag trampade på en öm tå här.
  • Postman
    Xenia skrev 2021-01-08 12:18:51 följande:
    Du vet nog inte mycket om att vara journalist.

    Det är ju bara ni rabiata hen-hatare som skulle behöva "tvingas" använda "hen". Som journalist vet man att det kan vara ont om plats i tidningen. Ett ord som "hen" är alltså att föredra framför "vederbörande" eller "han eller hon". Det var en manlig journalist som lanserade ordet, säger det dig inte något?

    När man skriver om t ex ett vittne så kan det vara viktigt att dölja så mycket som möjligt för att inte avslöja vittnets identitet.

    Det är ni som är emot det lilla oskyldiga ordet som har en politisk agenda. Vi andra inser hur praktiskt det är, särskilt i skrift.
    Nej jag vet inte så mycket om journalister mer än att jag oftast ser deras ovilja att skriva fakta utan är mer ute efter att skriva sensationsnyheter i jakten på klick. Att det var en man det skiter jag fullständigt i.

    Kan inte se att ordet hen tillför så värst mycket. Det verkar känsligt för dig eftersom du vill tillskriva mig en hel del, du till och med kallar mig ni Drömmer
  • Postman
    Anonym (Björk) skrev 2021-01-08 14:38:08 följande:
    Åh, ömma tår-argumentet! Kommer ofelbart när någon vet att den inte har något mer vettigt att tillföra.

    Vi andra är övriga som medverkar i tråden, titta bakåt så ser du att det är fler än du och jag som deltar i diskussionen. När du skriver kan vi andra komma att bemöta dina argument. Det är det trådarna på FL handlar om, om du inte hade fattat det.

    Men eftersom dina argument bara är sprungna ur syner i ditt eget huvud blir det svårt att föra en konstruktiv dialog med dig. Att du av oklar anledning ser hönor framför dig när du hör ordet hen är inget bärande argument för att andra skall sluta använda ordet. Det är en känsla som du behöver lära dig hantera, antingen själv eller med hjälp av en professionell terapeut.
    Oj, det verkade väldigt känsligt för dig med eftersom du måste gå så till personangrepp.

    Kände du dig tvingad att för en dialog med mig trots att du inte ville, att du bemödar dig att svara mig ens. Det bara bevisar hur patetisk du är som inte kan skriva sakligt utan måste ta till grepp som syner i ditt eget huvud eller insinuera att jag ska ta hjälp av en professionell terapeut.

    Jag tror det mest är du som behöver någon form av hjälp. 

Svar på tråden Är ni emot hbtq/feminism ska ni bojkotta ordet "partner"