Inlägg från: mari123 |Visa alla inlägg
  • mari123

    Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?

    Anonym (Riskgruppare) skrev 2020-07-27 14:01:19 följande:

    Jag kommer att vaccinera mig själv eftersom jag tillhör en riskgrupp. Det gör inte min dotter och hon är stor nog att bestämma själv.


    Samma här. Jag kommer vaccinera mig då jag är äldre men döttrarna tror jag inte kommer göra det. De vaccinerade sig inte mot svininfluensan heller när den var på tapeten medan jag köade i timmar
  • mari123
    camomill skrev 2020-07-27 08:38:52 följande:

    Jag tillhör en riskgrupp och kommer nog att vänta med att vaccinera mig tills det finns statistik på hur vaccinet påverkar kroppen. Tills dess får jag helt enkelt leva vidare med att vara hemma så mycket som möjligt och bära runt på handsprit när jag behöver gå ut. Jag har även fördelen att jobba natt och behöver inte träffa andra personer under någon längre stund.

    Generellt sett är jag inte motståndare till vaccin som funnits under många år på marknaden och som har visat sig funka utan allt för många biverkningar.


    Man kan ju tveka inför nya vaccin och inget konstigt med det, tänker jag. Jag ÄLSKAR vaccin så jag tar allt men jag kan förstå de som är tveksamma inför de nya oprövade. Jag föddes ett år efter att poliovaccinet kom. Jobbade i unga år med en man som var poliodrabbad. Han hade en arm som var obrukbar. Han hade TUR! "Bara" en arm!
  • mari123

    Minns medias hysteriska rapportering när svininfluensan var på tapeten. VARJE DAG kunde man läsa om VIP som fick vaccin medan BARN kunde bli utan och bla bla bla bla. VIP var politiker, läkare och *typ* fotbollslag på turnering. Kommer det låta likadant om det kommer ett vaccin mot covid 19? Jag HOPPAS vi är förbi det!....

  • mari123

    På min tid så vaccinerades inte barn mot påssjuka så det fick jag som 23-åring. Jag var så sjuk till slut så det blev ambulans till infektionskliniken och dropp i flera dagar. Nu är jag gammal och jag blir LIVRÄDD vid tanken att t ex MÄSSLING ska bryta ut i befolkningen för att folk vägrar vaccin....eller att det kommer utifrån! Får jag mässling så är det tack och adjö........och det är ju ingen förlust för mänskligheten men trist för mig och barnen.

  • mari123
    Anonym (Björn) skrev 2020-07-29 09:54:25 följande:
    Du kan väl vaccinera dig nu?
    Nja jag är inte säker på det! Jag ringde min VC när jag hörde om ett utbrott av mässlingen någonstans i landet och jag fick ett bemötande som om jag var "galen tant med hypokondri"! Jag har inga barnbarn än men NÄR/OM jag får så kommer jag att propsa på allt vaccin för barnsjukdomar som finns, även om sköterskorna byter blickar och himlar sig
  • mari123
    Skogssport skrev 2020-07-29 11:53:47 följande:
    MPR, rosa, illaluktande, täcker de värsta. Men den ska man ta två ggr med några års mellanrum, så börja nu.
    ?? täcker vad?
  • mari123
    Skogssport skrev 2020-07-29 12:19:25 följande:
    De värsta (som i mässling påssjuka röda hund).
    du tänker på utslag och svullnader? Liksom ngt medel som man kan smeta på så man ser "vettig" ut?
  • mari123
    Anonym (Suck) skrev 2020-07-29 14:05:22 följande:
    MPR är ett vaccin och MPR-vaccinet täcker de tre värsta virusformerna. Läs om, läs rätt.
    Okej förlåt! MEN jag tror faktiskt inte att om jag ringde min VC och sa att jag som 64-åring vill ta MPR-vaccin att det vore självklart!? Men det återstår ju att se. Innan jag får barnbarn känns det inte aktuellt och jag träffar INGA småbarn någonsin.
  • mari123
    hawthorne skrev 2020-07-29 14:30:53 följande:
    Eller så kan du gå till närmsta vaccinationsmottagning och beta för det.
    Det finns ingen anledning att skattebetalare ska finansiera onödiga och godtyckliga vaccinationer bara för att någon vill ha det.
    SJÄLVKLART skulle jag betala själv vad det kostar! Där klämmer inte skon.
  • mari123
    hawthorne skrev 2020-07-29 16:35:36 följande:
    Då går man inte till vårdcentralen, som är en inrättning som betalas av skattebetalare. Då vänder man sig till en vaccinationscentral. Så sådär självklart var det ju inte att du ska betala vad det kostar eftersom du pratade om den offentliga vården.
    Jag är helt novis vad gäller privat sjukvård! Tillhör inte den samhällsklassen. Får väl börja googla.
Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?