Inlägg från: hawthorne |Visa alla inlägg
  • hawthorne

    Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?

    Anonym (mamma) skrev 2020-07-27 09:03:15 följande:
    Jag tänker inte riskera att mina barn får narkolepsi eller annan hemsk biverkning av detta nya vaccin som tas fram i rekordfart och inte helt har hunnit testas (varken på vuxna eller barn)

    Det spelar ingen roll vilken statistik du hittar eller vilka belägg du har för dina påståenden.
    Jag vägrar låta mina barn ta första vågen av vaccin för det finns inga som helst bevis på att de är helt och hållet säkra.
    Historiskt sett har det aldrig varit bra.

    Mina barn kommer att få vaccin senare men inte nu och ja de har fullt skydd från vaccinprogrammet från bvc inkl några andra pga resor.

    Förstår du nu?
    Precis samma säger de som vägrar använda cykelhjälm.

    För dem spelar vetenskap, fakta och statistik ingen som helt roll.
    Det ENDA man tittar på är de eventuella biverkningar som kan uppstå, tex skavsår från remmarna.
    '
    Den minimala risken att drabbas av tex en genetiskt latent sjukdom (eller skavsår) väger alltså mycket tyngre än den mycket större risken att avlida eller få oerhörda medicinska komplikationer.

    OM du verkligen lever som du predikar, att du aldrig någonsin utsätter dina barn för något som eventuellt skulle kunna utsätta dem för minsta lilla fara så kan du aldrig någonsin släppa ut dina ungar utanför ditt eget hem.

    Visa fakta på ditt påstående: "Jag vägrar låta mina barn ta första vågen av vaccin för det finns inga som helst bevis på att de är helt och hållet säkra.
    Historiskt sett har det aldrig varit bra."

    Du har rätt många vaccin att bevisa att de aldrig varit bra...

  • hawthorne

    Ja, jag kommer att vaccinera mig.
    Därför att för varje människa som är immun, desto fortare kommer pandemin att ebba ut.

    Man kan alltså inte tänka egoistiskt när det gäller pandemier som är dödlig för stora grupper i samhället utan man måste ta sitt ansvar som samhällsmedborgare.

  • hawthorne
    jrockyracoon skrev 2020-07-28 16:30:41 följande:
    Precis när svininfluensan började bryta ut i Sverige gick det ett program i serien "Debatt" som handlade om huruvida man skulle vaccinera sig för svininfluensan eller inte. I det ena lägret fanns vaccinmotståndarna. I det andra lägret fanns de som propagerade för vaccination där särskilt en man i grå kostym utmärkte sig.

    De som var för vaccinering pekade på all den forskning som gjorts om vacciner och den kunnige mannen i grå kostym sade att risken att det skulle gå fel var minimal.

    Vaccinmotståndarna hade inte alls forskningen på sin sida verkade det som utan framställdes lite som virriga i stil med gamla tant Agda som inte hade forskningsstöd, och det var ju lite lustigt att lyssna på de där tokarna. De mumlade lite om att det här vaccinet var väldigt oprövat, men mannen i den grå kostymen försäkrade oss att man hade gjort många tester tidigare på liknande vacciner utan att det var någon fara alls.

    Efter programmet så drog jag slutsatsen att jag skulle ta vaccinet, men jag var så lat så jag tog det aldrig ändå.

    Efteråt så visade det sig, vilket väl alla vet nu, att vaccinet var farligt och orsakade ett livslångt lidande hos många barn som fick sjukdomen narkolepsi. Det ville man först inte erkänna från myndigheternas sida trots att det fanns tydliga tecken på det.

    Jag blev förvånad över att mannen i den gråa kostymen fick behålla sitt jobb, trots att han verkligen hade trampat i klaveret och övertygat många om att ta ett farligt vaccin och därigenom bidragit till att så många barn blivit sjuka. Mannen i den gråa kostymen hette Anders Tegnell. 

    Vis av denna erfarenhet så är det enda omdöme man egentligen kan lita på ens eget.
    Grejjen är att det som hände är att det är så ovanligt och sällsynt att det aldrig någonsin hade upptäckts i kliniska tester. Det betyder att om man vill försäkra sig att aldrig, någonsin vill råka ut för någon bieffekt kan man aldrig någonsin vaccinera sig mot något. För det finns biverkningar med alla vacciner, även de väletablerade.

    Det som saknas hos de som är kritiska mot vaccin är riskanalys.
    De väger aldrig någonsin riskerna med vaccinet mot riskerna mot sjukdomen i sig utan de anser allihopa att riskerna med vaccinet är otroligt mycket värre.
    Så visst är det en ärofylld död man får som ovaccinerad? Och visst är det ärofyllt att leva med ett livslångt hgandikapp man fått via en sjukdom? 
    Ja för det allra, allra värsta är ju faktiskt att få leva med biverkningar av ett vaccin?

