Inlägg från: Anonym (Individuell) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Individuell)

    Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?

    fluu skrev 2020-07-31 20:03:53 följande:
    Extremsportare bör också betala mer skatt väl? Alla som lever något slags riskbeteende(dvs prick alla) borde betala mer skatt? Alla ska vara lika och inga fria val. Problemet är ju dock att det finns för och nackdelar kring det mesta och olika forskningsrön kring mycket, hur gör man då? Vem bestämmer vad som är Den Enda Sanna Vägen?

    Om en människa tar sitt liv, oavsett anledning, är det inte så enkelt som att det är dennes val. Det hände av en anledning. Om en människa dör till följd av inställda cancerbehandlingar/screenings(vilket sker i detta nu) ,är det då också dennes val?

    Om någon väljer att sticka näsan utanför dörren finns livet, människor och verkligheten där. Allt detta medför en massa risker som vi tar varje dag utan att ens tänka på det och särskilt utan att försöka pilla i andra människors frihet hur som helst. Om min farmor smittar ner någon med influensa och denne blir allvarligt sjuk/dör, rättfärdigar det då massvaccineringar, restriktioner, inlåsning, begränsningar etc? Om min farmor kör på någon med bilen så att denne avlider(vilket är mer troligt än coviddöd), rättfärdigar det då att alla 79-åriga kvinnor blir av med körkortet? Eller kanske att vi helt förbjuder all typ av trafik sedan så många fler dör i trafiken än av/med covid?

    Om restriktionerna dödar fler(vilket de gör, särskilt på sikt), är alla dessa dödsfall verkligen ingenting då? Bara folk inte dör av/med covid så kan man offra hur många som helst? Vad är det okej att dö av och vad är inte okej att dö av?

    Saken är den att det är så väldigt mycket annat än begränsade friheter som påverkar utkomsten av pandemin. Åtgärder har inte spelat så stor roll(och överallt där det är möjligt har människor dessutom i hög grad fortsatt sina liv). De flesta som har dött är människor som vandrade den vägen i alla fall.

    Vet du? Två av mina bästa vänner arbetar i covidvården. En som sjuksköterska och en inom smittskyddet. De håller med mig. De inser att när det kommer en ny sjukdom så kommer den troligen att drabba många, det kommer betyda att sjukvården pressas under en tid och det kommer inte att vara kul. Det har hänt tusentals gånger under historiens gång och så är den krassa verkligheten. Att människor idag sedan inte är vana vid döden, att inte kunna kontrollera saker, att livet händer och stundom suger är en annan sak. Båda mina vänner inom covidvården är lättade sedan sjukdomen visade sig vara, under omständigheterna, så pass mild och ofarlig för den generella befolkningen och att den inte påverkat sjukvården mer än den gjort. Båda mina vänner oroar sig mer för vårdskulden som väntar och alla odiagnostiserade allvarliga fall som kommer in nu och som kommer att komma sen. Vården har verkligen gjort sitt bästa och har lyckats bra under omständigheterna.
    Ditt resonemang är det mest genomtänkta jag läst här på forumet!

    Ja, det finns gott om äldre som valt att leva ungefär som vanligt nu under pandemin. Borde de straffas för att de lever som vanligt? Eller ska vi ha ett kontrollsystem som hindrar människor från att bryta mot smittskyddsrestriktioner och därmed riskera att belasta sjukvården? Vilket slags samhälle leder det till?

    Covidpandemin är märklig såtillvida att man globalt möter sjukdomen med åtgärder som får betydligt värre effekter än sjukdomen i sig.
Svar på tråden Kommer du att vaccinera dig och/eller ditt/dina barn?