    Men personligen tror jag att det handlar om en oförmåga att ta ansvar. För blir man skadad av ett vaccin har man alltid någon man kan skylla på. Staten, läkemedelsbolaget osv och då för man en hel jävul med dessa spöken.
    För inte sjutton kan man skylla på något så fjantigt som ett virus.
  • hawthorne
    Fiiee skrev 2020-07-29 07:08:44 följande:
    Läste någonstans att dom med blodgrupp 0 verkade ha mindre risk att bli smittade.
    Vet inte om dom har fört data över vilken blodgrupp som varit mest sjuka.
    Ska se om jag hittar det. Och länka isf.

    Själv tänker jag att jag ska vaccinera mig. Men inte mina barn.
    Jag är 38. Barnen 17 och 14.
    Bli allvarligt sjuka. Inte smittade.

  • hawthorne
    Skogssport skrev 2020-07-29 07:34:28 följande:
    Googlade åt dig med hjälp av siffrorna från Vildbi (hen hade dock skrivit 250, vilket ska vara 215 - dvs ännu sämre resultat av vaccineringen).

    Den senaste pandemin drabbade Sverige 20092010, då en så kallad massvaccinering följde på utbrottet av svininfluensan. 5,3 miljoner svenskar vaccinerade sig.

    Det vaccin som användes var Pandemrix. Vaccinet hade tillverkats av läkemedelsföretaget Glaxosmithkline (GSK) utifrån ett så kallat prototypvaccin.

    Ganska snart stod det klart att vaccinet ökade risken för barn och ungdomar att drabbas av narkolepsi.

    I en rapport från 2013 konstaterade Folkhälsomyndigheten att massvaccineringen räddade livet på cirka 100 svenskar och att den förhindrade 215 intensivvårdsfall och 1 750 slutenvårdsepisoder.

    Källa: Socialstyrelsen m.fl.

    Mellan 300-500 barn, unga och några få vuxna drabbades av narkolepsi.

    Svininfluensavaccinet gjorde definitivt mer skada än nytta.
    Du drar helt fel slutsatser eftersom du läser statistik som fan läser bibeln. Du har helt enkelt inte hela bilden klart för dig.

    Vad drar du  för slutsatser när du även tar med statistik nästkommande influensasäsong?
    (Ja, den har i allra högsta grad med saken att göra).

    Antivaxxers är sig lika och det borde räknas som samhällsstörtande verksamhet med sådan fake news som de sysslar med...
  • hawthorne
    Skogssport skrev 2020-07-29 07:58:32 följande:
    Det verkar vara du som har svårt att läsa ordentligt?

    Nästan 500 BARN drabbades av narkolepsi.

    Ganska snart stod det klart att vaccinet ökade risken för barn och ungdomar att drabbas av narkolepsi och, citat:

    I en rapport från 2013 konstaterade Folkhälsomyndigheten att massvaccineringen räddade livet på cirka 100 svenskar och att den förhindrade 215 intensivvårdsfall och 1 750 slutenvårdsepisoder.
    Du verkar ha extremt svårt för att inte få medhåll!
    Du behöver inte upprepa dig som en trasig LP-skiva. Du får inte mer medhåll ju fler gånger du upprepar dig.

    Läs ordentligt  den här gången - jag frågade Vad drar du  för slutsatser när du även tar med statistik nästkommande influensasäsong?

    Kan du besvara den frågan nu?

    '

  • hawthorne
    mari123 skrev 2020-07-29 11:45:52 följande:
    Nja jag är inte säker på det! Jag ringde min VC när jag hörde om ett utbrott av mässlingen någonstans i landet och jag fick ett bemötande som om jag var "galen tant med hypokondri"! smile1.gif Jag har inga barnbarn än men NÄR/OM jag får så kommer jag att propsa på allt vaccin för barnsjukdomar som finns, även om sköterskorna byter blickar och himlar sig smile1.gif
    Eller så kan du gå till närmsta vaccinationsmottagning och beta för det.
    Det finns ingen anledning att skattebetalare ska finansiera onödiga och godtyckliga vaccinationer bara för att någon vill ha det.

  • hawthorne
    mari123 skrev 2020-07-29 14:44:45 följande:
    SJÄLVKLART skulle jag betala själv vad det kostar! Där klämmer inte skon.
    Då går man inte till vårdcentralen, som är en inrättning som betalas av skattebetalare. Då vänder man sig till en vaccinationscentral. Så sådär självklart var det ju inte att du ska betala vad det kostar eftersom du pratade om den offentliga vården.
Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?